"Partimiz yolgeçen hanı değil"

CHP Aksu İlçe Başkanı Kenan Yıldız, 2024 yılı Mart ayında gerçekleşecek yerel seçimler öncesi adı CHP’yle anılmaya çalışan İsa Yıldırım’la ilgili çok sert konuştu. Partilerin yolgeçen hanı olmadığının altını çizen Yıldız, 5 yıllık süreç zarfında bir gün bile partiye uğramayan, teşkilat çalışmalarında yer almayan ve bunun yanı sıra parti üyesi olmayan birinin adaylığının söz konusu olamayacağını söyledi. Yıldız, teşkilatlara rağmen parti genel merkezinin karar kılmasının da hata olacağını dile getirdi.

26 Eylül 2023 Salı 11:06
"Partimiz yolgeçen hanı değil"

Partimiz yolgeçen hanı değil

2024 yerel seçimlerine doğru sona yaklaşırken, siyasi kulislerde hareketlendi. Aday adaylığı düşüncesi olanların adı da her geçen gün kulislerde konuşuluyor. Bunlardan biri de Aksu’nun eski Belediye Başkanı İsa Yıldırım. Kendisi de her platformda aday olma düşüncesinin olduğunu dile getiriyor ve bununla ilgili partilerle dirsek temasında bulunarak, nabız yokluyor. Adı CHP’yle anılmasından dolayı açıklamalarda bulunun CHP Aksu İlçe Başkanı Kenan Yıldız, oldukça açık ve net konuştu. Yıldız, İsa Yıldırım’ın adaylığının söz konusu olamayacağının altını çizerek, “Birileri aday olmak istiyorsa, önce partiye üye olur. 5 yıllık süre zarfında teşkilat çalışmalarına katılır. Partimiz yolgeçen hanı değildir. Bu böyle biline” dedi.

Ortalığı karıştırmak istiyor

Partinin 8 yıldır İlçe Başkanlığı görevini yürüttüğüne dikkat çeken Yıldız, “Asil olan partidir.  Ben bile patimin üstü olamam. Söz söyleme makamındayız. Delegeler, üyeler yetki vermiş ve bizim başkanımızsın demiş. Biz o verdikleri yetkiye dayanarak partimin programıyla alakalı her sözü söylerim. Bunun dışında bir şey söyleyemem. Her şey bu kadar netken, bugüne kadar üye olmadan, partinin hiçbir çalışmasında yer almadan, “Adayım, adaylık bekliyorum” demek, ortalığı karıştırmaktan başka bir şey değildir. Bu her parti için de geçerlidir. Eğer bir adam belediye başkanlığı, meclis üyeliği düşünüyorsa bir kere partinin içinde yer alacak ve üyesi olacak. Emek vererek çalışması gerekiyor. Bu şekilde çalıştığı zaman kimse bunun karşısında duramaz” şeklinde konuştu.

Bir gün olsun gelip çalıştın mı?

Son dakika olabilecek bir parti üyeliğinin de bir anlam teşkil etmeyeceğini dile getiren CHP Aksu İlçe Başkanı Kenan Yıldız,  “Geçti artık, bu saatten sonra partiye üye olan adam niye üye olur. Tam 5 sene geçmiş 2019 seçimlerinin ardından, şu an 2023 yılındayız.  Bu sürece kadar hiçbir çalışmada yer almamışsın. Şimdi de diyorsun ki ben bu partiden adayım. O zaman biz burada niye bekliyoruz. Ben adayım demiyorum. Burada adayım diyen arkadaşlarımız çalıştı da ben mi görmedim. Partiye üye oldu da, ben gözden mi kaçırdım. Böyle bir şey mi var, oda yok. Ondan dolayı etik bulmuyorum. Bu partinin üyesi olursun. Bu partiye üyeleriyle birlikte gelip çalışırsın sana kimse bir şey diyemez. Bu siyasi partiler yolgeçen hanı mı, her partinin bir tüzüğü, kuralı,  bir kaidesi, çalışması ve programı var. 5 sene boyunca görüyorsunuz. Yerel seçim ve genel seçimde sokaklardayız. Bir gün olsun gelip çalışmaz mı bir insan parti için.

Teşkilatlara rağmen hata olur

Yıldız son olarak şunları söyledi. “Teşkilatlara rağmen genel merkez adaylığı anlamında olumlu bir karar verirse hata yapar. Açık ve net bir şekilde söylüyorum. Benim kimseye gebeliğimde yok. Kimseye de gebelik siyaseti yapmadım. Genel merkezde hata yapar ve cezasını öder. Kimse partinin üyelerine, delegelerine, yönetimine, ilçe başkanına bölgesinde ipotek koyma hakkına sahip değildir. İpotek koyamazsın. Buraya ipotek koydun seçmene nasıl ipotek koyacaksın. Üyelere nasıl ipotek koyacaksın. Bunu yönetime nasıl açıklayacaksın. Bununda açıklaması olmalıdır.”

Son Güncelleme: 26.09.2023 11:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Özgür bilgili 2023-09-26 13:23:54

Sayın Kenan Yıldız 2019 seçimlerinde isayla yol bayır bıçak. Gezmedinizmi madem bu kadar onurlu bir duruşunuz var neden Chp isa Yıldırım mı aday gösterdiniz adaylıktan çekilirken aynı sayın Kenan Yıldız onurlu duruşu gösterip gereğini yapamadı