Bu lobi de kimler var?

İYİ Parti Aksu İlçe Başkanı Recep Bal, partisinin İl teşkilatı merkezli, Antalya Büyükşehir Belediyesi ayaklı bir lobiyle mücadele ettiklerinin altını çizerek,  “Tam 3 yıldır Aksu ilçe teşkilatı olarak, bu lobiyle mücadele ediyoruz. Sürekli teşkilatımız baskı altında. Başarısız gösterilmesi için çaba içinde olan arkadaşlarımız var” dedi. Bal’ın bu açıklaması haliyle akıllara, “Bu lobinin içerisin de kimler var?” sorusunu getirdi. 

15 Kasım 2022 Salı 13:08
Bu lobi de kimler var?

Tartışmaları farklı boyuta taşıdı

Aksu’da, İYİ Parti’de sular durulmuyor. Kongre sürecine giren İYİ Parti’nin gerçekleştirdiği delege seçimleri, bilindiği üzere olaylı başlamıştı. Aksu’da ki delege seçimleri usulsüzlük iddiasıyla iptal edilerek ertelenmiş, bir hafta sonra yapılan seçimlerin oy sayımında da tartışmalar çıkmış, bu tartışmalar beraberinde birçok istifayı getirmişti. Bu tartışmaların hedefinde olan İYİ Parti Aksu İlçe Başkanı Recep Bal, Güneyhaberci TV’de yayınlanan ‘Özgür Masa’ Programına katılarak, yaptığı açıklamalarla tartışmaları farklı boyuta taşıdı. Bal, 3 senedir hem partisinin İl teşkilatı merkezli, hem de Antalya Büyükşehir ayaklı bir lobiyle uğraştıklarını ileri sürdü. 

Aklınızı çelmeye çalışıyorlar, itibar etmeyin

Bal, “Bu lobi akşam geç saatlere kadar mahalle mahalle gezip, -İlçe başkanı başarısız, çalışamıyor. Kimseyi işe yerleştiremiyor, vatandaşın isteğini yerine getiremiyor- şeklinde kontrollü bir algı oluşturuyor. 3 yıldır bunun mücadelesini veriyorum. Sahada gezip, bize şu ana kadar iftira atan arkadaşlarımız da bunların meyveleri. Bunların askerleri. Önümüzde ki günlerde açık açık anlatacağım. Aksu halkına sesleniyorum, özellikle delegelerimize, üyelerimize sesleniyorum, kapı kapı gezip sizi işe yerleştireceğim, Büyükşehir de şöyle yapacağım böyle yapacağım diyerek, aklınızı çelmeye çalışan sahtekarlara lütfen itibar etmeyiniz” diye konuştu.

Gerekli tutanaklar tutuldu 

Bal, kongre sürecinde yaşananlarla ilgili şu açıklamalarda bulundu:  ‘Genel merkezimizin hazırlamış olduğu tarih olan 30 Ekim’de delege seçimlerimizi yapmak istedik. Zamanımız kısıtlı olduğundan dolayı bir takım aksaklıklarımız oldu. Bu da haliyle beraberinde bazı eksikliklere neden oldu. Bu duruma, bazı partili arkadaşlarımızın, aday olmak isteyen arkadaşlarımızın, delege arkadaşlarımızın itirazları oldu. Bizde ilçe teşkilatı olarak arkadaşlarımızın bu taleplerini haklı gördük. İlçe Başkanı sıfatıyla bizzat kendim ileri bir tarihe ertelenmesini istedim. 6 Kasım’a tarih alındı. Genel merkezimizin kararları doğrultusunda, bütün evraklarımızı hazırladık. Sabah sıkıntı ve gerginlik olmadan başladık. Sandıklar açıldıktan sonra bazı arkadaşlarımızın huzursuzluklarından dolayı tartışma başladı. Sandıklar açıldı, sayımlar yapıldı. Seçim sahasında tutanaklar tutuldu, imzalar atıldı ilçe teşkilatımızda toparladık seçim kuruluna teslim ettik.” 

Tüzük ne diyorsa, onu yaptık


Bal, “Delege listeleri hazırlanırken, delegelerin kabul edilmediği ifade ediliyor. Hiç bir delegenin müracaatını kabul etmemek gibi bir durum olmadı. Teşkilatımızda ki arkadaşlarımızla bu çalışmaları yaptık. Bazı arkadaşlarımızın evrakları, başka mahallelerle karışmış olabilir. Yaklaşık 600 evrak var. Baştan beri yanlış yürütülen delege müracaat sistemi var. Tüzüğümüz der ki, delege olmak isteyen üye, bireysel olarak kendisi ilçe teşkilatına gelir ve müracaatını yapar.  Delege nedir, görevi nedir bilmeyen arkadaşlarımız, ellerinde ki fotokopileri imzalatıp, delege olduklarını düşünerek gidiyor. Evrakın alt kısmı kişide, üst kısmı teşkilatımız da kalır. Bu karışıklığın yaşandığı evrakları toparladık, karışan evraklarımızı toparladık, ikinci kongremizde bu arkadaşlarımızın tamamı tekrar delege listesinin için de yer aldı” ifadesinde bulundu. 


Bizzat kendim istedim 

 Bal, “İlk seçimde genel merkezimizden son anda gelen kararname de, alfabetik sıraya göre yapılacak diye ibare vardı. Bütün evraklar tamamlanması uzun süreceğini söyledik. Akşam başladık, sabaha kadar çalıştık. Uykusuz kaldık, ertesi gün iki saat geç başlattık diye başkan adayları –‘Seçim geç başladı, bizim çalışan arkadaşlarımızın, çalışanlarımızın çoğu işe gitti - dediler.  İl teşkilatına giderek, itiraz ettiler. Genel merkez yöneticilerimizde seçim sahamıza geldiler. Orada sordular -iki saat geç başlamış ne yapalım dediler. Bende herkesin gönlü olsun diye, bir hafta ertelenmesini bizzat istedim” şeklinde konuştu.

 


14 yerine 25 kişiyi 

Evrak imzalayan üyenin delege olduğunu düşündüğünü ifade eden Bal, “İçimizde siyaset bilmediği halde, kendisini siyaset profesörü zannedenler var. Önüne gelene bütün üyelerin tamamına yakınına ulaşabildikleri evrakı imzalattılar. Delege müracaatı yaptılar. Her üye delege olabilir. Vatandaş o evrakı imzaladığı anda delege olduğunu sanıyor. Delege ne iş yapar bilmiyor. Görevi nedir bilmiyor. O evrakı imzalayıp kendisinin il yönetiminde olacağını düşünenler var. Bu arkadaşlarımızın delege müracaatlarını yaptırdılar. Gelelim biz ne yaptık, bir mahallede 85 üye var örneğin. Bu üyelerin 65 tanesi bize yakın. Buradan 14'ü delege seçilecek. Biz, bizimle yol yürüyeceğine inandığımız bize destek veren arkadaşlarımızı tespit edip liste oluşturduk. Diğer arkadaşlarımıza bu 14 kişiyi seçmelerini talep ettik. Karşı tarafta ki arkadaşlarımız  14 kişinin seçileceği yerine 25 kişiyi müracaat ettirdiler. Bütün mahallelerde bu sorun yaşandı” dedi. 


Sandıktan çıkamıyorlarsa ne yapabilirim

6 Kasım’da 2’inci delege seçiminde oyların çalındığı iddiasına cevap veren Bal, “İlk oylama tamamlanmadan yanlış sayıldı, denilerek evrakları karıştırdılar. Yarısı sayılırken evrakları karıştıran var. Tamamı sayılmadı. İkinci sayımda da evraklar ortadan ikiye bölünerek sayıldı. Yaklaşık 50 kişi izledi. İkinci sayımdan sonra da hala çıkamıyorlarsa Güzelyurt mahallesinden bu arkadaşlar, ortalığı velveleyi vermelerine gerek yok. Birçok siyaset bilmeyen insan, yalan söylüyor. Bizim tüzüğümüze göre ilçe kongresi teşkilatın inisiyatifinde olur deniliyor. Sandıklar açılırken her adayın gözlemcisi olarak kişileri kabul edin denildi. Herkesin gözü önünde sandıklar açıldı” dedi. 


İlk seçim de hataları düzelttik
Bal, “Tüzükte der ki, üye listesi için ilçe başlan adayı olan kişi dilekçeyle ilçe başkanına müracaat eder. İlçe başkanı dilekçeyi alır bir tutanak karşılığında başkan adayına üye listesini teslim eder. Hangi ilçe başkan adayı gelmiş, dilekçeyle üye listesini İlçe Başkanı Recep Bal’dan istemiş. Böyle bir şey yok. Teşkilattan yasak olmasına rağmen kişinin özlük haklarına aykırı olan hem tüzüğe göre hem de siyasi partiler kanununa göre insanların T.C. . Kimliğinin olduğu, adreslerinin bulunduğu listenin fotoğrafının çekilerek veya başka bir kanaldan aldıkları listelerle çalışma yaptılar. Burada etik olanı olmayanı tartışan insanlar, bunları neden tartışmıyorlar. Kendileri başlattı böyle bir durumu. İlçe teşkilatında böyle bir durum yok. Eksik kaldığımız durumlar olabilir, kabul ederim. Çalışma arkadaşlarımız da eksik çalışma yapmış olabilir, kabul ederim ama o çalındı, bu çalındı, kimse kusura bakmasın. İlk seçimde biz hataları düzelttik” diye belirtti. 

Son Güncelleme: 15.11.2022 13:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.