Çavuşoğlu Alanya'da köyleri gezdi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya'da bazı köyleri ziyaret ederek vatandaşlarla buluştu.

16 Eylül 2013 Pazartesi 14:29
Çavuşoğlu Alanya'da köyleri gezdi
Köylülerin ve muhtarların sorunlarını dinleyen Çavuşoğlu, köylerde yapılan çalışmaları inceledi. Oba Beldesi'nde Ak Parti İlçe Başkanı Hüseyin Güney, Alanya Belediye Başkanı Ak Partili Hasan Sipahioğlu ve partililerin yer aldığı kahvaltıya katılan Çavuşoğlu daha sonra yol yapım çalışmalarını inceledi. Çavuşoğlu daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.

ÖLENLERİN YÜZDE 88'İ SİVİL
Suriye'de yaşanan olaylara değinen Çavuşoğlu, Esed rejiminin zalim bir rejim olduğunu söyledi. Şu ana kadar 110 bin civarında kendi vatandaşını öldürmüş bir liderden bahsettiklerini belirten Çavuşoğlu, "Suriye'de ölenlerin yüzde 88'i sivil vatandaştır. Bu kanın, vahşetin durmasını en çok Türkiye istiyor. Daha önce vahşice vatandaşlarını öldüren Esed rejimi, son olarak kimyasal silahla masum çocukları, kadınları ve evlatlarını katletmişti. Bu silahların kontrol altına alınması ve imha edilmesini destekliyoruz. Bu silahların rejimin ya da grupların elinde olması insanlık adına bir tehdittir" dedi.

“BU REJİM GİTMEDEN KAN DURMAZ"
İlk aşamada bu silahların Birleşmiş Milletler tarafından kontrol altına alınması ve imha edilmesinin çok önemli olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, "Ancak bu demek değildir ki 110 bin insanı öldüren rejimin artık Suriye'de kalması gerekiyor. 'Esed gitmeli' konusunda hemfikir olduğumuz düşünceden vazgeçilmemelidir. Bu rejim gitmeden kan durmaz. Suriye'de istikrar ve güven istiyorsak rejimin gitmesi gerekiyor ve bunun cezası olmalıdır ki kimse bu silahları kullanmaya cesaret göstermesin" diye konuştu. 

Son Güncelleme: 16.09.2013 15:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.