CHP’li Kenan Yıldız’dan samimiyetsizlik vurgusu

CHP Aksu İlçe Başkanı Kenan Yıldız, son günlerde Aksu’da bazı siyasetçilerin sosyal medya üzerinde paylaştıkları birliktelik içeren fotoğraf karelerini samimi bulmadığının altını çizerek, “2024’e kadar bu kareden eser kalmaz. Siyasetin kanunu bu, kimse kimseyi kandırmasın. Kimin ne olacağını da bilemezsin. Siyasette 1 günde birçok şey değişiyor. Biz bunu yaşadık” dedi.

16 Mart 2022 Çarşamba 11:00
CHP’li Kenan Yıldız’dan samimiyetsizlik vurgusu

CHP Aksu İlçe Başkanı Kenan Yıldız, birbirlerine zıt bakış sergileyen bazı siyasetçilerin, bir araya gelerek çektikleri fotoğraf karelerini sosyal medya üzerinden birliktelik diye paylaşmalarını, samimiyetsizlik olarak vurguladı. 2024’te gerçekleşecek yerel seçimlere kadar bu karelerden eser kalmayacağını dile getiren CHP’li Kenan Yıldız, “Bugün geçte olsa bir birliktelik yaptıklarını dile getiren arkadaşların penceresi ayrı. Onların bakmış olduğu pencere ile bizim bakmış olduğumuz pencere tamamen ayrı. Biz şu anda genel seçimi düşünmek zorundayız. Bugün yerel seçimi düşünmek yanlış. 2024’e yılına kadar kim öle kim kala” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Şimdiden yerel seçim hesabı yapılmamalı

Yıldız, “Bugün bu pozları vermek tamamen sağlıksız. Ben belediye başkanı olacağım demek, öyle kimsenin tekelinde değil. Bu tür söylemlerin söylenmesi bile sağlıksız. Çünkü bizim önümüzde bir genel seçim var. Bu genel seçim üzerine konuşulmalı. Şimdiden yerel seçimin hesabı yapılmamalı. Eğer böyle bir göreve talipsen, siyasi partilere geçeceksin, orada boyunu postunu, çalışma performansını, liyakatini göstereceksin. Yeri geldiğinde de isteğini talep etme hakkın olacak ve talep edeceksin. Genel merkez uygun gördüğü halde belediye başkanı adayı olur, milletvekili adayı olur. Bu işlerin yeri ve zamanı önemli. Genel merkezin işaret ettiği kişiler desteklenmeli” dedi.

Geçmişte uzlaşı çıkmadı

Geçmişte de Antalya’mızda çok ciddi makamlarda siyaset yapan arkadaşlar bireysel kitleleri olduğunu düşünerek çeşitli yerlerden aday olduklarını ve aldıkları oyların ortada olduğunu ifade eden Yıldız, “Bugün bireysel oyları ve kitleleri olduğunu düşünerek siyasi partide milletvekilliği yapan arkadaşlar var, belediye başkanlığı adaylığına çıkmış arkadaşlar var. Ne oldu; hepsi hayal kırıklığına uğradı. Bireysel hiçbir inanın, bir gücü ve kitlesi yoktur. -Bir gücüm var- diyerek, bireysel egolarla kimse hiçbir yere gelemez. Şimdi sosyal medyada, birlik olma zamanı diye resimler atılıyor. Keşke önceden bu şekilde birlikte olunabilseydi, ortak akılla hareket edilebilseydi” diye konuştu.

Herkesin bir kuyruk acısı var

2019 yerel seçimleri öncesi bu kişilerin defalarca bir araya geldiğine de değinen Yıldız, “Kimi dedi ki; -Bugüne kadar falanca partiye oy vermedim bundan sonra da vermem- Sonra öbürkü kalkıyor, -O öyleyse bu böyle- diyor. Katiyen o masada bir uzlaşma sağlanamadı. Bundan dolayıdır ki, şimdi de bu fotoğraf karelerinde bir uzlaşma sağlanmaz. Herkesin bir kuyruk acısı var. Siyasette kişisel hesaplar yapılmaz. Kenan Yıldız olarak 2019’dan beri siyaset yapıyorum. Çıksın bir tanesi desin ki Kenan Yıldız şu kişisel menfaati uğrunda siyaset yaptı. Asla bunu ne AK Partili arkadaşlarım söyleyebilir, ne MHP’li arkadaşlarım söyleyebilir, ne İYİ partili arkadaşlarım söyleyebilir, hiç kimse söyleyemez. Biz siyasi kurallar çerçevesinde, liyakat çerçevesinde, siyasi partimizin ilkeleri doğrultusunda siyasetimizi yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Kullanılan dil yanlış

Yıldız, “Bizim önümüzde kimin belediye başkan adayı olacağıyla ilgili bir süreç yok. Burada kullanılan dil yanlış. Samimi bulmuyorum. Önümüzde bir genel seçim var. Genel seçimde Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı var. Yerel seçimlerle ilgili adımlar, bu seçimden sonraki konuşulacak şeyler bunlar. Şu anda bütün partiler mahalle temsilcileri ve sandık başkanlarını hazırlamakla uğraşıyor. Arkadaşlarımın vermiş olduğu pozlar gündemle alakalı değil” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.