Şahin’i övdü, meclis üyelerini eleştirdi

BBP Aksu İlçe Başkanı İsmail Metin, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’in çalışmalarını taktir ederken, meclis üyelerine de sert eleştirilerde bulundu. Muhalefet cenahının “Çamur at izi kalsın” mantığıyla siyaset yaptığını ileri süren Metin, Aksu’ya uğramayan meclis üyelerinin de olduğunu ifade etti. Metin, “Aksu insanının aklıyla alay etmeyin. Seçmen bunları affetmez” dedi.

28 Şubat 2022 Pazartesi 13:31
Şahin’i övdü, meclis üyelerini eleştirdi

Katkı koyamayacaksanız istifa edin

Cumhur İttifakının ortaklarından olan Büyük Birlik Partisi (BBP)’nin Aksu İlçe Başkanı İsmail Metin, çok konuşulacak açıklamalar da bulundu: Metin, “ Bugün Aksu’dan bakıldığı zaman muhalefeti, iktidarı, belediyenin ve Başkan Halil Şahin’in çalışmadığını ifade ediyor. Halil Şahin aslında çalışıyor. Çalışmayanlar Meclis üyeleri. Meclisi kim çalıştırır, meclis üyeleri. Meclis üyelerinin Aksu’yla ilgili hiçbir önerileri ve projeleri yok. Meclise gelmeyen Meclis üyeleri var. Meclise gelmeyecekseniz, ilçeye katkı sağlamayacaksanız, istifa edin o zaman.”

Mantıklı öneriler oluştursunlar

Bu eleştirilerin MHP, CHP, İYİ Parti ve AK Parti içinde geçerli olduğunu ifade eden İsmail Metin, “Benim buradan çağrım sahada olmaları yönünde.  Aksu halkının sorunlarını, problemlerini dinlemeleri gerektiğini düşünüyorum. Aksu’ya hizmet için illaki iktidar olmasına gerek yok. İYİ Partiye bakıldığı zaman Meclis üyeleri var. Aksu için yaptıkları bir şey var mı? Yok. Sadece ayak bağı oluyorlar. Bu halk, bu vatandaş, seçim zamanı geldiğinde bu insanların dersini vereceğini düşünüyorum. Mecliste de çamur at izi kalsın siyaseti değil de Aksu’yla ilgili mantıklı önergeler versinler” dedi.  

Tekrar görev verileceğini düşünmüyorum

İsmail Metin, “Bu arkadaşların bilgi, birikim konusunda yeterli olmadığını düşünüyorum. Turizm, tarih ve kültür anlamında vizyonu olan ilçeye katkı katacak bir tane meclis üyemiz var mı? Ziraat mühendisi veya turizmi yada tarihi bilen bir meclis üyemiz var mı? Yok. Her kesimden ve her meslekten olmalı diye düşünüyorum. Önümüzdeki dönemde mevcut meclis üyelerinin tekrar orada görev alacaklarını düşünmüyorum. Aksu’da yeni bir dönemin ve yeni bir sürecin başladığını düşünüyorum. BBP olarak Aksu insanına bunu anlatacağız. Şu anki meclis üyesi arkadaşlara bu konu da dikkatli olmalarını tavsiye ediyorum” ifadesinde bulundu.

Siyasi ahlaka ters

Hoş olmayan Aksu siyasetine yakışmayan şeylerle uğraşıldığına dikkat çeken BBP Aksu İlçe Başkanı İsmail Metin, “İYİ Parti tarafından Halil Şahin’le ilgili ortaya atılan eleştirileri mantıklı bulmuyorum. Son zamanlarda konuşulan bir taciz olayı var. Tacizi Başkan Şahin yapmış gibi bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Bu tutum yanlış.  Böyle bir şeyden siyaset yapmak, siyasi ahlaka çok ters. Somut bir karar yok. Burada belediye ve başkanı ilgilendiren bir durum yok. Bakıldığı zaman tamamen Halil Şahin üzerine vurgu yapılıyor. Bunlarla zaman geçirmek yerine Aksu’yla ilgili daha mantıklı projeler üretsinler” şeklinde konuştu.

Art niyetli olmamak lazım

Camiyle ilgili bağışlarda art niyet olduğunu düşünmediğini ifade eden İsmail Metin, “Aksu küçük bir yer, herkes birbiriyle akraba, bizde bağış yapıyoruz. Yaşadığımız ilçenin okuluna, camisine, bende yardım ediyorum. Yardım etmek için, illa gidip o derneğe bağış yapmak gerekmiyor. Mesela bir firmadan malzeme almışsınızdır, oradan alıp bağış bile yapabilirsiniz. Bu gayet doğal. Aksu’da yaşayan insanlar bunu bilir zaten. Ama burada farklı bir algı oluşturuluyor. Kişisel çıkarlar bu tür çalışmalara yansıtılmamalı.  Diğer türlü, Aksu halkının camiye yapılan bağış üzerinden kendi çıkar elde edeceğini asla düşünmüyorum. Ben kendimde yaptım. Güzelyurt’ta bir cami minaresi göçtü. Dediler ki, -Yardımcı olur musunuz? Bende dedim ki şu firmadan gidin 50 torba çimento alın. O parayı malzeme aldığım firmaya ödedim, derneğe ödemedim. Ama ben çimentonun yerine gittiğini biliyorum. Burada art niyetli olmamak lazım” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.