Başkan Türel’den ince mesajlar

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti Aksu İlçe Teşkilatı’nın danışma kurulu toplantında çok ince mesajlar verdi. “Ben olmazsam hiçbir şey olmaz asla dememeliyiz” diyen Başkan Türel, “Kendi içimizdeki kısır çekişmelerde kavga edenin kim olduğuna Ankara’da bakılmaz” dedi.

01 Ekim 2018 Pazartesi 13:30
Başkan Türel’den ince mesajlar

Bilindiği üzere yerel seçimlerle ilgili geri sayım başladı. Önümüzde 5 yıllık süreçte yaşadığımız kent Aksu’yu yönetmek isteyen bireyler arayış içerinde. Bunlardan biride hiç şüphesiz Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin. Bu gelişmeler doğrultusunda son noktayı koyacak olan mercide AK Parti Genel Merkezi. Gelişmeler bu şekilde yaşanırken, AK Parti Aksu İlçe teşkilatının Genişletilmiş Danışma Kurulu toplantısına katılan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, çok ince mesajlar verdi.   

Kısır çekişme

Türel, “Ben olmazsam hiçbir şey olmaz asla dememeliyiz. Kendi içimizdeki kısır çekişmelerde kavga edenin kim olduğuna Ankara’da bakılmaz. Bin 396 belediyeyi Türkiye’de 2010 senesinde, Genel Başkan Yardımcısı olarak, Cumhurbaşkanımızda Başbakan iken, belirleyen üst kuruldaydım. Orada olup bitenleri çok iyi yaşayan bir kardeşiniz olarak bunları anlatıyorum. Meclis üyeliklerinde, belediye başkanlıklarında kısır çekişmeyi ortaya koyan varsa hangisi haklı hangisi haksız bizde bakılmaz” dedi.

Köşeye ayrılır

“İki tarafta pat diye bir köşeye ayrılır. Kavganın kimseye bir faydası yok, kavganın haklısı da yok. İşte Böyle bir çekişmenin, çatışmanın olduğu Antalya’nın dışında bir büyükşehirde, bir ilçe belediyesiyle ilgili ciddi bir tartışma var. Milletvekilleri bir tarafta birisini istiyor. Teşkilat başka birisini istiyor. Şahit oldum, Cumhurbaşkanımız dedi ki, “ Bunların ikisini de bir tarafa kaldırın koyun bakalım. Kavganın haklısı olmaz.” dedi.  Hiç aklımıza gelmeyecek ve sıfır kulis, kimsenin kapısını çalmamış kişi gösterildi”

Nefsimize yenik düşmemeliyiz

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, “Onun için değerli arkadaşlar birlik ve beraberliğimize helal getirmememiz lazım. Aksi takdirde biz kaybettiğimizde Aksu kaybediyor. Bunu ben söylemiyorum tarihten örnekler söylüyor. Onun için bizim başarısız olma lüksü olan siyasi bir yolculukta nefsimize yenik düşemeyiz. Ve çok açık söylüyorum. Biz yapacaklarımızı iyi anlatalım. Birliğimizi beraberliğimizi bozmayalım. Allah’ın izni ile Aksu’da da Antalya’da da Türkiye’de de bizim bileğimizi kimse bükemez”

Son pişmanlık fayda etmez

Başkan Türel son olarak şunları söyledi, “Bir dünya liderinin arkasından yollara düştük. Mahalle mahalle, dağ, taş demeden çalışıyoruz. Onun dünyaya karşı verdiği bu mücadelede bizde kendi payımıza düşeni yapmak zorundayız. Nefsimize yenik düşemeyiz. Kişisel hesaplarımızı bu partiye ihanete asla dönüştüremeyiz. Ben her yerde söyledim biz neferiz. Gerekirse kapıda bekçilik yaparım dedim. 2010 seçimlerinde bir SMS ile -sandık görevlisi olmayı kabul ediyor musun?-  diye Genel Merkez sorduğunda, tereddütsüz –Evet’e- bastım. O dönemde ne milletvekili ne de belediye başkanıydım. Ve dedim ki partim bana en şerefli görevi verdi. Bunları niye söylüyorsun Başkanım, diyorsanız; Ben damdan düştüm. Kaybediyorken yaşadığım tecrübeler, kazanıyorken yaşadıklarımın bin mislidir. Ondan sonra kahrediyorsunuz, pişman oluyorsunuz ama iş işten geçiyor. O yüzden ben bunları bütün ilçelerde anlatıyorum. Nasrettin Hoca’nın hikayesi gibi testi kırılmadan biz gerekeni yapalım. Hep birlikte çok çalışmamız lazım. Eğer bunu başarabilirsek kazanan Aksu olacak”


​​​​​​​

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.