ESAD KİMİNLE GÖRÜŞTÜ

SÜRPRİZ BULUŞMA

21 Ekim 2015 Çarşamba 12:33
ESAD KİMİNLE GÖRÜŞTÜ

Esad, Moskova'da Rusya lideri Putin'le görüştü

Kremlin, Suriye lideri Beşar Esad'ın Moskova'da Rusya Devlet Başkanı Putin'le görüştüğünü açıkladı. Sürpriz ziyaret, Suriye krizinin çözümü için 'Esad'lı geçiş' sürecinin tartışıldığı günlerde gerçekleşti. Yaklaşık beş yıl sonra ilk kez yurt dışına çıkan Esad'ın Rusya'ya ulaşmak için nasıl bir güzergâh izlediği de tartışma konusu oldu.

Esad ve Putin, Moskova'daki görüşmede Rusya'nın Suriye'deki askeri hareketliliğinin devamına ilişkin sorunları ele aldı. Esad, Putin'i Suriye'deki durum ve rejim askerlerinin planlarına dair bilgilendirdi.

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Esad'ın çalışma ziyareti için dün akşam Moskova'ya geldiğini ve Putin'le görüştüğünü aktardı.

Reuters'ın haberine göre, görüşmede Esad, sadece yönetici elitin değil, tüm Suriye halkının ülkenin geleceğini belirlemek istediğini söyledi. Suriye lideri, terörizmin siyasi çözüme engel olduğunu da sözlerine ekledi.

 ULUSLARARASI BASIN DAVET EDİLMEDİ
Putin’in Esad ile görüşmesine protokol çekimi için uluslararası ajanslar davet edilmedi. Kremlin Sarayı sadece kendi çekimlerini servis etti. Rusya görüşmyi Esad Şam’a döndüğünde dünyaya duyurdu. (Nerdun HACIOĞLU/MOSKOVA)

PUTİN: SON SÖZ SURİYE HALKININ

Kremlin'in yayınladığı döküme göre; görüşmede Putin, "Suriye'de krizin uzun vadeli çözümüne tüm siyasi güçlerin, dini grupların katılımıyla ulaşılabileceğini düşünüyoruz. Tabii ki son söz Suriye halkına kalacak. Suriye bizim dostumuzdur. Biz sadece terörle mücadelede askeri eylemler sırasında değil aynı zamanda siyasi sürece de katkıda bulunmaya hazırız" ifadesini kullandı.

Son Güncelleme: 21.10.2015 12:34
Anahtar Kelimeler:
SuriyeESAD
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.