Bir çok ismi BBP çatısında siyaset yapmaya davet etti

BBP Aksu İlçe Başkanı İsmail Metin, “2024 yılında gerçekleşecek yerel seçimlerinde Belediye Başkan adaylarının şimdiden net olduğunu söyledi. Birçok ismin denendiğini ve bu denenen isimlerin başarısız olduğunun altını çizen Metin, bu isimlerin artık köşelerine çekilmeleri gerektiğini vurguladı. Metin, “Bu kişiler gerçekten Aksu’ya bu kadar seviyorlarsa, buyurup gelsinler BBP çatısı altında siyaset yapalım” dedi.

13 Haziran 2022 Pazartesi 15:10
Bir çok ismi BBP çatısında  siyaset yapmaya davet etti

Yalnız genel seçimlerde

BBP Aksu İlçe Başkanı İsmail Metin, sosyal Medya üzerinde yayın yapan Güneyhaberci TV’nin konuğu oldu. Çok konuşulacak açıklamalara imza atan Metin, muhalefet çanağından birçok isme,  BBP çatısı altında siyaset yapamaya davet etti. Partisinin Cumhur İttifakının üyesi olduğunun da altını çizen Metin, “-Biliyorsunuz biz yerelde ittifak değiliz, genel seçimlerde de ittifakız. Sadece Cumhur İttifakının bir üyesiyiz. Bundan dolayıdır ki önümüzdeki yerel seçimlerde BBP kendi adayını çıkarak. Bizim Aksu adayımız nettir” dedi.

Neden AK Parti bize tabi olmasın

Metin, Genel seçimlerdeki gibi yerel seçimlerde de bir ittifakın söz konusu olması ihtimali hatırlatılmasına da şu cevabı verdi. “Bilirsiniz bazen bir ihtimal, doksan dokuzdan büyük olabiliyor. Sürekli kamuoyundan ve siyasi arkadaşlarımızdan da aynı şeyleri duyuyoruz, -Ya yerel seçimde de AK Parti ile ittifak olursanız?- Ancak şu durumda var, ya AK Parti yerel seçimde Aksu’da bizimle ittifak olursa? Bu yüzden her iki açıdan da bakmak gerekir. Bunlar ihtimal dâhilinde olan olaylar. Ama şunun da altını çiziyorum, bizim Aksu’da adaylığımız nettir.”

O isimleri doğru bulmuyorum

Aksu’da çok daha başarılı olacaklarını sadece biraz zamana ihtiyaçlarını olduğunu ifade eden BBP Aksu İlçe Başkanı İsmail Metin, “Büyük Birlik Partisinin Aksu’daki başarısını, hep beraber göreceğiz. Tabi ki bu Aksu halkının desteği ile olabilecek bir şey. Önümüzde kritik bir dönem var ve bu dönemde Aksu halkına, gençlerine çok ciddi görevler düşüyor. Aksu için vizyonu, bilgi birikimi olan genç aktif insanlara ihtiyacımız var. Bunun nedenini açıklarsak, geçmişte birçok siyasi belediye başkanı adaylarımız oldu. Biz İsa Yıldırım’ı, Ramazan Özen’i, Halil Şahin’i, Durmuş Ali Arslan’ı hepsini destekledik. Ama gelinen sürece bakınca, başarılı olamadılar açıkçası. Bu yüzden tekrar siyaset kulislerinde olmalarını doğru bulmuyorum. Önümüzdeki süreçte Aksu’da yeni bir dönem başlıyor, bundan sonra genç ve dinamik arkadaşlarla yürüyeceğiz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Aksu Belediye Meclis Üyeleriyle beraber, AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti  İlçe teşkilatlarının da oldukça başarısız olduğunu ileri süren Metin, “ Bunları başarısız oldukları için eleştiriyorum. MHP’deki insanların hepsi sevdiğimiz arkadaşlarımız. Onların daha başarılı olması açısından sadece öngörümü söylüyorum. Bu ne yazık ki sadece MHP’de değil, Ak Parti.

Vizyon bilgi ve birikim

Metin, “İYİ Parti ve CHP’de de aynı şekilde. Ama dediğim gibi tamamı demek yanlış olur, bu partilerin hepsinde sevdiğimiz ve başarılı arkadaşlarımız da var. Onların hakkını yiyemeyiz. Ancak birçok meclis üyesi arkadaşları başarılı bulmuyorum ve önümüzdeki süreçte meclis üyesi arkadaşların, o mecliste olacaklarını düşünmüyorum. Bunu ben söylemiyorum, Aksu halkı söylüyor. Çünkü proje anlamında, Aksu’ya katkı anlamında hiçbir çalışma yapılmıyor. Yanlış anlaşılmasın Aksu meclisinde burada yaşamayan, burada oy kullanmayan arkadaşlar var. Pekâlâ, siz bilgi ve birikim anlamında Aksu’ya herhangi bir katkıda bulunmayacaksanız neden meclis üyeliği görevini üstleniyorsunuz. Madem öyle istifa edin. Bu işi çok daha iyi yapabilecek genç, vizyonu geniş olan, bilgi birikimi yüksek olan arkadaşlarımız var. Bırakın onlar yapsın. Bu siyasette de iş hayatında da böyledir, eğer yaptığınız işte bir başarı ortaya koyamıyorsanız o işi yapmanızın hiçbir anlamı yok.”

Şahin başarılı, ama yorgun

BBP’li Metin, “Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’in başarısız olduğunu ifade edenler var. Öte yandan bakıyoruz, iki dönemdir seçimi kazanıyor. Bu noktada halkın iradesine saygı göstermek lazım. İki dönem üst üste seçim kazandığına göre, demek ki başarılı. Başarısız olan kim? Demek ki bu durumda muhalefet partiler. Başarılı olmaları için daha çok çalışmaları,  daha çok proje üretmeleri lazım. Bunu yapmak için illa ki siyasi bir kimliğe ihtiyaç yok. Aksu’ya katkıda bulunmak isteyen kişi iş adamı olarak da, çiftçi olarak da her türlü katkıyı sağlayabilir. Bu arada Halil Beyin ciddi anlamda yorulduğunu düşünüyorum. Önümüzdeki süreç neyi getirir bilemeyiz, ama artık Halil Başkanı da dinlendirmek lazım.”

29 yıllık geçişi olan bir parti

Metin son olarak şunları söyledi, “Büyük Birlik Partisi 29 yıllık geçmişi olan bir parti. Bu süreçte birçok siyasi parti ve iktidar geldi geçti, ama BBP bu ülkede her zaman varlığını sürdürdü. Bunun yanı sıra federasyonu olan bir partiyiz. Yurt dışında Alperen Ocaklarımız var. Dolayısıyla BBP sadece Aksu’da değil, tüm Türkiye’de yeni bir yapılanma içerisinde. Benim siyasetim Expo kavşağında başlar, havalimanı kavşağında biter. Ben Aksu sevdalısıyım. Yaşadığım coğrafyayı, kültürünü, insanını seviyorum. Kent genelinde siyasi çalışmalarımız aralıksız yapıyoruz.” 

Haber Merkezi 

Son Güncelleme: 13.06.2022 15:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.