CHP’den şok istifalar!

CHP Aksu Belediye Meclis Üyeleri Selahattin Öz ve İbrahim Coşkun, CHP Aksu Belediye Başkan Adayı İsa Yıldırım’ın 31 Mart seçimlerine yönelik oluşturmak istediği meclis üyesi listesinin CHP’yi temsil etmediğini ileri sürerek, meclis üyesi aday adaylığından istifa ettiklerini açıkladılar.

16 Şubat 2024 Cuma 14:59
CHP’den şok istifalar!

Haber Merkezi-

31 Mart seçimlerine sayılı günler kala, CHP Aksu şok istifalar yaşandı. CHP’nin ağır toplarından Aksu Belediye Meclis üyeleri Selahattin Öz ile İbrahim Coşkun, düzenledikleri basın toplantısıyla meclis üyesi aday adaylığından istifa ettiklerini açıkladılar.  

Listede CHP’li yok denecek kadar az

Neden istifa etikleri konusuna açıklık getiren Öz, “Biz belediye meclis üyesi aday adaylarının şu anda mevcut Aksu Belediyesinde 25 meclis üyesi var. 25 meclis üyelerinin CHP olarak kazanabileceği yerlere, CHP üyelerinin yazılmayacağı kanaatine vardık. Bizleri dışladılar. Dışladıkları için bizde bu süreci şimdiden ilerde mağdur olmamak için ve mahcup olmamak için istifa ediyoruz. Yani kısaca belediye meclis üyeleri CHP’li üyelerden çok az bir miktarda yazılacaktır” diye belirtti.

Vatandaşlarımız mağdur olmasın

2019 yılında belediye meclis üyeliğine seçildiklerini, 5 yıldır Cumhuriyet Halk Partisi meclis üyeleri olarak partinin ilkeleri doğrultusunda hareket etkilerini ifade eden CHP’li Öz,  “Bu süreçte CHP üyesi olarak görevimizi yerine getirdik. Gücümüz yettiğince halkımızın hizmetinde bulunduk. Bu süreçte CHP Aksu’muzda tek başına seçime girdiğinden partimizin seçimi kazanması için belediye meclis üyeliği adaylığına müracaat etmiştik. Bugün ki durumu göz önüne alarak seçimi kazansak bile, Aksulu hemşerilerimize faydamız olamayacağından ve hemşerilerimizin mağdur olmaması için yol yakınken belediye meclis üyeliği aday adaylığından istifa ediyoruz. Bizler yıllardır CHP’liyiz. Partimizden istifa etmiyoruz. CHP üyeliğimiz devam etmektedir. Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz” dedi.

‘Bizleri dışladılar’

İstifa kararını vermeden önce ilgili yerlere bilgi verdiklerini kaydeden Öz, “Bu süreçte tüzüğümüz gereğince müracaat ettik ve bilgi verdik ama sonuçta sistem rayına oturmadı. Yani ya partili olacağız ya da partisiz olacağız. Mutlaka CHP dışardan döngü almak zorundadır kazanması için. Ama ana omurga CHP ana muhalefet partisi olarak burada 25 meclis üyelerinden kazanabilecek sırada çoğunlukta yazılması gerekir. Yazılmayacağı kanaatine vardık. CHP burada ikinci plana düştüğü için bu süreci ilgili yerlere aktardık. Partiye uğramayan ve partiyle uzaktan yakından ilgisi olamayan kişiler şu anda bizden çok CHP’li oldular” açıklamalarında bulundu.

Son Güncelleme: 16.02.2024 15:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.