MHP’nin ‘bitmeyen çile’si

Milliyetçi Hareket Partisi Aksu İlçe Teşkilatı’ndaki yönetim boşluğu 40’ıncı gününe girdi. Cihangir Coşgun’un Aralık başındaki istifası ile başlayan yaprak dökümü, kulislerde çeşitli iddiaların dolaştığı bir ortamı beraberinde getirdi.

14 Ocak 2014 Salı 14:22
MHP’nin ‘bitmeyen çile’si
Aksu’daki Belediye Başkanlığı seçim yarışına diğer partilerden çok daha önce start veren Milliyetçi Hareket Partisi’nde “Yorgunluk belirtileri mi var?” sorusunu haklı çıkartacak gelişmeler yaşanıyor. Eski İlçe Başkanı Cihangir Coşgun’un 1 Aralık’ta istifa ederek, Aksu Belediye Meclisi Üyesi aday adayı olduğunu açıklaması, sonrasında yaşanacak artçı depremlerin işaret fişeğini çaktı.

MHP Antalya İl Başkanı Osman Çetin’in müdahil olması sonucu, MHP Aksu İlçe Yönetim Kurulu’ndan 10 kişi istifa etti ve bundan dolayı da, ilçede yönetim boşluğu oluştu. Gazetemizin okura ulaştığı 14 Ocak Salı gününe kadar geçen 40 günü aşkın süre içinde bu boşluğu giderecek bir gelişme yaşanmadı. Özetle, MHP Aksu İlçe Teşkilatı’ndaki belirsizlik ortamı halen devam ediyor. Bu nedenle, Belediye Başkan Adayı olarak Ramazan Özen belirlenmesine rağmen, Meclis Üyelerine ilişkin bir çalışma da yapılamıyor.

Tabandan tepkiler yükseliyor

Aksu’da MHP tabanında bu konuda tepki ve eleştiriler de yükselmeye başladı. Partililer, ilçe teşkilatındaki yönetim boşluğunu rahatsız edici buluyor. Tabandan, “Bir an önce yönetim oluşsun ve bu belirsizlik giderilsin” sesleri yükseliyor. Öte yandan, İl Başkanı Osman Çetin tarafından, MHP Aksu İlçe Yönetim Kurulu olarak 2 ayrı listenin Genel Merkez’e gönderildiği belirtiliyor. Genel Merkez’in bu listelere bakışı merakla bekleniyor.

Osman Çetin’in güç gösterisi

Parti tabanında dolaşan bazı iddialara göre, yönetim boşluğuyla ilgili gecikmenin iki temel nedeni var bunların ikisi de İl Başkanı Osman Çetin’le doğrudan bağlantılı. Bazı partililer, Osman Çetin’in tamamen kendi inisiyatifinde bir ilçe yönetimi oluşturmayı ve Aksu Belediyesi’nin MHP’li Meclis Üyelerinin belirlenmesinde ‘tek karar verici’ olmayı arzuladığını öne sürüyor. MHP Aksu İlçe Teşkilatı’ndan 70 yakın ismin, yönetim kurulunun muhtemel üyeleri olarak Genel Merkez’e ulaştırıldığı da dile getiriliyor.
 

Son Güncelleme: 14.01.2014 14:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Aziz Salar 2014-01-14 17:58:58

Aksuda şu teşkilatı bir oturtun artık.