DEVA Partisi İl Başkanı Süleyman Akıncı’nın yol haritası

DEVA Partisi Antalya İl Başkan olarak atanan Av. Süleyman Akıncı, yol haritasını açıkladı.Partisinin Genel merkez tarafından görevlendirilen 7 kişiyle beraber en kısa sürede 40 kişilik yönetim kurulu listesini hazırlayacağının altını çizen Akıncı, bütün İlçelerdeki İlçe teşkilat yapısını 3 ay içerisinde kuracaklarını söyledi. Türkiye’nin kronikleşen sorunlarının çözüm noktasının DEVA Partisi olduğuna vurgu yapan Akıncı, partisinin ortaya koyduğu kriterlerine uyan herkesle yol almaya hazır olduklarına da vurgu yaptı.

03 Eylül 2020 Perşembe 13:18
DEVA Partisi İl Başkanı Süleyman Akıncı’nın yol haritası

Ali Babacan’ın kurucusu olduğu Demokrasi ve Atılım Partisi’nin Antalya İl Başkanı nihayet uzun bir aradan sonra açıklandı. İl Başkanı olarak atanan Av. Süleyman Akıncı’yla yol haritasından tutunda, nasıl bir liste oluşturacağı, teşkilat yapısının nasıl olacağı, seçmenin neden DEVA Partisi’ni tercih etmesi gerektiğine kadar, birçok soruya cevap bulmaya çalıştık. Çalışma ofisinde bizleri ağırlayan Akıncı, tüm sorularımıza içtenlikle yanıt verdi. 

   

Yarın seçim olacakmış gibi hazır olacağız

Öncelikle oluşturacağı kurucu İl yönetim listesinin 40 kişiden oluşacağına dikkat çeken Av. Süleyman Akıncı, “Tüzük gereği Kadın ve Gençlik Kolları gibi parti içerisinde 2 ayrı yapı olmayacak. Ama oluşturacağımız yönetim listemizin yüzde 20’si geçlerden oluşacak. Yüzde 35’i de cinsiyet kotamız olacak. Bakın Kadın demiyorum. Bu demek oluyor ki yüzde 35’i ya kadın, ya da erkeklerden oluşacak. İl Yönetim Kurulu listemizi oluştururken bu hesaplara dikkat edeceğiz. Yine aynı şekilde İlçe teşkilatları yapısını oluşturacağız. Antalya’da 5 bin 400 yüz sandık var. İlk hedefimiz bu sandıkların her birine gönüllü bir arkadaşımızı görevlendirmek. Yani yarın bir seçim olsa bu arkadaşlarımızla sahada  sandığa gitmek istiyoruz” diye konuştu. 

Görevlendirilen 7 isim  

İl ve İlçe teşkilatlarının oluşturmasında kendisine yardımcı olmaları için Genel Merkez tarafından 7 kişinin daha görevlendirdiğini söyleyen DEVA Partisi Antalya İl Başkanı Süleyman Akıcı, bu isimlerin; Ebru Özdemir, Rafet Aslan, Özlem Harlıel, Selde Öner, Emre Karşim, Seyit Bekir Yıldırım olduğunu açıkladı. Akıncı, “Bu arkadaşlarla ciddi bir çalışma yapacağız. Etkili bir şekilde hem il, hem de ilçeleri temsil eden bir yapıyı oluşturmayı planlıyoruz.

Prensip ve ilkeler

Partisinin bazı temel prensipleri ve bir takım ilkelerinin olduğunu da ifade eden Akıncı, “Mesela il ve ilçe teşkilatının yapısı için bazı şartlar konulmuş. Listeye girecek kişinin İl ve ilçenin coğrafi yapısını iyi bir şekilde temsil etmesi gerekiyor. Turizmden, tarıma, esnafına, çiftçisine kadar yönetimimizde bunların hepsinin iyi temsil edilmesini istiyoruz. Bizim şöyle bir kriterimiz yok. İlla şu eğitimli olsun, illa şu olsun diye. Çünkü toplumumuzun hepsi üniversite mezunu değil. Bizim kriterimiz iyi insan olsun, işini iyi yapsın, belli bir muteberliği olsun, amacımız bu. İl ve ilçenin siyasi kimlikleri dengeli bir şekilde temsil etmek. Yönetimde her hangi bir sosyal ve siyasi grubun baskın olmadığı bir yapı kurmak. Yani genelde partilerde bu yaşanmıştır. Başkan olurum, hemen kendi çevremi bir yere getiririm vb. İl ve ilçelerin sosyolojik yapısına göre herhangi bir siyasi ilmin tek başına olmadığı bir yapı kurmak. Mesela partiye internetten başvuran yaklaşık 2 bin kişilik bir altyapı var, biz onların hepsini değerlendirerek öncelikle il ve ilçe teşkilatını oluşturacağız” dedi.

Ülkeye ışık olabilecek bir yapı

Deva Partisini tercih etme sebebinin Partisi’nin Genel Başkanı Ali Babacan’a olan şahsi bir sempatinden kaynaklandığına da vurgu yapan Akıncı,  Türkiye’ye ışık olabilecek bir yapıyı gördüm. Tabi bazı eleştiriler de alıyoruz, geç kaldı, vakit kaybı oldu gibi. İnanın son derece ciddi ve titiz bir çalışma yapılıyor. Sadece Antalya’nın nezdinde değil, bütün Türkiye’nin nezdinde böyle bir çalışma yapılıyor. Tabi bunlar da zaman alıyor. Bu beni çok etkiledi bu hareketin bir şekilde başarıya ulaşacağına inancım tam. Ülkenin çok büyük sorunları var. Ekonomi, hukuk, insana dayalı politikalar anlamında. Bütün bu olumsuzlukları çözüm noktası Ali Babacan’ın önderliğinde oluşan DEVA Partisi kadroları olacak. İnananlara hitap edeceğiz. Ülkedeki en önemli problemlerden biri ekonomi. Ali bey ve ekibi bu konuda tartışılmaz bir noktada. Ama sadece ekonomiyle de bitmiyor. Hukukla, idari, sosyal işler, bunların hepsiyle ilgili işini iyi yapan, kendi alanlarında inançlı, başarılı ve liyakata önem veren bir sistem Deva Partisi. Bu noktada biz Türkiye’nin bütün sorunlarına çözüm olacağımızı düşünüyorum”

Haber Merkezi

Son Güncelleme: 03.09.2020 14:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet Özkan 2020-11-20 21:01:24

Kolay gelsin bir şekilde birlikte başaracağız
Şu zamanda kolay bir şey yok.zorolanıda zoryollarıda
Aşamak iyi oluşan ekip çalışmasına dayanır.. Gündoğmuş bende kolay gele..

Avatar
Mehmet Özkan 2020-11-20 21:01:49

Kolay gelsin bir şekilde birlikte başaracağız
Şu zamanda kolay bir şey yok.zorolanıda zoryollarıda
Aşamak iyi oluşan ekip çalışmasına dayanır.. Gündoğmuş bende kolay gele..

Avatar
Sema 2021-02-26 22:18:05

Hayırlı uğurlu olsun uzun zamandır bekliyordum nihayet böylesi çok daha Iyi olacak sayın başkanımız ve değerli büyüklerimiz