İYİ Parti, CHP’nin uydusu

İYİ Parti’den istifa ederek AK Parti saflarına katılan Aksu Belediye Meclis Üyesi Yunus Akpınar, İYİ Parti’nin şu an CHP’nin uydusu konumunda olduğunu öne sürdü.  Akpınar, “İYİ Parti de CHP siyaseti yapmak tamamen tezatlık. Seçmenin bunu sorgulaması gerekiyor” dedi.

11 Nisan 2023 Salı 12:36
İYİ Parti, CHP’nin uydusu

İcraata bakmak lazım

Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti’den istifa ederek AK Parti saflarına katılan Aksu Belediye Meclis Üyesi Yunus Akpınar, Güneyhaberci TV’de yayınlan Özgür Masa Programında istifa nedenlerini açıkladı. İYİ Parti’de CHP misyonu siyasetinin yapıldığını dile getiren Yunus Akpınar, “CHP İle aynı görüşte olsaydık İYİ Parti gömleğini giymezdik. CHP'nin rozetini takıp onların saflarında siyaset yapardık. Tamamen tezat içerisindeler. Seçmenin bunu sorgulamasını istiyorum. İcraata bakmak lazım. Kumar masası diyerek masadan kalkıyorsunuz, aynı masaya yeniden dönüyorsunuz. Bunu hitap ettiğimiz insanlara nasıl anlatacağız” diye konuştu.

Organizasyonu yapan CHP

2019 yerel seçimlerinde Aksu Belediye Başkanı Adayı olan Durmuş Ali Arslan’ın ricası üzerine İYİ Parti saflarına katıldığına vurgu yapan Yunus Akpınar, “2014 yılında aktif siyaseti bırakmıştım. Ailemle ve işimle ilgilenemiyordum. Daha sonra çocukluk arkadaşım Durmuş Ali Arslan aday olunca beni davet etti. Kırmadım kendisini, davetine icabet ettim. 4 yıl boyunca verilen görevimi layığıyla yerine getirdiğime inanıyorum. Ülke olarak kritik bir süreçteyiz. Ortada şöyle bir yargı var. Muhalefetin tüm derdi, Sayın Recep Tayyip Erdoğan gitsin, sonra yeniden düzen kurulur yönünde.  Nasıl kurulur? sorusuna sağlıklı cevap alamıyoruz. Sadece gitsin bunun için her türlü ittifaka evet diyeceğiz, her türlü çalışmalara evet diyeceğiz. Bu organizasyonu yapan da CHP. Birey olarak bu organizasyonun içerisinde yer almak istemedim” açıklamalarında bulundu. 

Tetikleyen etken

İYİ Parti saflarında görev yaptığı süreçte, gerek teşkilatlarda gerekse siyasal çalışmalarda destek verdiğini de dile getiren Akpınar, “Bu süreçte katılmadığımız ideolojiler ve fikirler oldu. Sürecin tamamlanmasını bekledim. En son Yavuz Alioğlu'nun istifası da bu süreci tetikleyen etken oldu. Eğer Yavuz Bey ayrılırsa bende İYİ Partiden aynı gün ve aynı dakika ayrılırım demiştim. Ali Çetin Başkan tarafından davet edilmiştim. Sonrası TBMM’de AK Parti Grup toplantısı sonrası Cumhurbaşkanımızın huzurunda rozetimiz takıldı” dedi.

Karşı yapı belli

Genel siyasette yapılan hatlardan dolayı İyi Parti’de istifalar başladığını söyleyen Akpınar,  İYİ Partinin siyaseti getirip oturttuğu yerde, hiçbir partilinin mutlu olduğunu sanmıyorum. Tedirginler. Bu tedirginlik tüm partililerde var. İYİ Parti de ki arkadaşlarımda çoğu bunu biliyor. Ülkenin geldiği son durumu görmüyorsunuz diyorlar. Erdoğan karşısında bir cephe oluşturuldu. Karşıda kurulan yapı belli. Bu yapıya karşı yaptırımınız var mı? Yok. Koşullanmanız var mı? Yok. Bununla ilgili çözüm var mı? Yok. Tek çözüm gitsin. Bunu nasıl kabul edelim. Bunun gereğinin yapılması gerekiyor. Sadece sorgulatın. Beni sorgulamayın. Nefretimiz gerçekleri görmeyi engellemesin” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Iyi PartiCHPnin Uydusu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.