BBP’li Metin’den sert bir söylem

BBP Milletvekili aday adayı İsmail Metin, Millet İttifakı’na oldukça sert bir söylem de bulundu. Metin, “Onların sahipleri belli. ABD, HDP ve destekçileri. Bu kadar basit. Halkta bunun bilincindedir” dedi.

28 Mart 2023 Salı 14:45
BBP’li Metin’den sert bir söylem

Tek cümlelik eleştiri

Büyük Birlik Partisi Aksu İlçe Başkanlığı görevinden istifa ederek, Milletvekili aday adayı olan İsmail Metin, Güneyhaberci TV’de katıldığı ‘Özgür Masa’ Programında, partisinin seçimlerde izleyeceği yol haritasını anlattı, akabinde millet ittifakına da bir cümlelik sert bir eleştiri de bulundu.  Parti üst kurullarıyla görüştükten sonra aday adaylığı başvurusunda bulunduğunu ifade eden İsmail Metin,  “Genel merkeze dosyamızı sunduk. Bu seçimde kendi logo ve amblemimizle giriyoruz. Baraj sorunumuz yok. Parti olarak Cumhur ittifakının yanındayız” açıklamalarında bulundu. Metin, ayrıca millet ittifakının sahiplerinin ABD, HDP ve destekçilerinin olduğunu ileri sürdü.

Devletin bekası önemli

Metin, “30 yıllık bir partiyiz. Bu ülkede ne partiler geldi geçti. BBP bu ülkenin çimentosudur. Biz yurt dışında federasyonu olan bir partiyiz. Daha önce kendi logomuzla girmediğimiz için ve baraj sorunu olduğu için insanlar partimizin oy oranını farklı gördüler. Türkiye’de başarısını zaman içinde göreceğiz. Bu konuda başarılı olacağımızı düşünüyoruz. Devletin birliği, beraberliği ve bekası önemli. Biz her daim devletin ve milletin yanında olan bir teşkilatız. Beklentimiz Cumhurbaşkanımızın yeniden seçilmesi ve mecliste çoğunluğu sağlamak. Biz mecliste gurubumuzu kurmayı planlıyoruz. Son iki yıldır tüm il ve ilçelerde yapılanma içindeyiz. Bütün ilçelerde teşkilatımız var. İki yıl öncesine baktığınız zaman bir ivme kazandı. Antalya’nın ilçelerinde BBP olarak hızla teşkilatlandı ve teşkilatlanmaya da devam ediyor” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Sağduyulu olmamız gerekiyor

Bu seçimin çok önemli olduğuna da değinen Metin, “Önümüzdeki seçim bizden sonraki nesil için oldukça önemli. Yüzyılı belirleyecek bir seçim. Bu konuda sağduyulu olmamız lazım. Seversin sevmezsin o başka bir şey. Kin ve nefret üzerine siyaset yapılmamalı. Önemli olan ortada bir başarı varsa buna şapka çıkarmak lazım. Gelecek nesillere iyi bir gelecek bırakmak için sağduyulu olmamız gerekiyor” dedi.

Tarım gerçeği iyi anlaşılmalı

Antalya’nın çok önemli konuma sahip olduğunu, ancak bunun yeterince öne çıkmadığına da vurgu yapan Metin, “Antalya deyince turizm akla geliyor. Turizm de hayal satarsınız. İnmeyen uçağın hesabını yaparsınız. Pandemi döneminde yaşadık bunu. Ama hiç kimse şunun farkında değil, Antalya seracılıkta dünyada bir marka olduğu göz aradı ediliyor. Dünya İhracatının yüzde 34’ünü karşılıyoruz. 672 milyon dolar ihracatımız var. Bakıldığında tarım olarak hak edilen payı alıyor muyuz? Ne yazık ki alamıyoruz. Planlı bir tarımımız yok maalesef. Ben üreticiyim. Üretiyorum ve yurt dışına ihraç ediyorum, konuma hakimim. Hangi bölgede ne yetişiyor, bunu bölümlere ayırmak gerekir. Domates, Kaliforniya biber, çilek en iyi nerede yetişir bunu planlayabiliriz. Tonlarca nar çürüyor. Meyve suyu fabrikamız yok. Bölgede bu fabrika olsa ekonomiye kazandırılır. Biyoenerji projemiz var mı? Maalesef o da yok. Ya tutarsa ekim yapıyoruz. Bu dile getirilmiyor. Çiftçinin ihtiyacını konuşmak lazım. Çiftçinin elini nasıl güçlendiririz bunu konuşmak gerekiyor” diye konuştu.

Amacım hizmet etmek

Halkın ilgisinin partisine yoğun olduğuna da değinen Metin, “Sadece teşkilatlanma anlamında değil sahada da varız. Kendimize güveniyoruz. Sosyal, demokrat ve maneviyatçı bir partiyiz. Antalya genelinde 18 başvuru oldu. Kumluca ilçe başkanımızda istifa ederek vekil aday adayı oldu. İl yönetiminden iki arkadaşımız da aday adayı oldu. Partimizi ön planda tutmak istiyoruz. Her daim devletimizin ve milletimizin yanındayız. Cumhur ittifakının yanında bunun için yer aldık. Sıralamada bir görev verilirse Antalya halkını en iyi şekilde temsil edeceğiz. Aksu sevdalısıyım. Bu coğrafyayı seviyorum. Siyaseten bir hesabım olmadı. Bir gün siyaset yapacaksam bu BBP olsun istedim. Yaşattığım ideoloji buydu. BBP de siyaset yapmaktan onur ve gurur duyuyorum. Amaç hizmet etmek” dedi.

Turan birliğinin meşalesi yandı

Metin, son olarak şunları söyledi:  “Vatandaşlarımızla Ramazan döneminde de olsa bir araya geleceğiz. Vatandaş her şeyin farkında. Her şeyin bilincinde. Ülke olarak çok önemli yollar kat ettik. Vatandaş bunu biliyor. Biraz açarsak Saraybosna’da insanlar katledilirken, o yıllarda biz o yıllarda ne yaptık bir helikopter bile gönderemedik. Sadece olanı biteni gözyaşları içinde izledik. Karabağ işgal edilirken ne yaptık. İzledik. Turan birliğinin meşalesi yandı. Olaya sadece Türkiye olarak bakılmamalı. Türki Cumhuriyetlerin hepsi bize bağlı. Biz onlarla birlikte hareket ediyoruz. Muhalefet kanadı bunları bu şekilde düşünmüyor.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.