BBP, meclis üyeliği listesinde ithal isimlere karşı

Büyük Birlik Partisi Aksu İlçe Teşkilatı, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde, oluşturulacak meclis üyeliği listesinin Aksu ile bağı olacak kişilerden oluşması gerektiğine dikkat çekerek, Cumhur İttifakı paydaşlarına uyarılarda bulundu. Ayrıca, listelerde Aksu ile bağı olmayan isimlerin bulunması halinde kendi adaylarıyla yol alacaklarını dile getirdiler.

27 Ocak 2024 Cumartesi 13:38
BBP, meclis üyeliği listesinde ithal isimlere karşı

Haber Merkezi

BBP Aksu İlçe Teşkilatı,  meclis üyesi aday adayları ve Aksu Belediye Başkan aday adayı İsmail Metin’le kahvaltıda bir araya geldi. Ev sahilliği yapan BBP Aksu İlçe Başkanı Mustafa Aslan, Aksu halkının destekleriyle daha aydınlık yarınlara ilçeyi taşıyacaklarına inançlarının tam olduğunu belirtti. Aslan, Meclis Üyeliği listesini hafta içi açıklayacaklarını söyledi.

Aksu ilçe teşkilatı olarak daha güçlü ve daha adil bir Aksu için yola çıktıklarını belirten Aksu BBP İlçe Başkanı Mustafa Aslan, “İlçenin sorunlarına çözüm bulmak, Aksu halkının yaşam kalitesini artırmak için elbirliğiyle çaba göstereceğiz” dedi.

Toplantı da söz alan BBP Aksu Belediye Başkan Adayı İsmail Metin, “BBP olarak 3 yıl önce kurduk. Daha önce tabelamız bile yoktu. Partimizi Aksu’da teşkilat olarak en iyi yerlere taşımaya kararlıyız. Aksu gençliğine önemli görevler düşüyor. Gençliği Aksu’da siyasette göremiyoruz. Bundan sonra ki süreçte bilgi birikim ve katkı anlamında genç ve aktif arkadaşları görmek istiyoruz. Gençlerin yanı sıra Aksu’da bulunan kadınlarımızı da siyasette çok sayıda ve mecliste temsil anlamında daha çok oranda görmek istiyoruz” dedi.

Metin, “Aksu’da şu duruma oldukça karşıyız. Mecliste temsil anlamında Aksuyu temsil eden üyelerin özellikle Aksuyla ilgili bağı ve yaşamı burada olan insanların olması yanındayız. Aksuyla hiçbir bağı olmayan insanların mecliste olması üzücü bir durum. Bu coğrafyada bağı olmayan, Aksu’nun kültürünü ve yaşam şeklini tanımayan, değerini bilmeyen insanların bizi temsil etmeye çalışmaları, Aksu’da yaşayan ve esnaflık yapan arkadaşlarımızı üzüyor. Öncelikle birinci hedefimiz bunun değiştirilmesi. Bu mantalitenin değişmemesi halinde Aksu’da adaylığımız nettir. Aksu’nun menfaatine olan ne varsa biz o noktada duracağız o noktada durmakta da kararlıyız” şeklinde konuştu.

Aksu siyasetinin kaygan bir zemin olduğunu kaydeden Metin, “Bugün MHP’ye baktığınız zaman örneğin ben Milliyetçiyim diyen insanlar CHP kanadına geçebiliyor. Ya da ben dededen ve babadan CHP’liyim diyenler İYİ Parti yada başka partiye geçebiliyor. Bu çok tutarsız ve kararsız bir davranış. Ondan dolayı meclis üyesi sıralamalarında bir sıkıntı olmaması için özellikle bilinçli yapılıyor. Kaygan bir zemin var. Burada bütün partilerin adayı belli. Ama il teşkilatları çıkıp bunu açık yüreklilikle ifade edemiyorlar çünkü ilçe teşkilatlarının yapısına güvenemiyorlar” diye belitti.

Niyetimiz neyse ifadelerimizde o yönde

Kin ve nefretle gelen bir siyasi anlayışın olduğuna dikkat çeken Metin, “Kin ve nefretle yapılan işin kimseye faydası olmuyor. Biz Aksu’da daha barışçıl daha kucaklayıcı bir siyaset istiyoruz. Kalplerin birleşmesi noktasında ilçenin lehine olan ne varsa biz oradayız. Sağ duyuluyuz. Aksu’da yeni bir dönem başlıyor” dedi.

Meclis üyeliği listelerinde ithal aday olmaması halinde adayımızı çekeriz

Metin, “Önceliğimiz Aksu meclisinde görev yapan arkadaşların ilçeye katkı koyması lazım. Kişinin ya işi burada olması lazım yada burada yaşaması lazım. Aksu coğrafyasına hakim olması gerekiyor. Mesela Tuğrul Pirimoğlu ben tanımam görmem. Aksu’da kim tanıyor bu meclis üyesini? Bu arkadaşımız ne iş yapar, Aksuyla ne bağı var? Yok. Diğer partilerden bakıldığında birkaç örnek verebilirim. İki MHP gönderiyor, üç tane AK Parti gönderiyor, beşten sonra Aksu’nun insanları yazılırsa ki bunlarda aynı şahıslar. Aksu’da genç bilgi ve birikimi olan o kadar insanımız var. Neden bu insanlar siyasette Aksu meclisinde görev almıyor. Burada ilçe başkanlarına çok önemli görevler düşüyor. İlçe başkanlarımız burada dik duruş sergileyip, ilçe başkanlığının yetki ve kapsamlarını kullanırsa o listeyi o atamalılara karşı tutarsa Aksu’nun gençlerinden Aksu’ya faydalı olabilecek her sektörden listede isimler olduğu zaman Aksu’da hangi parti kazanırsa kazansın kazanan Aksu olacaktır. Bunun hepimiz bilincindeyiz. Bizim bilgi birikim anlamında bizim gençlerimiz yok mu? bizim kadınlarımız yok mu? neden onlar temsil anlamın da Aksuyu temsil etmiyorlar? Kimse kusura bakmasın beni temsil eden benden bilgili olmalı” dedi.

BBP olarak Büyükşehir Cumhur İttifakı adayını destekleyeceğiz

BBP olarak Cumhur İttifakının Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayını destekleyeceklerini belirten Aksu Meclis üyesi A. Adayı Durmuş Gökmen, “Hakan Tütüncü öngörülen adaydı. 15 yıllık tecrübesi genç ve dinamik olması. Parti olarak değil toparlayıcı bir aday olması her zaman ifade ediliyordu. İl başkanımız açık açık desteğini beyan etti. BBP olarak kazanacak adayı destekleyeceğimizi beyan ettik” dedi.

Son Güncelleme: 27.01.2024 13:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.