Gülüp geçiyorum!

Aksu’nun önceki dönem Belediye Başkanı Halil Şahin, yeni yönetimin, “Belediyenin 150 milyon TL borcu var” şeklinde ki açıklamasına gülüp geçtiğini ifade etti. Şahin, “Bu borcun bir kısmı uzun vadeye yayılmış. Yani 10 yılda ödenecek borçlar var bu rakamın içerisinde. Ayrıca bu dönem alınacak olan emlak vergileri var. Zaten bunları tahsil ettiğiniz zaman ortada borç kalmıyor. Bu nasıl bir yönetim mantığı” şeklinde konuştu.

22 Mayıs 2024 Çarşamba 12:46
Gülüp geçiyorum!

Haber Merkezi-

Talihsiz bir paylaşım olmuş

31 Mart yerel seçimleri sonrası Aksu’da yerel yönetim değişti. Göreve gelen Aksu’nun yeni Belediye Başkanı İsa Yıldırım, Aksu Belediyesi’nin önceki yönetimden kalan 150 milyon TL borcu olduğuna dair sosyal medya da paylaşımlarda bulundu. Yapılan paylaşımlarla ilgili açıklamalarda bulunan önceki dönem Belediye Başkanı Halil Şahin, yapılan paylaşımı talihsiz bir paylaşım olarak gördüğünü ifade etti. Aksu Belediyesi’nin şu anki bütçesinin 1 milyar 130 milyon TL olduğuna vurgu yapan Şahin, “Bu bütçenin içerisinde dile dolanan borç para değil. Kaldı ki bu borcun bir kısmı 10 yıla yayılmış. Ayrıca biz yönetimi devir alırken Aksu Belediyesi’nin bütçesi 27 milyon TL idi. Aldığımız borç ise 13 milyon TL. Yani belediye bütçesinin yüzde ellisine tekabül eden bir borçla belediye yönetimini devir aldık” şeklinde konuştu.    

27 milyondan, 1 milyar 130 milyon TL’ye

İdareciliğin mazeret üretme mekanizması olmaması gerektiğini savunan Aksu’nun önceki dönem Belediye Başkanı Halil Şahin, “İdarecilik sorun çözmektir. Biz göreve geldiğimizde Aksu’nun birçok sorunu vardı. Bunların en önemlisi mülkiyet sorunlarıydı. Mülkiyet sorununun olduğu yerde bir çivi çakamazsınız. Ama bizler mazeret üretmek yerine gece gündüz çaba sarf ederek, merkezi hükümetle dirsek temasına girdik ve mülkiyet sorunlarını çözdük. İnsanları ötekileştirmedik. Vatandaşın gayrimenkulüne değer katacak çalışmalar yaptık. Yap -işlet -devret modelleriyle belediyenin bütçesini 27 milyon dan 1 milyar 130 milyon TL’ye çıkardık. Birileri konuştu, biz hizmet ürettik” şeklinde açıklamalar da bulundu.

Başarılı bir belediyecilik yaptık

Şu an bir çok belediyenin bütçesinin üzerinde borcunun olduğuna da değinen Şahin, “CHP’li Döşemealtı Belediyesi’nin durumu ortada. 1 milyar 420 milyon TL borcu var. Bütçesine bakıldığı zaman Aksu Belediyesi’nin bütçesinden daha düşük bütçesi var. Ama borcu 1 milyar 420 milyon TL. Gelelim CHP’li Konyaaltı Belediyesi’ne. Orada ki durum da içler acısı. Belediye personelinin maaşlarını ödeyemez haldeler. Başkanı çıkıp düştükleri durumu anlatırken, personelin maaşını ödeyene kadar, ne ben ne de başkan yardımcıları maaş alamayacak diyor. Bu açıklama bile Konyaaltı Belediyesi’nin iflas ettiğinin göstergesidir. Bizler her zaman personelimize öncelik verdik. Maaşlarına yüzde 128 artış yaptık. Değer verdik. Ve bunları yaparken de hiçbir zaman enkaz yöneticiliği yapmadık. Hep çözüm odaklı olduk. Yönetici dediğin çözüm odaklı olmalı. O yüzden gelecek olan gelirleri ve ötelenen borçlara bakmadan, böyle bir paylaşımı samimi bulmadığımı ifade etmek isterim. Bizler başarılı bir belediyecilik yaptık” dedi.       

Son Güncelleme: 22.05.2024 13:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.