CHP’de kongre süreci başladı

CHP’de kongre sürecinin startı verildi. 3 Temmuz’da ilçe delegelerinin belirlenme sürecinin başladığı CHP’de 15 Ekim’e kadar il kongreleri tamamlanacak. Aksu İlçe Başkanı Kenan Yıldız, ilçe kongresinin henüz takviminin belirlenmediğinin altını çizerek, beklentilerinin Ağustos ayının ilk haftası olduğunu ifade etti.

11 Temmuz 2023 Salı 10:58
CHP’de kongre süreci başladı

CHP’nin, genel seçimleri gerekçe gösterilerek ertelenen büyük kurultay sürecinin başlangıcı verildi. CHP Merkez Yürütme Kurulu’nda alınan karar uyarınca parti 6 Haziran itibariyle il ve ilçe kongre süreçlerini başlattı. CHP’nin takvimine göre 3 Temmuz’da başlatılan ilçe delege seçimleri, 30 Temmuz’a kadar devam edecek. CHP 5 Ağustos’ta ise ilçe kongrelerinin startını verecek ve bu süreç de 10 Eylül’de tamamlanacak. Gelişmeler bu şekilde yaşanırken, Aksu’da ki süreç ile ilgili İlçe Başkanı Kenan Yıldız açıklamalarda bulundu.

5 Temmuz’dan bu yana Aksu’da 25 mahallede delege seçimleri gerçekleştirdiklerini belirten CHP Aksu İlçe Başkanı Kenan Yıldız, “Geriye kalan 10 mahallemizde 30 Temmuz’a kadar delege seçimlerimizi tamamlamış olacağız. Seçimler sonucu 180 delege oluşturacağız. Şu ana kadar, benim dışımda bir aday yok. Bundan sonrada olacağını zannetmiyorum. Çünkü çıkacak adayın delege seçimleri öncesi kendisini kamuoyuna deklare etmesi gerekiyordu, delege seçimlerine müdahil olması anlamında. Delege seçimlerimiz sorunsuz bir şekilde devam ediyor” şeklinde konuştu.

Genel seçimlerde Aksu’da başarı elde etiklerinin altını da çizen CHP Aksu İlçe Başkanı Kenan Yıldız, “Bizler Genel seçimlerde Aksu’da birinci parti olarak çıktık. 5 bin civarında oy oranımızda artış oldu. Bu sevindirici bir durum. Yeterli mi değil. Amacımız bu başarının üzerine yenilerini ekleyerek ilerlemek istiyoruz. Yerel seçimlerde de birinci parti olmak istiyoruz. Bu doğrultuda çalışıyoruz. Çalışmaya da devam edeceğiz. Birçok etkene rağmen oy oramız arttı. Bir ve beraber olacağız” dedi. İlçe kongresinin takviminin henüz belirlenmediğini kaydeden Yıldız, “Beklentimiz Ağustos ayının ilk haftası yönünde. Önümüzde ki günlerde bu takvim açıklanır” ifadelerinde bulundu.

Son Güncelleme: 11.07.2023 11:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.