BAŞKAN TAŞ, KONGRE TAKVİMİNİ AÇIKLADI

Ak Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, partisinin kongre takvimini açıkladı. Adaylık ile ilgili açıklama yapan Taş, “Bu görev ateşten gömlektir, ona göre adım atarız. Şu anda görevimin başındayım. Cumhurbaşkanı ‘görevi bırak’ dediği an gözümü kırpmadan bırakırım” dedi.

04 Ekim 2019 Cuma 14:14
BAŞKAN TAŞ, KONGRE TAKVİMİNİ AÇIKLADI

Ak Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, il binasında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gündeme dair açıklamalarda bulunan Taş, 2023 yılına dinamik kadrolarla girmek istediklerini ifade etti. Yeni dönemde tevazu sahibi, gayretli ve samimi kişilerin teşkilatlarda görev alacağını belirten Taş, yapılacak ilk seçimde Antalya’da yüzde 50’yi aşma hedeflerini gerçekleştirmek istediklerini söyledi. Hükümet yatırımlarına da değinen Taş, Aksu’da yapılacak hastane ihalesinin güncellenerek hızlı bir şekilde bitirilmesi için çalışmalarını sürdüğünü, Hükümet Konağı projesini de 2020-2021 yatırım programına aldırmak için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirtti.

BİR HEDEFİMİZ VAR

İl ve ilçe teşkilatlarıyla sık sık bir araya geldiklerini belirten Ak Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, “Son 1,5 ayda 19 ilçe teşkilatımızla, kurucu arkadaşlarımızla, mevcut yönetimlerle, meclis üyelerimizle, mahalle başkanlarımızla milletvekillerimiz ile beraber istişareler yaptık. Bu istişarelerimizi tamamladık. Biz tabanımızı toparladık. Birliğimizi ve beraberliğimizi daha da pekiştirmek için çalışmalar yaptık. Antalya’ya yapacağımız yatırımlarla ilgili görüşmelerimizi yaptık. Bizim bir hedefimiz var. Bu hedefe emin adımlarla ilerliyoruz. Antalya’da yapılacak ilk seçimde, milletimizin de desteğiyle inşallah yüzde 50’yi aşacağız” dedi.

İLÇE BAŞKANLARI DEĞİŞEBİLİR

Partisinin kongre takvimini açıklayan Başkan Taş, adaylık sürecine de değinerek şunları söyledi: “Delege seçimleri 7 Ekim'de başlayacak ve aralık ayı sonunda bitmesi planlanıyor. 1 Ocak 2020-20 Nisan 2020 tarihleri arasında da ilçe kongrelerimizi bitireceğiz. İl kongresi ise Ağustos veya Eylül ayında yapılacak. Girdiğimiz her seçimde milletimiz bize sıkıntı vermedi. Antalya'da milletimiz partimize gereken desteği verdi. Bizde koltuk sevdası olmaz. Bu görev ateşten gömlektir. Ona göre adım atarız, şu anda görevimin başındayım. Cumhurbaşkanı bırak dediği anda gözümü kırpmadan bırakırım. Bazı ilçelerde ilçe başkanları değişebilir. Heyecanını kaybeden arkadaşlarla yolumuza devam etmeyeceğiz”.

TEVAZU, GAYRET, SAMİMİYET

2023 hedeflerine dinamik kadrolarla girmek istediklerini belirten Taş, “Biz 2015 yılındaki yerel seçimlerde, FETÖ ile mücadele ederek, partimizdeki sıkıntılı isimleri liste dışı bıraktık. Ardından Cumhurbaşkanımız tarafından bir ‘metal yorgunluğu’ söylemi gündeme geldi ve teşkilatlarımızda bunun gereği yapıldı. ‘Metal yorgunu’ dediğimiz ya da çalışmayan arkadaşlarımızın birçoğu değişti. Önümüzdeki süreçte de tevazu sahibi, gayretli ve samimi arkadaşlarımızı teşkilatlarımızda görevlendireceğiz. Bırakmak isteyen arkadaşlarımız yerine; vakit ayıracak, gerçekten milletin derdiyle dertlenecek arkadaşlarımızı bulup teşkilatlarımızda görevlendireceğiz” diye konuştu.

HASTANE VE HÜKÜMET KONAĞI

Hükümet yatırımları hakkında da bilgi veren Taş, Aksu’ya yapılacak projelerin tamamlanması için çalışmaların yapıldığını söyledi. Taş, Aksu, Döşemealtı ve Konyaaltı hastanelerinin projeleri tamamlandı. Hastaneler ihale aşamasında. Aksu ihalesi yapılıp iptal edilmişti. Şu anda Sağlık Bakanlığı tarafından ihalenin güncellenerek hızlı bir şekilde bitirilmesi için çalışma başlatıldı. Aksu, Kemer, Korkuteli ve Kaş’a hükümet konağı yapılması için çalışmalar sürüyor. Bu hafta İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ile bir görüşme gerçekleştirip 2020 ve 2021 takviminde hükümet konaklarının yapılmasını, proje ve yatırım programına aldıracağız” diye konuştu.

ULAŞIM ZAMMINI ELEŞTİRDİ

Böcek döneminde ulaşıma yapılan zammı eleştiren Taş, "Bizim dönemimizde son 4 yılda ulaşıma zam yapmadık. Ulaşıma yapılan yüzde 35’lik zamdan vatandaşlarımız memnun değil, ulaşım esnafı da memnun değil. 200 otobüs esnafının aracı icra takibiyle bağlanmak üzere. Suya yüzde 20 ile 54 oranında zam yapıldı. Bizim 5 yıllık dönemimizde Antalya, Türkiye'nin en ucuz suyunu içen illerden biriydi. Şimdi en pahalı suyu içer hale geldik. Su kaynakları açısından Antalya dünyanın en zengin kentlerinden biri. Böcek ASAT'ın alacaklarını tahsil etse zamma gerek kalmayacaktı" şeklinde konuştu.

BÖCEK’E TEŞEKKÜR ETTİ

Boğaçayı projesinin proje hatası olmadığını belirten Başkan Taş, “Projenin yanlış olduğu söylendi. Menderes Türel ve partimiz yerden yere vuruldu. 2 gün önce Boğaçayı'nda inceleme yaptık, yosunların temizlendiğini gördük. Talimatı veren Böcek ve temizliği yapan ekiplere teşekkür ediyoruz. Demek proje hatası değilmiş. Projenin doğru olduğunu kamuoyunu gösterdiği için arkadaşlara teşekkür ediyorum. Projenin devamını da yapacağım diyorlar, tebrik ediyorum. Bizim yarım kalan projelerimizi tamamla, temizliğini yap sana yeter. Bizi takip etmeye devam et, başka bir şey yapmana gerek yok" dedi.

BAYRAKTAR’IN AÇIKLAMASINI DEĞERLENDİRDİ

Partisinin Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar’ın, Saadet Partisi ile ilgili “Saadet Partisi olmaması gereken yerde duruyor” açıklamasını yeni duyduğunu belirten Taş, böyle bir açıklamanın uygun olmadığını belirtti. Taş, “İlçe başkanlarımızın genel politikayla ilgili çok fazla değerlendirme yapmaları uygun değil. Diğer partilerle alakalı ben böyle bir söylemde bulunmam. Herkesin görüşüne saygı duyuyoruz. Biz içimizden ayrılıp parti kuracak arkadaşların da bizim tabanımızda karşılık bulmayacağını söylüyorum. O arkadaşlarımıza hiçbir zaman kötü bir şey söylemeyiz. Saadet Partisi ile alakalı da bizim herhangi bir düşüncemiz yok” ifadelerini kullandı.

KENDİ PARTİMİZDEN SORUMLUYUZ

Sadece kendi partilerinden sorumlu olduklarını söyleyen İbrahim Ethem Taş, “Biz sadece şunu söyleyebiliriz; biz kendi partimizden, Ak Parti’den sorumluyuz. Ak Parti ile ilgili yorumlar yaparız. Yerelde bir hata yaparlarsa biz onu eleştiririz ve kamuoyunun bilgisine sunarız. Genel merkezimiz de diğer siyasi partiler hakkında çok fazla yorum yapmamamızı, onları çok konuşmamamızı istiyor. Biz de o yüzden diğer partilerle ilgili çok yorum yapmıyoruz. Daha çok kendi partimize, kendi çalışmalarımıza bakıyoruz. Açıklamayı okuduktan sonra onunla ilgili ilçe başkanımızla görüşeceğim” şeklinde konuştu.

HERKESİN HEDEFİ OLABİLİR

Bir gazetecinin “Bahattin Bayraktar il başkanlığına göz mü kırpıyor?” sorusu üzerine Başkan Taş, “İlçe başkanlarımızla biz kongrelerimizle gideceğiz. Biz görevimizin başındayız. Göreve talip olanlar olabilir. Siyasette babamın bir lafı vardı; ‘Hedefi olmayan siyaset yapmasın. Her siyasetçinin bir hedefi olur’. Tabiî ki ilçe başkanı belediye başkanı olmak isteyecek, meclis üyesi olmak isteyecek, il başkanı olmak isteyecek. Herkesin hedefleri olabilir. Dediğim gibi, biz ilçe başkanlarımızla kongre sürecine girip yolumuza devam edeceğiz” şeklinde cevap verdi.

ŞEHİT İSMİ ELEŞTİRİSİ

Kepez Belediye Meclisi'nde CHP'li bir üyenin caddeye verilecek şehit ismine şerh koymasına tepki gösteren Taş, "Şehitler bizim için çok değerli, rahat nefes alıyorsak şehitler sayesindedir. Şehidin isminin caddeye verilmesinden rahatsız olan üyeyi kınıyorum, onu meclis üyesi yazanları milletin vicdanına havale ediyorum" dedi.

KAVŞAKLAR İÇİN TALEP

Duraliler, Sanayi ve Korkuteli kavşaklarında trafiğin kilitlendiğini belirten Taş, bakanlarla bu kavşaklar için görüşme yaptıklarını söyledi. Taş, kavşakların yapılması için ödenek talebinde bulunduklarını, birkaç ay içinde bu ödeneğin geleceğini söyledi.

Anahtar Kelimeler:
AntalyaAK PartiEthem Taş
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.