Kaş için 5 aday adayı

CHP'de belediye aday adaylığı başvuru süresinin son günü olan 2 Eylül'de Kaş'ta 3 kişi başvuru yaptı.

03 Eylül 2013 Salı 13:07
Kaş için 5 aday adayı
Kaş Belediye Başkanlığı aday adaylığı için Kalkan Belediye Başkanı Ömer Saim Karakurt, Kalkan Belediyesi eski başkanı Şeref Karabağ ve CHP Kaş eski İlçe Başkanı Halil Arıkan aday adaylığı başvurusunda bulundu. CHP'den Kaş Belediye Başkanlığı için daha önce de Ali İhsan Benli ve Kadriye Hacımusaoğlu da aday adayı olmuştu.

Aday adaylığı için başvuru yapan Kalkan Belediye Başkanı Ömer Saim Karakurt, 2009 yılında belediye başkanı seçildiğini hatırlattı. Yıllardır belediyenin içinde olduğunu belirten Karakurt, "Bölgeyi tanıyorum. Sorunları ve çözüm yollarını biliyorum. Yeni yasayla artık Kaş büyük bir belediye olacak. Bu belediyeyi yönetmeye talibim" dedi.

Diğer aday adaylarından Şeref Karabağ ise Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu. Maliye müfettişliği ve özel sektörde görev yapan Karabağ, Londra'da borsa üzerine çalıştı. 1989-1999 yılları arasında 2 dönem SHP ve CHP'den Kalkan Belediye Başkanlığı yapan Karabağ, 1999-2004 yılları arasında Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevinde bulundu.

Büyükşehir Yasası'yla yepyeni bir dönem başladığını kaydeden Karabağ, "Bu yasayla yeni bir Kaş Belediyesi kurulacak. Bu belediye düzeninin sağlıklı kurulması çok önemli. Bunu bir fırsata dönüştürmek gerek. Yeni, bölgesel büyük projeler gerçekleşecek. Bu süreçte kendime bir görev düştüğüne inanarak CHP'den aday adayı oldum" dedi.

KAŞ'I TANIYORUM
CHP'den aday adayı olan Halil Arıkan ise 1992- 2004 yılları arasında CHP Kınık Belde Başkanlığı yaptı. 2004 yerel seçimlerinde CHP'den Kınık Belediye Başkanlığı'na aday oldu. 2005-2011 yılları arasında CHP Kaş İlçe Başkanlığı yaptı. Son genel seçimlerden CHP'den Antalya Milletvekili aday adayı oldu. Üç dönem CHP kurultay delegeliği yaptı. Halil Arıkan, "Kaş Belediye Başkanlığı için, aday adayı oldum. Bölgeyi ve bölge insanını tanıyorum. Sorunları ve çözümünü biliyorum" dedi.

ÜÇ ADAY ADAYI SÖZ VERDİ
Kaş CHP İlçe Başkanı Süleyman Özer'e aday adaylığı dilekçelerini veren üç aday adayı daha sonra birlikte fotoğraf çektirerek, "Hepimizin aday olması olanaksız. Birimiz aday olacak. Burada söz veriyoruz. CHP'den kim aday olursa, onun yanında koşacağız. CHP'li bir belediye başkanının Kaş'ı yönetmesi için var gücümüzle çalışacağız" diye konuştular. 

Son Güncelleme: 03.09.2013 13:34
Anahtar Kelimeler:
Aday AdayıCHPKaş
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.