Büyükşehir Meclisi'nde CHP'li kavgası

ANTALYA Büyükşehir Belediye Meclisi'nde meclis komisyonlarına üye seçimi sırasında 2 CHP'li birbirine girdi.

11 Nisan 2016 Pazartesi 16:40
Büyükşehir Meclisi'nde CHP'li kavgası
İmar ve Bayındırlık Komisyonu için yapılan seçimde Erol Özkarabekir'in parti grubu dışında gösterdiği 3'üncü adayın seçimi kazanmasına sinirlenen Mustafa Reşat Oktay, Özkarabekir'in üzerine yürüdü.



Antalya Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı olağan meclis toplantısı, Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü'nde yapıldı. Mecliste, görev yılını dolduran meclis yönetimi ve komisyonlara seçimler yapıldı. Gizli oyla yapılan seçimlerde divan katip üyeliklerine Ak Parti'den Halil Öztürk ve Muhammet Ural, meclis başkanvekillerine Ak Partili üyeler Ahmet Büyükakça, Mesut Kocagöz ve yine gizli oyla yapılan seçimlerde Ak Parti'den Mesut Kocagöz, Mustafa Eroğlu, Enver Aputkan, Abdurrahman Yılmaz, İsmail Afşar Belediye Encümeni'ne seçildi.



CHP SÖZCÜSÜ DEĞİŞTİ


Komisyonlara yeni üyelerin de seçildiği mecliste bir değişim de CHP grubunda yaşandı. CHP'de Ruhi Beşiktaş, üstlendiği grup sözcülüğü görevini Cansel Tuncer'e devretti. Tuncer, grubu adına yaptığı ilk konuşmada, Türkiye'nin zor günlerden geçtiğini belirterek, şehit haberlerinin herkesi üzdüğünü söyledi. “Şehit haberlerini kanıksar hale geldik. Bu çok üzücü" diyen Tuncer, polis teşkilatının kuruluş yıldönümü ile yaklaşan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı. Tuncer, “23 Nisan'ın çocuk istismarının olmadığı, fiziksel ve psikolojik açıdan sağlıklı bir ortamda yetiştikleri ve barış içinde büyüyen çocukların kutlayabileceği bir bayram olmasını temenni ediyoruz" diye konuştu.

CHP'DE KOMİSYON ÇATLAĞI

Daha sonra Ak Parti'den 5, CHP ve MHP'den 2'şer üyeden oluşan ihtisas komisyonları için oylama yapıldı. İmar ve Bayındırlık Komisyonu için yapılan seçimde CHP'den Zafer Yörük bireysel aday gösterildi. CHP Grup Sözcüsü Cansel Tuncel ise Erkan Demirci ve Recep Tokgöz'ü önerdi. Ancak Erol Özkarabekir, Zafer Yörük'ü aday gösterdi. CHP adaylarının oylanması sırasında Türel ve MHP sözcüsü Selçuk Senirli oy kullanmayacağını açıkladı. Oylama sonunda Demirci 73, Tokgöz 27 oy alırken, grup dışında aday olan Zafer Yörük parti listesini delerek, Ak Parti'nin de desteğiyle 58 oyla komisyona seçildi.



Seçimin sonuçlanmasının ardından meclis karıştı. Partinin önerdiği Tokgöz'ün seçilememesi üzerine CHP'li Mustafa Reşat Oktay, komisyona seçilen partili üyeleri istifaya çağırdı. Bu çağrıya, Yörük ismini öneren Özkarabekir'in tepkisi sert oldu. Özkarebekir'in “Partiyi sen mi yönetiyorsun faşist. Önce CHP'li ol" sözleri üzerine Oktay ceketini de çıkararak partilisi Özkarabekir'in üstüne yürüdü.



Araya partililer girip iki tarafı da uzaklaştırmaya çalışırken Özkarabekir ve Oktay arasında hakaretler havada uçuştu. Özkarebekir, Oktay'ı rüşvetçi olmakla suçladı, Oktay ise Erol Özkabekir'in Ak Parti ile işbirliği yaptığını, yaşanan olayların sorumlusu olduğunu iddia etti. Bu iddiaya Özkarabekir bağırarak, “Ben CHP için bedel ödemişim sen ne ödedin?" diye karşılık verdi. İkili arasında 'Seviyesiz, aşağılık' gibi hakaretler zaman zaman küfre dönüştü.

Yaşanan olaylar karşısında Belediye Başkanı Türel, güvenlik görevlilerini müdahaleye çağırırken meclise 5 dakika ara verdi. Verilen arada CHP sözcüsü Oktay ve Tokgöz'le kısa bir konuşma yaptı. Görüşmelere yeniden başlanırken önce Oktay meclisten ayrıldı. Oktay ve Tokgöz ayrıldıktan yaklaşık 10 dakika sonra da Erol Özkarabekir meclisi terk etti.
 

Son Güncelleme: 11.04.2016 16:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.