Çavuşoğlu: Halkın sesini dinleyeceğiz

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, bayramla birlikte Türkiye'nin bir seçim dönemine girdiğini, aday adaylığı sürecinde kimseye garanti verilmesinin söz konusu olmadığını, halkın sesini dinleyeceklerini söyledi.

09 Ağustos 2013 Cuma 11:45
Çavuşoğlu: Halkın sesini dinleyeceğiz
Antalya'nın Manavgat İlçesi AK Parti İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen bayramlaşma törenine Milletvekili Çavuşoğlu'nun yanı sıra, partinin İlçe Başkanı Ercan Mekteplioğlu, Evrenseki Belediye Başkanı AK Partili Recep Barut ve partililer katıldı.

ADAY ADAYLARINA TAVSİYELER
Bayramla birlikte Türkiye'nin bir seçim dönemine girdiğini dile getiren Çavuşoğlu, geçen yıllarda aday adaylığı sürecinde sorunlar olduğunu, bu tür şeylerin yaşanmasını arzu etmediklerini söyledi. Çavuşoğlu, Antalya'ya ve Manavgat'a hizmette partilerinin aday adaylarının birbirini kırmadan, incitmeden çalışmasını, böylece sonradan ayrışma ve dökülme olmayacağını söyledi.

Son zamanlarda aday adaylığı sürecinde 'Ben Menderes Türel'den görüş aldım. Ben Mevlüt Çavuşoğlu'yla görüştüm, ondan garanti aldım. Dolayısıyla benim adaylığım garanti' şeklinde dedikodular dolaştığını aktaran Çavuşoğlu, "Başka aday adayları çıkmasın diye bizim isimlerimizi kullanarak veya Başbakandan söz aldım gibi ya da bir bakandan söz aldım gibi söylemler içinde olanları görüyoruz. Şunu temin edebilirim ki böyle bir şey mümkün değil. Ne böyle bir garantiyi biz verebiliriz ne de partimizin herhangi bir organının başında olanların böyle bir söz vermesi mümkün olmaz. Dolayısıyla, Antalya'da, Manavgat'ta, Alanya'da bu tür sözler kulağınıza gelirse bunlara hiçbir şekilde itibar etmeyin" dedi.

ADAYLAR İÇİN ANKET
Çavuşoğlu, "Bize bugüne kadar gelen aday adayı arkadaşlarımıza şunu söyledik; Bizim 1 oyumuz var, bu oyumuz 1 belediye başkanı adayını seçtirmek için yetmez. Biz ankete bakarız. Yani Manavgat'ta, Manavgat halkı kimi istiyorsa, kimi seçecekse biz o kişiyi aday göstermek zorundayız. O yüzden halkın sesini dinleyeceğiz" diye konuştu.

Aday adaylarına da halkın desteğini almaları, teşkilatla iyi geçinmeleri, rakipleriyle kavga etmemeleri tavsiyesinde bulunan Çavuşoğlu, "Hangi arkadaşımız parti tarafından aday gösterilirse, hepimiz onun arkasında kenetleneceğiz ve onu destekleyeceğiz. Hepimizin amacı yaşadığımız şehrin iyi olması ve gelişmesi" dedi.

GÜÇLERİNİ KAYBEDENLER
Çavuşoğlu, bir gazetecinin eylül ayının sıcak geçeceğine dair basında yer alan bazı ifadeler hakkında görüşünü sorması üzerine, bunun sayıları az, ama güç sahibi bir grup insanın tahammülsüzlüğü olduğunu kaydetti. Çavuşoğlu, "Sayıları az ama sivil iktidarlar döneminde bile gücü ellerinde tutmuşlar. Şimdi bu güç elden gidince tabi hazmedemiyorlar. Halkın ya da milletin evlatları iktidara geldiğinde hazmedemiyorlar. Bunlar hala CHP'nin tek partili döneminin hayalini kurarlar. Yani egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ama millet ancak CHP aracılığıyla egemenliğini kullanabilir anlayışına sahipler" diye konuştu. 

Son Güncelleme: 09.08.2013 12:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.