DSP ikiye bölündü

Aksu Belediye Meclisi’nde 4 üyesi bulunan DSP Grubu, 2’ye bölündü. Mehmet Akif Ordu’dan sonra, Aksu Belediye Meclisi’nde DSP Grup sözcülüğü yapan Mustafa Poyraz’da partisiyle yollarını ayırdığını açıkladı. Aksu’da DSP grubu şimdilik Ahmet Okudan ve Süleyman Özgür’le temsil edilecek.

20 Aralık 2021 Pazartesi 09:53
DSP ikiye bölündü

DSP’de ayrılık rüzgarları devam ediyor. 2019 Yerel seçimlerinden sonra Aksu Belediye Meclisi’nde 4 meclis üyesiyle temsil edilen DSP’nin, Mehmet Akif Ordu ve Mustafa Poyraz’ın istifasıyla, meclis üye sayısı 2’ye düştü. Daha önce aynı zamanda Büyükşehir Meclis Üyesi de olan Mehmet Akif Ordu, partisinin grubunda bulunan bazı meclis üyeleriyle fikir uyuşmazlığı yaşadığının altını çizerek, istifa edeceğini açıklamıştı.

Ordu, DSP çatısı altında son kez Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık ayı oturumuna katılmış, DSP’nin diğer Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Grup Sözcüsü Kemer Meclis Üyesi Hasan Ali Acar ve Serik Meclis Üyesi Mustafa Akın’la beraber çektirdikleri bir fotoğrafı sosyal medya paylaşarak, “Antalya Büyükşehir Belediyesi Aralık olağan toplantısına son defa DSP Grubunun bir üyesi olarak katıldım” şeklinde açılamada bulunmuştu. Bu paylaşımıyla da istifasını resmileştirmişti.

Akabinde DSP’den bir resmi ayrılık mesajı da Mustafa Poyraz’dan gelmişti. 2019 yerel seçimlerinden DSP’den Aksu Belediye Meclis Üyesi seçilen Mustafa Poyraz, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımla, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Poyraz istifa açıklamasında şu ifadelere yer verdi:  “2019 seçimlerinde DSP den İsa Yıldırım Başkanla beraber girdiğimiz belediye seçimlerinde şahsım ve üç arkadaşımla Aksu Belediye Meclisi’nde görev aldık. Bizlere verilen bu görevi en iyi şekilde yapmaya çalıştım. Seçildiğimiz ilk günden bu yana Aksu ve halkımız için yapılan hizmetlere elimizi değil, gövdemizi taşın altına koymaya hazır olduğumuzu belirttik. Öyle de yaptığımıza inancım tamdır. Bundan sonra da aynı anlayışla yoluma devam edeceğimden kimsenin şüphesi olmasın. Bugün itibariyle üyesi bulunduğum partiden ve teşkilatlarından ayrılma kararı almış bulunmaktayım. Şahsım olarak hiçbir zaman siyasette menfaat, şahsi çıkar gözetmedim. Hiçbir kimseye dargınlığım küskünlüğüm bulunmamaktadır. Seçim sırasında bizlerle sokak sokak, mahalle mahalle gezip, gereken desteği veren başta kadınlarımız, teşkilat yöneticilerimiz, gençlerimiz, arkadaşlarımız, dostlarımız ve abilerimizden Allah razı olsun. Hepsine ayrı ayrı teşekkürü bir borç bilirim. Ayrıca bana bu görevi veren İsa Yıldırım başkanımıza ve ekip arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Geri kalan sürede mecliste bağımsız üye olarak devam edeceğim. Hiçbir siyasi partiye geçmem söz konusu değildir.”

Gelişmeler bu şeklide yaşanırken, önümüzdeki Aksu Belediye Meclis oturumlarında DSP grubu, Ahmet Okudan ve  Süleyman Özgür’le temsil edilecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.