Geçmişten beri hayalimdi

CHP Aksu İlçe Başkanı,  Aksu’da Belediye Başkanı olmak geçmişten bu yana gelen bir hayali olduğunun altını çizerek, “Ben hazırım. Aksu'da herkese hizmet edeceğim. Belediye başkanı oldum hava atmak için değil, 80 bin vatandaşımızın hizmetçisi olmak için kolları sıvadım. Dertlerine derman olmak için çalışacağım” dedi.

30 Kasım 2023 Perşembe 11:15
Geçmişten beri hayalimdi

Kavgamız hizmet

2024 yılının Mart ayında gerçekleşecek yerel seçimlere sayılı günler kala, aday adayları da git gide belirginleşmeye başladı. CHP Aksu İlçe Başkanı Kenan Yıldız, Güneyhaberci TV’de yayınlan Özgür Masa Programına katılarak, Aksu’ya hizmet etmek için CHP’den Belediye Başkan Aday adayı olduğunu açıkladı. Aksu’nun birçok sorununun olduğuna dikkat çeken CHP’li Yıldız, “2009 yılından bu yana yerel siyaset yapıyorum. Belediye Meclis üyeliği ile başladı siyasi mücadelem.  2015 yılından bu yana da ilçe başkanlığı görevini yürütüyorum. Partinin verdiği kararlar doğrultusunda hareket ediyorum. Bizim kavgamız hizmet. Siyasi kavgamız yok. Siyasi husumetlerden uzak duracağız” açıklamalarında bulundu.

 Alınan ortak karar

Belediye Başkanı olma düşüncesinin hem geçmişten gelen bir hayali olduğunu, hem de tabandan böyle bir talep geldiğine de vurgu yapan CHP Aksu İlçe Başkanı Kenan Yıldız, “Partililerimize layık olmaya çalışıyorum. Yönetim kurulumuz aday olmam konusunda ortak karar aldı  karar aldı ve destekleyeceklerini söylediler. Önce ailemle değerlendirdim. Onların desteğiyle böyle bir karar aldık. CHP'nin Aksu belediye Başkan aday adayıyım. Resmî başvurumuz olacak. İlçe başkanlığı görevimden istifa etmem gerekmiyor. Üst yazıyla ve gerekçeyle müracaatımı yapacağım. Ortak aldığımız karar partimizin merkez yürütme kuruluna il başkanlığımız gönderecek, oradan çıkan karar doğrultunda aday adayı olacağım” dedi.

Partizanlık yapmadan talibiz

 “Parti içi ön seçim olacak mı?” sorusuna da cevap veren Yıldız, “Genel Başkanımızın, ön seçim yapılacağı yönünde açıklaması var. Parti olarak büyük bir süreçten çıktık. Bir taraftan genel seçimleri yaşadık. Arkasından il ve ilçelerin kongreleri yapıldı. Olağan kongremiz yapıldı. Yerel seçimlere de kısa zaman dilimi kaldı. Şahsi düşüncem ön seçim meclis üyeliklerinde olabilir, ama belediye başkanlıkları noktasında muhtemelen temayül yoklamasıyla aday belirleme sistemine gidileceğini düşünüyorum. tahmin ediyorum. Şu an üye yapımız bin küsur civarında. Bazı mahallelerimizde 300 üyemiz varken, diğer mahallelerde üye sayımız az. Tarımla uğraşan vatandaşlarımızı üye yapmaktan zorlanıyoruz. Dolayısıyla sağlıklı bir sonuç çıkmaz ben o kanıdayım. CHP'den aday adayı olacak arkadaşlar muhtemelen diğer partilerden gelecek olan arkadaşlarımızı da değerlendireceğiz. Yerel seçileri birleşerek kazanacağız. 58 bin civarında seçmen var. Yaklaşık 80 bin nüfuslu ilçede geçen dönemde kime oy verirse versin, biz bütün vatandaşlarımızın oyuna talibiz. Aksu'da yaşayan vatandaşları ayrıştırmadan partizanlık yapmadan talibiz” şeklinde konuştu.

15 gün içerisinde netleşir

Yerelde de ittifakın devam etmesi taraftarı olduğunu dile getiren Yıldız, “Cumhurbaşkanlığı sistemi var ve bu sistemde ittifakların yerel de de devam etmesi gerekiyor. Partilerin merkezde ki durumlarına göre değerlendirilerek devam edilmesi gerektiğini düşünüyorum. İttifak olabileceği yönünde umutluyum. Tepede sıkıntılar olabilir, ama tabanda bu partiler birbirlerine alıştılar. Dolayısıyla zor kopacak gibi görünüyor. İttifak olacağı kanısındayım. Olmazsa ona göre hareket edilecek. ittifak olunca fedakarlık yapılacaktır, birlikteliği sağlamak için. Her kes bir noktada birleşir. Önümüzde ki 15 gün içinde ittifak konusu netleşir diye düşünüyorum” dedi.

Menfaate dayalı siyasete karşıyız

Kapılarının herkese açık olduğuna da dikkat çeken Yıldız, “Yusuf Kumbul abimiz aday adayı olabilir, kendi tercihidir. Biz çalışırız kendileriyle. İsa Yıldırım’ın partimize bir üyeliği yok. Kendisi bizi arayarak üye olmak istediğini söyledi. Bizde değerlendirelim, yaparız, dedik. Kimseden kaçındığımız yok. Parti üyeliğine uyum sağlayacak, programa uyum sağlayacak kişileri üye yapıyoruz. Kişilere değil genel ilkelerimiz doğrultusunda hareket ediyoruz. Makam mevki amacıyla gelenlere mesafeliyiz. Bu tür üyeler ilerde partilere zarar verebiliyor. Bizim kimin aday adayı olduğuyla ilgili bir sorunumuz yok vatandaşın takdirine sunulacak, vatandaş değerlendirecektir. Ben 2009 yılından bu yana CHP deyim, partimin tüzüğüne aykırı bir durum sergilemedim. Yapmam da. İnsanlar mali yönleriyle değil duruşlarıyla güven sağlarlar. Biz menfaate dayalı siyaset yapmadık yapmayacağız. Makam mevki hevesinde olmadığı sürece herkese kapımız açık” diye konuştu.

Son Güncelleme: 30.11.2023 11:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.