Elimizi taşın altına koyarız

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aksu Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Mustafa Poyraz, Aksu’nun hayrına olacak bütün projelerde ellerini taşın altına koymaya hazır olduklarını söyledi.

12 Ocak 2016 Salı 16:24
Elimizi taşın  altına koyarız


DESTEK VERİRİZ
Güney Haberci Aksu Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Mustafa Poyraz, “Yatırımlara ve hizmetlere karşı ön yargılı olmamız söz konusu değildir. İlçemiz için bütün pozitif gelişmelere destek veririz. Ancak, Aksu’nun ve vatandaşın zararına olacak bütün girişimlerin de dimdik karşısında dururuz” dedi.

HATA OLMASIN
Expo 2016, tramvay, Kent Meydanı, Hastane ve yeni Hükümet Konağı gibi çalışmaları Aksu’nun geleceği açısından çok önemli bulduğunu ifade eden Poyraz, “Bu projelerde gecikme ve hata olmamalıdır. Örneğin, tramvay hattının ilçe merkezindeki durakları konusuna dikkat edilmelidir” diye konuştu.

MİLLİYETÇİ Hareket Partisi’nin (MHP) Aksu Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Mustafa Poyraz’ı bu haftaki röportaj köşemize konuk ediyoruz. Meclis’in her toplantısında yönetime yönelik eleştirileri ile gündeme gelen Sayın Poyraz’la ‘dobra dobra’ bir söyleşi gerçekleştirdik. Her şeyden önce, Mustafa Poyraz’ın, “Aksu’nun menfaatine olan bütün önerileri destekleriz ve elimizi taşın altına koyarız. İlçemizin hayrına olmayan bütün gelişmelerin karşısında da durmasını biliriz” sözünü belirtelim. Ve şimdi, konuğumuzla gerçekleştirdiğimiz söyleşiye geçelim…

-Sayın Poyraz, söyleşimize gazetemizin bütün konuklarına sorduğu klasik soru ile başlamak istiyoruz. Aksu nasıl şaha kalkar?


-Bana göre, tam anlamıyla bir kalkınma gerçekleştirmek için, Aksu’yu sadece ilçenin merkezi olarak düşünmemek gerekiyor. Kemerağzı’ndan Karaöz’e kadar her yer Aksu’nun bir parçası. Buralar da hizmet bekliyor. Her mahallemizin kendine özgü potansiyeli ve sorunları var. Bütün kalkınma hamlesini Aksu merkezde toplamak bana göre yanlış olur. İlçemizin her köşesinde canlılık ve hareketlilik gerçekleştirmeliyiz. Projelerimizi buna göre üretmeliyiz. Bütüncül bir kalkınma hamlesine girişmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bizler MHP Grubu olarak, önümüze gelen pozitif projelere asla karşı değiliz. Ancak, Aksu’nun hayrına olmayacak şeylere de mutlaka ‘Dur’ demesini biliriz. Aksu’nun, Antalya’nın kenar mahallesi olmaktan kurtulmasını hepimiz istiyoruz. İlçemizin modern bir kent hüviyetine kavuşması bizim de özlemimiz.

-Önümüzdeki sorunlar nelerdir? Birkaç örnek verebilir misiniz?

-Örneğin, Altıntaş’taki mülkiyet sorunlarından dolayı Karaçallı ve Kemerağzı bölgelerindeki imarlı arsalara şu anda inşaat ruhsatı verilmiyor. Şerhten dolayı böyle bir sorun yaşanıyor. Karaçallı’nın ve Kemerağzı’nın sınırları mahalle olarak belli. Buraların ayrılarak önleri açılabilir.

-Tramvay konusunda eleştirdiğiniz noktalar nelerdir?

-Tramvayın gelmesi konusunda eleştirdiğimiz bir nokta yok. Vatandaşa soruldu ve insanlarımız buna onay verdi. Biz de ulaşım konusunda ilçemizin rahatlaması için tramvayın bir an önce gelmesini istiyoruz. Ama, plansız çalışmalardan kaynaklanan olumsuzluklara da karşıyız. Aksu merkez için yeterli durak yerleri ayrılmayacaksa, bu yatırım büyük bir hüsran olacak. Meydan-Aksu arasındaki tramvay, Aksulunun yararınadır. Ancak bizler, vatandaşlarımızı sıkıntıya sokmayacak şekilde durak sayılarının artırılmasını istiyoruz. Tramvay için ilçe merkezinde durak olmayacağına ilişkin yayınlar yapılıyor. Eğer öyleyse, durum çok vahim. Çünkü, ulaşım demek durak demektir. Durup yolcu almadıktan sonra, tramvay gelip geçmiş ne faydası var? Ayrıca, tramvay hattının söz verildiği gibi, zamanında bitirilmesi konusunda da işin takipçisi olmaya devam edeceğiz.

-Expo 2016 Fuarı 23 Nisan’da açılıyor. 6 ay içinde 6 milyon ziyaretçi ilçemize gelecek. Belediye Meclisi’nin MHP Grubu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

-Bu konuya da olumlu bakıyoruz. Ülkemizin, Antalya’nın ve Aksumuzun kalkınması ve tanıtılması için gerekli bir projeydi ve destekliyoruz. Ancak, projenin kendi içine kapalı kalmasını istemiyoruz. Aksu halkıyla ve esnafımızla bütünleşmesinden yanayız. Oradaki izole bir bölgede faaliyetler yapılıp, vatandaşlarımıza bir katkısı olmayacaksa bir faydası olmaz. Mademki ilçe ekonomisinin kalkınıp daha da ileri noktalara ulaşmasını istiyoruz, o halde Expo ile Aksu’nun bütünleşmesini de sağlamalıyız. Turizm sektörü de Expo’nun açılmasını heyecanla bekliyor. Bizim bütün eleştirilerimiz yapıcı eleştirilerdir. Aksu’nun ve ülkemizin hayrına olacak bir projeye neden ‘Hayır’ diyelim.

-Belediye Meclisi’nin son toplantısında görüşülen “Köprülü Kavşak ve 20 metrelik bağlantı yolları” konusundaki görüşünüz nedir?

-Kundu, Kemerağzı, Karaçallı, Mandırlar, Çalkaya’yı içeren bütün bağlantı yollarının, Köprülü kavşağın altındaki döner kavşağa kavuşması için, polikliniğin arka tarafında 20 metrelik yol açılması lazım. Biliyorsunuz o bölge trafik olarak sıkışıyor. 5-10 yıl sonra daha da sıkışacak. Bence o yol açılmalıdır. Ancak, parti olarak, o bölgede taşınmazı olan vatandaşlarımızın da düşünülmesi gerektiği kanaatindeyiz. Hastanenin arka tarafındaki dükkanların hepsi yol projesinden etkileniyor. Yolun genişlemesi için o dükkanların yıkılması lazım. Fakat orada faaliyet gösteren işyeri sahipleri yıkılmasını istemiyor. Böyle bir durum var ortada. Bununla birlikte Aksu’daki en fazla kat artırımı da oraya verildi. 5 kat yapabilme hakları var. Yol genişletme çalışmalarından sonra işyeri sahiplerinin yine yerleri kalıyor. Kalan yerlerde 5 kat çıkabilecekler. Başkan Halil Şahin, gerekirse arka taraftaki dağa sağlam bir duvar çekilebileceğini, heyelan tehlikesinin giderilebileceğini söylüyor. Şimdi bu konu İmar Komisyonu’na gönderildi. Orada değerlendirilecek. İmar Komisyonu’nda Hamza Deniz, Gülsevim Bilgiç Yavuz, Hüseyin Demirkaplan, Hakkı Ay ve ben görev yapıyorum. Biz de incelemeden geçireceğiz.
 

Son Güncelleme: 12.01.2016 16:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.