'Kırcami'yi geciktirenler belli'

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, AK Parti Milletvekili Menderes Türel'in, Kırcami planlanmasını Büyükşehir Belediyesi'nin 4.5 yıl geciktirdiği ve planlamada zayiatın yüzde 70 olacağı şeklindeki iddialarının gerçekle ilgisinin olmadığı kaydedildi.

23 Eylül 2013 Pazartesi 16:38
'Kırcami'yi geciktirenler belli'
Büyükşehir Belediyesi'nin 4.5 yılda kamu yararı kararı alınması için 5 kez İçişleri Bakanlığı'na, Kırcami'nin kentsel gelişim alanı olarak 1/100 binlik çevre düzeni planına işlenmesi için de 2 kez Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na başvurduğu kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:

"Kırcami'nin planlanmasını siyasi manevralarla bugüne kadar geciktirenler bellidir. 1580 hektar alanı kapsayan Kırcami bölgesinin planlanması ile son 4.5 yılda yaşanan süreci hatırlarsak; 2009 ve 2010 yıllarında idare mahkemelerince verilen kararlar gereğince bölgenin Menderes Türel döneminde hazırlanan 1/50 bin, 1/25 bin ve 1/5 bin ölçekli planları iptal edilmiştir ve bölge üst ölçekli plana uygun olarak yeniden tarım alanı kullanımına ayrılmıştır."

"Kırcami bölgesinin verimli tarım alanı olarak kullanılamadığı ve bölgede yaşayan yurttaşlarımızın kentsel hizmetlerden yararlanamadığı yönündeki yoğun talepleri, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin mevcut yönetimince önemsenmiş ve bölgenin hukuka uygun olarak yeniden planlanabilmesi için girişimler vakit kaybedilmeksizin başlatılmıştır."

"Büyükşehir Belediyesi Kırcami'nin planlanması konusunda üzerine düşen tüm sorumlulukları yerine getirmiştir. Büyükşehir Belediyesi'nin Kırcami ile ilgili kamu yararı kararları isteğini 4.5 yılda 5 kez erteleyen ve sürüncemede bırakan İçişleri Bakanlığı ne hikmetse Kepez Belediyesi'nin 1550 hektarlık Varsak bölgesi planlamasıyla ilgili kamu yararı başvurusuna 3 günde olumlu yanıt vermiştir."

"Sayın Türel'in Kırcami planlamasında yüzde 70 zayiat olacağı şeklindeki ifadeleri de asılsızdır. Bir planlamada yüzde 70 zayiat olamayacağını sade bir vatandaş bile bilir. Büyükşehir Belediye Başkanlığı da yapmış olan Sayın Türel'in böyle bir iddia ile kamuoyunu yanıltmak istemesi, gülünçtür. Şu anda askıda olan 1/25 binlik plana da işlenen söz konusu Kırcami planı incelendiğinde yüzde 70 gibi zayiatın olmayacağı açıkça görülebilir. Kırcami planlamasındaki DOP ve KOP zaiyatı toplamının yüzde 40'lar seviyesinde olması öngörülmektedir." 

Son Güncelleme: 23.09.2013 16:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.