Döşeyen: Uğruna siyaset yaptığım insanlar Kepez'de

CHP Kepez Belediye Başkan aday adayı Kubilay Döşeyen, “Açık seçik ifade ediyorum, 40 yıldır uğruna siyaset yaptığımız insanlar yaşadığı için Kepez'i tercih ettim" dedi.

19 Eylül 2013 Perşembe 14:00
Döşeyen: Uğruna siyaset yaptığım insanlar Kepez'de
Kubilay Döşeyen, Atatürk Parkı'nda düzenlenen kahvaltıda gazetecilerle biraraya geldi. Kepez'den aday adaylığının son birkaç ayda değil, 10 ayı bulan bir süreçte şekillendiğini kaydeden Döşeyen, “Siyasi hayatımın nerdeyse son 10 yılını bu alanda geçirdim. 40 yıldır sürdüğüm siyasetin anlamlı parçaları orada. Açık seçik ifade ediyorum, 40 yıldır uğruna siyaset yaptığımız insanlar Kepez'de yaşadığı için Kepez'i tercih ettimö diye konuştu.

Kepez'in yerel yönetim birimi olmasından bugüne hep sağ iktidarlar tarafından yönetildiğini, son 10 yılında ise AK Parti'nin bulunduğunu hatırlatan Döşeyen, “Artık Kepez'e sol elin değmesi gerekiyor" dedi. İlçenin sağ iktidarlar eliyle büyük bir sosyolojik erozyona uğratıldığını savunan Döşeyen, Kepez'in önceliklerinin ne kültür merkezi, ne seyir terası ne de yüzme havuzu olduğunu savundu.

Bu süreçte Kepez'in Antalya'nın bir parçası olmaktan da koparıldığını kaydeden Kubilay Döşeyen, belediyenin kendi dükkanlarından gıda yardımı yapıldığını, çocuklarının sütünden öğle yemeğini düşünen toplumcu belediyecilik modelinin Kepez'de hayata geçirmeyi hedeflediğini söyledi. “Artık savaş baltalarımızı çıkardık" diyerek sözlerine devam eden Döşeyen, Kepez'de 20 yıldır süren sağ iktidarları al aşağı edeceğini söyledi.

Döşeyen, neden CHP'yi tercih ettiğini ise “Sosyalistler, devrimciler her yerde siyaset yapabilir. Buna en yakın nokta da CHP'dir. Geçmişte de CHP içindeydim şimdi de" diyerek açıkladı. BDP İl Başkanı İhsan Nergis'in kendisine yönelik “Desteğimiz yok" açıklamasını da değerlendiren Döşeyen, şunları söyledi:

“Ne Kürtüm ne de Aleviyim. Ama 30 yıl süren savaşta barış istemek Kürtlükse, Alevilikse evet Kürtüm ve Aleviyim. Bunun üzerinden spekülasyonlar yapılıyor. Önümüzdeki dönemde Kepez'in bir sorumluluğu var. Bu sorumluluk noktasında birilerinin bir şey yapması gerekiyorsa o şey yapılacaktır." 

Son Güncelleme: 19.09.2013 14:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.