Şahin’den muhalefete  “Dönme dolap” göndermesi

Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, Aksu yararına olan çalışmalara, muhalefetin engel olduğunu ileri sürdü. Muhalefete merhum Şair Abdurrahman Karakoç’un, “Beden ölür çürür.  Cana bakın siz. Bırakın dönsün dönme dolaplar.  Haktan, hakikatten yana bakın siz” dizeleriyle göndermede bulunan Şahin, “Yani hizmetimize engel olan siyaset tipleri için, bu dörtlük yeterince irdelendiği zaman her şeyi anlatıyor. Her ne kadar çalışmalarımıza engel olmaya çalışsalar da, başaramadılar ve başaramayacaklar” açıklamalarında bulundu. 

25 Ekim 2022 Salı 14:12
Şahin’den muhalefete   “Dönme dolap” göndermesi

Engel olmaya çalışıyorlar

Güneyhaberci TV’de yayınlanan Özgür Masa Programına katılan Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, muhalefet cenahına ince ince göndermelerde bulundu.  Aksu’ya bir vefa borcunun olduğunu ve Aksulu vatandaşların ise kendisini 2014 yılından bu yana Belediye Başkanlığı görevine getirdiğini ifade eden Şahin, “Köylü çocuğuyum. Ömrümüz esnaflıkla geçmiş, yapımızda çalışmak var. Bundan sonra daha çok çalışılması lazım. Nerede ne var, hepsini yoluna koymaya çalışıyoruz. Geçmiş yönetimlerle kıyaslanamayacak bir şeffaflık var. Aksu’nun bütçesini nasıl arttırırız, projeleri nasıl daha iyi hale getirebiliriz derken, gerçekten bir yandan da zamanla yarışıyoruz. Karşımızda olanlar da bunu gayet iyi biliyorlar. Onlar hizmet yapılmasın, engel olalım diye uğraşıyorlar” dedi.

Vatandaşa büyük iş düşüyor

Şahin, “Öyle veya böyle siyasetin karalama değil de, hizmet yarışı üzerine olması gerektiğini öğrenecekler. Bu insanların Aksu’nun ne kadar değiştiğini ve nerelere geldiğini görmeleri lazım. Bizim kararlığımızı da görmüş olması lazım. Konu halkımızın menfaatiyse,  gözümüz başka hiçbir şeyi görmez. Sonuna kadar dimdik dururuz, bizim için halk ne diyorsa odur. Benim kapım da, telefonum da her zaman açık. Sizin gibi adı belli yayın kuruluşlarına da teşekkür etmek istiyorum. Çalışacağız, daha çok çalışacağız. Aksu’da eski düzen siyaset anlayışını değiştireceğiz. Bir insanın bir çizgisi olmalı siyasi hayatında. Bugün ak dediğine yarın kara diyorsa, üstüne yüzü de hiç kızarmıyorsa, burada seçim vatandaşa düşüyor. Çıkıyorlar - ben belediye başkanı olacağım- öyle kolay değil o işler. Hele Aksu gibi daha taşların yerine yeni oturduğu bir yerde hiç kolay değil” açıklamalarında bulundu. 

Vatandaş bizi seçti

Göreve geldikleri günden bu yana başarılı çalışmalara imza attıklarını dile getiren Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, “Bu çalışmalarımızın karışığında halkımız 2019 yılında tekrar görevi bize verdi.  Hep şunu söylemişimdir, kurumlar hamamdır. Kurumlarda bir bürokrat kesim vardır, onlar kesecidir. Vatandaş bizi seçti oraya koydu, biz de o hamamda müşteriyiz. Biz işimizi düzgün yapamazsak, bürokratlarla anlaşamazsak bizi orada 5 yıl boyunca keselerler, süre bitince de hamamdan gönderirler. Demek ki, 5 yıl içinde kendimizi tam keseletmemişiz, ufak tefek eksiklikler olsa da hizmetlerimizi yerine getirmişiz. Birçok sorunu çözmüşüz. Bitmiş mi diye bakarsak, hizmet bitse zaten bizim gibilerine ihtiyaç olmazdı” şeklinde konuştu.

Halkın bize karşı memnuniyeti var

Şahin, “Çalışmalarımızı hizmet odaklı yapıyoruz. Halkın dertleriyle dertlenip, verdiğimiz sözleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu mantıkla görev yaptığımız için yorulmuyoruz. Böyle düşünmesek oturmak bile yorar adamı. Önümüzde çok işimiz var ve zaman su gibi geçiyor. Önümüzde kalan süreyi en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz. Başarılı olduğumuz sürece yorulmayacağız, eğer ki başarısız olursak oturduğumuz koltuklarda yorar. Çok şükür biz halkın içerisine çıkıyoruz. Geçmişte bazı alışkanlıklarımız vardı. Fakat pandemi yüzünden bunlara ara verdik. 2 yıldır sosyokültürel etkinliklere ara vermiştik. Ama şu an virüsün kontrol altına alınmasıyla tekrardan başladık. 6 yıl boyunca gerçekleştirdiğimiz ve geleneksel hale getirdiğimiz yağlı güreş organizasyonumuzu bu sene gerçekleştirdik. Özellikle gençlerimizin çok istediği müzik şölenimizi gerçekleştirdik. Halkımız bu tür sosyal etkinlikleri çok özlemiş. Halkla beraber dertlenmek, onların sorunlarını çözmek bizi yormuyor. Aksine bizi dinlendiriyor. Vatandaşlarımızın yanına biz cumhur ittifakı olarak gittik çoğu zaman. Bizim halkımıza sözlerimiz var, yapacak olduğumuz ve yapmamız gereken projeler var. Ancak sadece belediyenin yapması gerekenler değil, diğer kurumların yapması gereken hizmetleri de takip ediyoruz. Vatandaştan bütün taleplerini iletmelerini istiyoruz bizlere. Allah’a şükür şu an halkımızın bize karşı memnuniyetini görüyoruz ve hissediyoruz. Vatandaş yapılan işleri gördükçe, şunu da yapalım, diyerek farklı taleplerle geliyor” dedi.

40 milyon TL’den 460 milyon TL’ye

2014 yılında görevi devraldıklarında belediyenin 40 milyon TL’lik bir bütçesinin olduğunu ifade eden Aksu Belediye Başkanı Şahin, “Bu bütçeyi bu sene 230 milyon TL’ye çıkardık. Gelecek yıl ise 460 milyon lira olacak. 2008 yılında kurulmuş bir ilçe belediyesiyiz. Aksu’nun şehirleşme bakımından hızlı bir çalışmaya ihtiyacı var. Bunların hepsinin belediye bütçesi ile olması mümkün değil. Kaynak bulma, hükümetimizden yardım alma gibi yollara başvuruyoruz. Ne zaman Aksu Belediye bütçesini arttırmak için çalışma yapsak, muhalefet ısrarla önünü kesmeye çalışıyor. Borçlanmadan, elimizdeki para ile halkımızın ihtiyacı olan hizmetlerin tamamını gerçekleştirme şansımız da yok. Kentin asfalt sorununu çözmek için 10 yıl vadeli borçlanma talebini meclise getrdik. CHP ve İYİ Parti grubu buna bile ret yönünde oy kullandı. Halkımızın sorunları çözülene dek takipte kalıyoruz. Sürekli asfalt sezonu başladığı ay ile Ekim ayının sonuna kadar asfalt çalışması yapıyoruz. Yerine göre yeni imar yolları açıyoruz. Asfalt çalışmalarında kullanılan araç filosunu 3 katına çıkardık. Buna rağmen yeterli gelmiyor. Sürekli yeni yerler ortaya çıkıyor. Fen işlerine bu sene saha araştırması yaptırdık, acilen asfalt dökülmesi gereken yerler üzerine. 37 milyon liralık bir bütçe ayırırsak bu işi bu sene çözeriz dediler bize” diye konuştu.

Kentin menfaatine bir çok çalışma yaptık

Mahalle toplantıları tertiplediklerini de dile getiren Şahin, “35 mahallede vatandaşımızın önüne çıktık, misafirleri olduk. Vatandaş genel olarak beklentilerini ve karşılanan isteklerini önceki dönemlerle kıyaslıyor.  Biz de tüm şeffaflığımız ile karşılarında duruyoruz. Eksiğimizi görmesinler demiyoruz, görsünler ki biz de gayretimizi arttıralım ve eksiklerimizi düzeltelim. Asfalt işi hiçbir zaman bitmez, biz 8 sene önce yapmışız şu an tekrar yapıyoruz. Aciliyet nedeniyle ikinci kez asfalt yaptığımız yerler de var, ilk kez yaptıklarımız da var. Koskoca 35 mahallede 6 tane park vardı. Şu an 80’i geçti parklarımızın sayısı. Kapalı Pazar neredeyse hiç yoktu. Şu an hemen hemen çoğu mahallede var. Biz DSİ’nin, sulama birliğinin işlerine de bakıyoruz.  Bizim işimiz değil demiyoruz. Ama bunların hepsi için kaynak gerekiyor. Kaynak bulmaya çalıştığımızda da önümüzü kesmeye çalışıyorlar. Hedefleri ne? Bunu sorgulamak lazım. Biz geldiğimiz zaman Kumköy’de hiç asfalt yoktu, şu an ikinci kez yollar asfaltlanıyor. Geçmişte belediyeye ait alanlar satılmış çarçur edilmiş. Biz kimseye peşkeş çekmiyoruz, satılan yerleri geri alıyoruz. Bunlarla ilgili hiç konuşan var mı? Yok. Biz burada bir şehir oluşturmaya çalışıyoruz, mülkiyet sorunlarını çözüyoruz. Mesela Altıntaş bölgesindeki yetki bizim elimizde olsaydı, ruhsat iskân paralarıyla beraber belediye bütçemiz büyük oranda artacaktı. Hiçbir borç altına girmemize gerek kalmayacaktı. Ama kimse çıkıp da bu bölgeden kazanılan paralar neden Aksu vatandaşına yatırım olarak dönmüyor? Diye, konuşmuyor.  Altıntaş muhtarı bile bu konuda tek kelime etmiyor. O zaman buna bakmak lazım. Büyükşehir meclisinde de dile getirdim bu konuyu, bir cevap verilmiyor. Bu kaynakları bize aktarmıyorlar, karşılığında ne yapıyorlar? Altıntaş bölgesine bir gidip bakın” dedi.

Haber Merkezi 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.