Masadan kalkma alışkanlıkları var

Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, Aksu Belediye Meclisi’nin Mayıs Ayı toplantısında oturumu terk eden muhalefet patilerine mensup meclis üyelerine, “Herkes kendisine yakışanı yapıyor. Bunlar masadan kaçıyorlar. Bunların liderleri de böyle yapıyor. Bu durumlara alışık değiliz. Çok konuşacak bir şey yok, vatandaş her şeyin farkında “ göndermesinde bulundu.

09 Mayıs 2023 Salı 10:36
Masadan kalkma alışkanlıkları var

Saha da sağduyu hakim

Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, Güneyhaberci TV’de katıldığı Özgür Masa Programı’nda sorulara yanıt verdi. Kent ile ilgili yaptığı çalışmaları anlatan Şahin, Aksu Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı oturumunda mecliste grubu bulunan partilerin grup sözcülerinin, dilek ve temenni konuşmalarından hemen sonra, oturumu terk eden İYİ Parti ve CHP meclis üyeleriyle beraber 2 bağımsız üye için açıklamada bulundu. Ayrıca hafta sonu gerçekleşecek genel seçimler öncesi saha da ki havayı yorumlayan Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, yüzde 70 oranında sağduyunun hakim olduğunu ifade etti.  

Halkımız her şeyin farkında

Oturumu terk eden meclis üyeleriyle ilgili konuşulacak bir şeyin olmadığının altını çizen Şahin, oturdukları masayı terk etme alışkanlıklarının liderlerinden kaynaklandığını dile getirdi. Şahin, “Mayıs Ayı Olağan meclisin de 2. Gündem maddesi bir önceki meclis toplantı tutanaklarının okunması ve okunmuş kabul edilmesi oylamasıyla beraber, dilek temennilerin ifade edilmesi sonrası, bu üyeler birden bire oturumu terk ettiler. Öyle acele bir şekilde kaçışları vardı. Anlam vermedim şaşırdım. Bunların yukarıdan kaynaklı masayı terk etme alışkanlıkları var. Halkımız da bunun farkında” şeklinde konuştu.

Yukarıdan aşağıya inen alışkanlar

Gündemin 3’üncü maddesine geçilmeden İYİ Parti ve CHP’li üyelerin oturumu terk ettiğini söyleyen Şahin,  EYT’den dolayı emekliye ayrılacak çalışanlarımız var. Buda ciddi anlamda bir emekli ikramiyesine neden oluyor. Meclis gündeminin 3’ün maddesi kazanılmış hakların verilmesi yönündeydi. Öncesi İlgili komisyonlarda görüşülen bu madde ile ilgili, bunlar destek vermemişler. Her şey ortada olduğuna göre, demek ki herkes kendine yakışanı yapıyor. Bunlar masadan hep kaçıyorlar. Bunların liderleri de böyle kaçıyor. Bu yukarıdan aşağı inen bir alışkanlık” dedi.

Kazanılmış hakların önüne geçiliyor

Şahin, “Bu madde Plan Bütçe komisyondan onlar desteklemediği halde oy çokluğuyla geçmiş ve meclise gelmiş. EYT’den dolayı belediyemizden emeklilik hakkını kazanmış ve kazanılmış hakların verilmesi için borçlanmaya gitmemiz gerekiyor. Bu gündem maddesine destek vermediğin zaman emekli olacak arkadaşların ikramiyesinin verilmesinde bir set oluşturmuş ve önünü kesmiş olursunuz. Emekli olacak arkadaşları sıkıntıya sokacak bir işin içine girdiler. Biz böyle şeylere alışkın değiliz. Bunların masadan kalkma alışkanlığı yukardan geliyor. Kimler kalktı kimler kalmadı herkes gördü. Bu kadar açıklama da yeter” diye belirtti.

Kim kiminle yürüyor

Bu Pazar gerçekleşecek seçimlerle ilgili de değerlendirme de bulunan Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, “Sürekli halkımızın içerisindeyiz. Sahada ki seçim havasına baktığımız zaman, yüzde 70 oranında sağduyu hakim. Hele ki Aksu’da hiçbir sıkıntı yok. Hiçbir şeyden anlamayan bir kesim var ve öyle de gidiyor. Adama baktığın zaman bir dediği diğerini tutmuyor. Geçmişte ne yaptı dediğinizde, ne yaptıkları hepsi ortada. Kim kiminle yürür, ona da bakmak lazım. Merhum şair Abdurrahim Karakoç’un söyledi gibi,- Beden ölür çürür cana bakın siz, kim kiminle yürür ona bakın siz. Bırakın dönsün dönme dolaplar, haktan hakikatten yana bakın siz- bu söz adeta bugünler için söylenmiş gibi. Soğan şu para, şu bu para deniyor. Dünyada pandemi yaşandı ekonomi durdu. İnsanlar işsiz kaldı, maliyetler arttı. Dünyada petrol 30 dolardan 120 dolara kadar çıktı. Bu fabrikalar çalışmadığında bunun bir yansıması olacağını biliyorduk. Ama bunun üzerinden mevcut hükümeti yıpratmaya çalışıyorlar” şeklinde konuştu.

Ülkenin üzerinden oynanan oyunlar

 Şahin, “Türkiye’de ürünler pahalı da başka ülkelerde ucuz mu? Bizim geldiğimiz noktada önceden başka ülkelerin eline bakıyorduk. Doğalgaz için ne işimiz var orada diyenler, şu an ülkemize yetecek kadar doğalgaz bulduk, niye hemen gelmedi diyorlar. Doğu Akdeniz de petrol arıyoruz ona karşı çıkıyor. Gabar’da petrol buluyoruz, günlük bin varil, ülkenin ihtiyacı olan petrolün 10’da birini karşılamış oluyoruz. Bunları hafife alıyorlar. Bizim ülkemizi geliştirecek nerede bir proje varsa, hepsine karşı çıkan bir kesim var. Karşımızda birikmişler. Kendi sondaj gemimizi, kendi mühendislerimizle arıyoruz. Yüzde 30’luk kesim diyorum. Yüzde 10’luk kesimi hiçbir şey anlamıyor, diğer yüzde 20’si benim ülkem bile demiyor. O zaman sağduyulu kesim ülkesine daha fazla sahip çıkacak. Ülke siyaseti hizmet üzerine dönmeli. Avrupa’da sağ sol diye bir şey var mı kim gelirse gelsin sistemi kurmuşlar onun üzerinden yürüyorlar. Bizde hala sağ sol meselesini farklı yansıtmaya çalışıyorlar. Bu ülkenin üzerinde oynanan oyun hiç bitmemiştir. Bitmez de uygulaması değişir. İcraatlara bakmak lazım” dedi.  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.