Çalıkuşu: Stressiz bir Antalya için çalışacağım

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için CHP'den aday adayı olan avukat Figen Çalıkuşu, bundan önceki siyasi faaliyetlerinin bilançosunun özetinin 'önce insan' olduğunu belirterek, "Siyasetin de vicdanı olmalı dedim sürekli. Siyaset insan odaklı, dürüst, ilkeli ortak ve rasyonel bir akıl ile politikalar üretmek üzere mi yapılıyor, yoksa rant paylaşımına imkan tanımak üzere mi" dedi.

18 Eylül 2013 Çarşamba 15:03
Çalıkuşu: Stressiz bir Antalya için çalışacağım
Başkan seçilmesi durumunda gerçekleştireceği projeleri başlıklar altında sıralayan Çalıkuşu, "Antalya için benim tek projem var, kentin metabolizmasını düzeltmek. Dumura uğramış, körelmiş gibi duran unsurlara daha fazlasıyla hayatiyet verecek bir dinamiğin harekete geçmesini sağlamak. Antalya'nın sorunları esasen Türkiye gerçeğinden kopuk değil" diye konuştu.

Antalya'nın iç durumunu kentin güneş enerji tesisatları, çarpık yapılaşmasını anlatan bir fotoğraf karesiyle gözler önüne seren Çalıkuşu, "Ne yazık ki başlayan talan düzeninde iştahlar kabarmış, rant kültürü hızlıca yerini bulmuştur. Rant kültürü kent alanının tümünde dengeli bir kalkınmaya engel olduğu gibi, yakıcı pek çok sorunun çözülmesi ve ele alınmasına da engel olmaktadır. Siyaset eliyle rant anlayışına asla izin vermeyeceğim" dedi.

Çalıkuşu, basın toplantısında gazetecilere, üzerinde gülümseyen yüz ifadesi bulunan stres topu dağıttı. Başkan seçildiği takdirde tüm Antalya'ya 1 milyon stres topu dağıtacağını aktaran Çalıkuşu, "Verdiğim sözleri yerine getirdiğim zaman da tüm bu topları toplatıp çöpe atacağım. Stressiz bir Antalya için çalışacağım. Kentin büyümesini sağlıklı hale getirme çalışmaları insan ve toplum odaklı olacak" diye konuştu. 

Son Güncelleme: 18.09.2013 15:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.