KUMBUL İTİRAF ETTİ!

31 Mart yerel seçimlerinin üzerinden 7 aylık bir zaman zilimi geçmesine rağmen, hala adaylık süreciyle ilgili tartışmalar devam ediyor. CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul katıldığı bir televizyon programında Aksu’da kazanacakları bir seçimi bazı yanlışlıklardan dolayı kaybettiklerini ifade etti. Kumbul’un açıklamalarına karşılık, adaylığı elinden alınan İsa Yıldırım, “CHP beni feda etti. İYİ Parti içerisinde bulunan bazı kripto MHP’liler adaylığıma engel oldu.” derken, İYİ Parti İlçe Başkanı Recep Bal, “Kapımız herkese açıktı. Ama İsa Yıldırım kapımızı çalmadı” diye konuştu. 

04 Kasım 2019 Pazartesi 15:48
KUMBUL İTİRAF ETTİ!

31 Mart yerel seçimleri geride kalmasına rağmen, hala ortada olan tartışmalar ilk günkü gibi sıcaklığını kuruyor. Bunlardan biride CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul’un katıldığı bir televizyon programında sarf ettiği sözler. Kumbul, İsa Yıldırım’ın CHP’nin adayı olması için çok büyük uğraş sarf etiklerini, ama bir türlü İYİ Parti engelini aşamadığını ifade etti. CHP’li Başkan Kumbul,” Aksu’da adayımızın İsa Yıldırım olması için çaba sarf ettik. Hatta talebimiz üzerine ilk adaylığı açıklananlardan biride İsa Yıldırım oldu. Ama masada ki ortağımız İYİ Parti’yi bir türlü aşamadık. Bundan dolayı da seçim kaybettik” diye konuştu.     

Yıldız, Bal ve Yıldırım

CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul’un açıklamalarını doğrulayan CHP Aksu İlçe Başkanı Kenan Yıldız da süreç boyunca Ahmet Kumbul’un yanında olduğunu belirtti. Kumbul’un bu açıklamalarına karşılık İttifakın ortağı İYİ Parti Aksu İlçe Başkanı Recep Bal ise, partinin seçim sürecinde kapılarının herkese açık olduğunu, ancak İsa Yıldırım’ın partiye aday adaylığı başvurusu yapmadığını ifade etti. Demokratik Sol Parti (DSP) Aksu Belediye Başkan Adayı olan İsa Yıldırım ise, adaylığının engellenmesinin sebebinin İYİ Parti içerisindeki kripto Milliyetçi Hareket Partililer (MHP) olduğunu ve CHP’nin Antalya’yı feda etmemek uğruna kendisinden vazgeçtiğini belirtti.

GÖRÜŞMELER AYLARCA SÜRDÜ

CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, İsa Yıldırım ismini genel merkeze ilettiklerini belirterek, “İsa Yıldırım, bir önceki yerel seçimlerden hemen sonra partimize üye oldu ve aday olmak için çok çalıştı. Hem ilçe örgütümüzle, hem de bizimle çok iyi ilişkileri vardı. Bazı ön görüşmeler oldu ve bu görüşmeler aylarca sürdü. Genel başkan yardımcılarımız Ankara’da, biz Antalya’da yaptık. Genel başkan yardımcılarımız Oğuz Kaan Salıcı ve Seyit Torum günlük gelişmeleri bana aktardı. O masadan en az 15 kez kalktık. Görüşmeler çok uzun sürdü ve masa dağılma noktasına geldi. İsa Yıldırım, ilçelerde aday olmasını istediğimiz arkadaşlarımızdan birisiydi. Hatta bizim talebimiz üzerine, Antalya’da adaylığı ilk açıklanan isim İsa Yıldırım oldu” dedi.

İYİ PARTİ ISRARCI OLDU

İYİ Parti’nin Kepez ve Aksu konusunda ısrarı olduğunu söyleyen Kumbul, “Genel başkan yardımcılarımız bu talep üzerine benim görüşüme başvurdu. Ben de, ‘Kepez’i İYİ Parti’ye verirsek, Büyükşehir’i kaybederiz. Kepez’i mutlaka biz almalıyız’ dedim. Çünkü çok ciddi bir nüfus yoğunluğu var ve mutlaka Kepez’i bırakmamamız gerektiğini söyledim. Aslında Aksu’da da mutlaka CHP’nin aday çıkarmasını, başka birkaç ilçenin İYİ Parti’ye bırakabileceğini söyledim. Ancak İYİ Parti iki ilçede çok ısrarcı oldu. İttifak dağılma noktasına gelince, genel merkez Aksu’yu İYİ Parti’ye bıraktı ve Kepez’den bizim adayımızın çıkması kararını verdi. Ben bunun üzerine Ankara’ya gittim. CHP ve İYİ Parti genel merkezine gidip, İYİ Parti’den İsa Yıldırım’ın aday olması halinde seçimin kazanılabileceğini söyledim. İsa Bey’in ilçedeki durumunu, Büyük Birlik Partisi’nden aday olduğunda aldığı oy oranını kendilerine ilettim. Ancak aday belirleme inisiyatifi tamamen İYİ Parti’ye aitti ve böyle bir karar aldılar. CHP olarak bizim yapabileceğimiz çok fazla bir şey yoktu” diye konuştu.

AKSU’DA KAYBEDEĞİMİZİ BİLİYORDUM

CHP İlçe Başkanı Kenan Yıldız da, bu süreçte Ahmet Kumbul ile birlikte hareket ettiğini belirtti. Yıldız, “Aksu’da İYİ Partili arkadaşlara İsa Yıldırım’ın aday olması halinde seçimin kazanılabileceğini söyledik. Hatta, ‘İsa Yıldırım sizden aday olsun’ dedik. Onu da kabul etmediler. Dolayısıyla seçimi kaybettik. Ben zaten kaybedeceğimizi biliyordum. Biz yerel değil, genel düşündük. İttifaka zarar gelmesin diye böyle bir durum oluştu. Biz sadece Aksu’yu düşünüyoruz ama genel merkez Türkiye genelini düşünmek zorunda. İttifak yaptık, İYİ Parti bazı yerlerde fedakarlık yaptı, biz de bazı yerlerde fedakarlık yaptık. Aksu ve Serik’te bizim tespit ettiğimiz adaylarla seçime girilmiş olsaydı, Serik de Aksu da şu anda Millet İttifakı’nın belediyeleri olacaktı” şeklinde konuştu.

İYİ PARTİ’Yİ İLGİLENDİRMİYOR

İYİ Parti İlçe Başkanı Recep Bal, seçim sürecinde kendi partilerinin adayının desteklenmesini istediklerini söyledi. Bal, o dönemde kapılarının herkese açık olduğunu belirterek, “Bize iki tane aday adaylığı başvurusu yapıldı. İki başvurudan bir tanesini genel merkezimizin ve teşkilatımızın kararıyla resmen adayımız olarak gösterdik. İsa Yıldırım ismi geçtiğinde, ‘Buyursun gelsin, kapımız açık’ demiştik. Bu süreçte İsa Yıldırım’ın bize bir adaylık müracaatı olmadı. İsa Yıldırım’ın CHP adayı olarak açıklanıp daha sonra adaylığının geri çekilmesi tamamen CHP’nin kendi örgütüyle alakalı bir tavır ve tutumdur. Bizim partimizi ilgilendiren bir durum değildir. İsa Yıldırım ismi CHP’nin adayı olarak açıklandı, Millet İttifakı’nın adayı olarak açıklanmadı” ifadelerini kullandı.

İYİ PARTİ’DEKİ KRİPTOLAR

DSP Aksu Belediye Başkan Adayı İsa Yıldırım, aday belirleme sürecinde Koray Aydın’ın etkisi olduğunu iddia etti. Yıldırım, “Koray Aydın, Aksu ve Serik’i özellikle istediklerini belirtti. O sıralarda kendisi, İYİ Parti’nin ittifak komisyonu üyesiydi. Sonra geri çekilmesine rağmen belediye başkan adaylarının tespitinde Koray Aydın’ın dediği oldu. İYİ Partili arkadaşlara hep söyledim; İYİ Parti içine yerleştirilmiş, AK Parti ile dirsek teması içerisinde olan MHP kriptoları, İsa Yıldırım gibi Türkiye genelinde seçim kazanacak birçok belediye başkan adaylarının geriye çekilmesine ve bu yerlerde AK Parti’nin seçimi kazanmasına neden oldu. Zaten Koray Aydın’ın gösterdiği adaylar MHP kökenli, AK Parti kökenli adaylardı. Biz İYİ Parti içindeki kriptoların gizli işbirliğinin kurbanı olduk” dedi.

CHP BENİ FEDA ETTİ

CHP’nin o süreçte arkasında durmadığını ifade eden Yıldırım, “Bu süreçte CHP’nin tüm örgütleri benim aday olmamı istedi. Ancak Koray Aydın’ın ısrarı karşısında direnemediler. O dönem, ‘Biz Kepez’de İYİ Parti’nin adayı Murat Dinç’i aday gösterdik. Kendi partimizde de Aksu’da İsa Yıldırım’ı aday gösterdik. Kendisi hiç oyu olmayan partiden çıktığı halde yüzde 20-25 oy alan ve halkta karşılığı olan bir insan. Siz de bizim Aksu’da açıklamış olduğumuz ve bir aydır seçim çalışması yapan adayımız İsa Yıldırım’ı alacaksınız ve İYİ Parti’den göstereceksiniz’ diyebilirlerdi. Ancak CHP örgütü Koray Aydın gibi kriptoların üzerine söz söyleyemedi. CHP örgütü üzülerek, içleri yanarak Aksu’yu ve İsa Yıldırım’ı feda etmek zorunda kaldı”  açıklamalarında bulundu.

Son Güncelleme: 04.11.2019 15:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.