Bağımsızlar ne düşünüyor?

2019 seçimlerinde DSP’den Belediye Kemer Belediye Başkanı seçilen Necati Topaloğlu’nun CHP’den yana karar kılmasıyla beraber gözler Aksu’daki Bağımsız Meclis üyelerine çevrildi. Şu an Bağımsız üye olan Mehmet Akif Ordu ile Mustafa Poyraz’da 2019 yerel seçimlerinde DSP’den Belediye Meclis üyesi seçilmişlerdi.

15 Şubat 2022 Salı 16:38
Bağımsızlar ne düşünüyor?

3 üye ile birlikte

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’na bugün büyük olasılıkla yarın CHP rozeti takılacak. 2019 yerel seçilerinde DSP’den Belediye Başkanı seçilen Topaloğlu’nun siyasi kulislerde uzun bir süreden beri Genel Merkez nezdinde CHP’li kurmaylarla görüştüğü, DSP’ den istifa ederek CHP’ye geçeceği konuşuluyordu. Konuşulan gün kapıya dayandı. Topaloğlu’nun, ardından 3 meclis üyesi ile birlikte 15 Şubat Salı günü CHP'nin grup toplantısında katılımının gerçekleşeceğini ifade ediliyor.

Daha önce açıklama yapmışlardı

Gelişmeler bu şekilde yaşanırken, gözler 2021 Aralık ayının son günlerinden DSP’den istifa ederek, o günden bugüne yollarına bağımsız olarak devam eden Büyükşehir ve Aksu Belediye Meclis Üyesi Mehmet Akif Ordu ile Aksu Bağımsız Belediye Meclis Üyesi Mustafa Poyraz’a çevrildi. Bu ikili daha partili arkadaşlarıyla fikir ayrılığı yaşadıklarını ileri sürerek, 2019 seçimlerinde meclis üyesi seçildikleri partilerinden istifa etmişlerdi.  Daha önceki yaptıkları açıklamalarda yollarına bağımsız olarak devam edeceklerini dile getirmişlerdi.

Herhangi bir değişiklik yok

Bu açıklamaların üzerinde 2 aylık zaman dilimi geçti. Mehmet Akif Ordu’nun yakın dostluk kurduğu Kemer Belediye Başkanı Topaloğlu’nun da CHP’yi tercih etmesi, haliyle tekrar Aksulu Bağımsız üyelerin kararlarının ne olacağı sorusunu getirdi. Bu soruyu hem Ordu, hem de Poyraz’a yönelttik. Daha önceki yaptığı açıklamaların arkasında olduğunu yenileyen Büyükşehir ve Aksu Belediye Meclis Üyesi Mehmet Akif Ordu, “Yine yeniliyorum bağımsız olarak yoluma devam edeceğim. Önceki düşüncelerimden herhangi bir değişiklik yok” cevabını verdi.  

Süreci tamamladıktan sonra..

Aksu Bağımsız Belediye Meclis Üyesi Mustafa Poyraz’da, “ Bağımsız Meclis üyesi olarak bu süreci tamamlayacağım. Bu süreçte Aksu’nun menfaatleri doğrultusunda çalışmalarıma devam edeceğim. Kent menfaatine uygun olan her türlü karar için elimi taşın altına koyacağım. Herhangi bir partiyi düşündüğüm yok. Bu süreci tamamladıktan sonra da aktif siyaset yapmayacağım ve yoğunluğumu işlerime vereceğim” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Son Güncelleme: 15.02.2022 16:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.