BBP Milletvekili Aday Adayı Metin: "Bu seçim önümüzde ki yüzyılın kaderini belirleyecek"

Büyük Birlik Partisi Aksu İlçe Başkanlığını devreden ve partisinden Milletvekili Aday Adaylığını açıklayan İsmail Metin, Mayıs ayında gerçekleşecek seçimi de değerlendirdi.

21 Mart 2023 Salı 13:53
BBP Milletvekili Aday Adayı Metin: "Bu seçim önümüzde ki yüzyılın kaderini belirleyecek"

14 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek seçimin yüzyılın kaderini belirleyeceğini ifade eden BBP Milletvekili Aday Adayı İsmail Metin, mevcut iktidarı başarılı bulduğunu, önemli olan; devlet birliği, bütünlüğü ve bekasının devamlılığının olduğunu söyledi.

İsmail Metin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Bu seçim önümüzde ki yüzyılın kaderini belirleyecek bir seçim. Eğer bizden sonra ki nesillerimizi düşünüyorsak, çocuklarımıza ve gençlerimizi düşünüyorsak sağduyulu olmamız gerekiyor. Burada kin, nefret ve intikam üzerine siyaset yapılmamalı. Dolayısıyla mevcut iktidar bana göre başarılıdır. Bu sürecinde Cumhur ittifakıyla beraber BBP olarak onların yanında yer almak zorundayız. Önemli olan devlet birliği, bütünlüğü ve bekası. Devletimizin ve milletimizin yanındayız” dedi.  

Metin, “Türkiye’de siyaset yapan muhalefet kanadı olaya sadece ülkemiz açısından bakıyor. Bugün Makedonya, Üsküp, Bosna, Azerbaycan, Türkmenistan Türk İslam devletlerinde birlik ve beraberliğimiz var. Orada ataşelerimiz var. Tabi ki bunlar Türkiye için çok önemli. Kardeş ülkeler için çok önemli. Türk İslam birliği kuruldu. Biz geçmiş yıllarda bunun acısını çok yaşadık. Bosna Hersek2TE Sırplar tarafından bizim hamile kadınlarımız ve çocuklarımız katledilirken o insanlara bir helikopter bile gönderemedik. Karabağ işgal edilirken sadece izledik. Bir şey yapamadık. Tabi ki bunlar çok üzücü bir durum” diye belirtti.

Türk birliğinin kurulduğunu belirten Metin, “ Türklüğün meşalesi de Karabağ’da yakıldı. Bugün Bosna’ya gittiğiniz zaman orada yaşayan Türkler sarılıp ağlıyor. Diğer bütün Türki Cumhuriyetleri içinde geçerli. Bu birliğin meşalesi yandı artık Türkiye eski Türkiye değil. Çok güçlüyüz ve hedefi Kızılelma” dedi.

Son Güncelleme: 21.03.2023 13:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.