Aksu’da rakibimiz yok!

31 Mart yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte Aksu’da belediye başkanları sahaya çıktı. Resmî olarak partiler adaylarının isimlerini açıkladı. Bu adaylardan biri de BBP Aksu Belediye Başkan Adayı İsmail Metin oldu.

20 Şubat 2024 Salı 10:36
Aksu’da rakibimiz yok!

Haber Merkezi 

Büyük birlik partisi Aksu Belediye Başkan Adayı İsmail Metin, gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Ergin Çevik’in hazırlayıp sunduğu “Özgür Masa” programının konuğu oldu. 3 yıl önce BBP Aksu teşkilatını Aksu'da kurumsal olarak hayata geçirdiklerini ifade eden Metin, yerel seçimlerde parti olarak kendi logo ve amblemleri ile seçimlere katılacaklarını uzun zamandır dile getirdiklerini ve şimdide uygulamaya geçtiklerini söyledi.

Programda oldukça iddialı konulara değinen Metin, İthal ve yukardan atamalı meclis üyelerine karşı Aksu halkının sandıkta bunun karşılığını vereceğini, BBP olarak projelerle geldiklerini, meclis üyelerinin tamamen yerli olduğunu ve kendilerine hiçbir partiyi rakip olarak görmediklerini ifade etti. 

Aksu'da kültürel yaşamın devam etmesini istediklerini belirten Metin, "Bizim sevdamız Aksu olarak yola çıktık. Aksu'nun kültürel yaşamını seviyoruz. 3 yıl önce teşkilat olarak kuruldu. 3 yıl önce yerelde ittifak olmayacağımızı, kendi amblemimiz ve logomuzla seçimlere katılacağımızı söyledik. Şimdide söylediklerimizi yerine getiriyoruz" dedi.

İthal meclis üyesi istemiyoruz

Aksu halkının ithal Meclis üyelerinin parti listelerin de görmek istemediklerini belirten Metin, " BBP olarak çalışmalarımızı İlçe Başkanımız aylar öncesinden Meclis üyesi listesini yaptı. Biz 3 yıl öncesinden yarın seçim varmış gibi çalıştık. Sahada olduk. İlçe teşkilatlar8nda Aksu'da en kararlı ve dik duran bizim partimiz. Adaylığımız net. Aksu halkının desteği çok önemli. Gençler ve kadınlarımızdan destek istiyoruz. Barışçıl ve kucaklayıcı bir partiyiz. Bizde adaylık konusunda açıklama da geç kalmadık. İthal Meclis üyeleri Aksu'da yer aldı. Biz buna her zaman karşı olduğumuzu ifade ettik. Aksu'yla bir bağı olmayan insanlar burada meclis üyeliği yaptı. Bundan sonra Aksu'da buna müsaade edilmeyeceğini düşünüyorum. Aksu halkına saygısızlıktır. Burada başarılı gençlerimiz dururken yukardan atamalı Meclis üyesi getirmenin bir anlamı yok. Siz sizi yönetemezsiniz, sizi biz yönetiriz mesajı veriliyor  bu şekilde. Burada Aksu seçmenine çok önemli görevler düşüyor. Aksu halkı sandıkta ithal Meclis üyelerine gereken dersi verecektir" şeklinde konuştu.

Listemizde yerli isimler

BBP olarak Meclis üyesi listelerinin hazır olduklarını kaydeden Metin, " Listemizde Aksu'da yaşayan başka memleketli ve burada yaşayan temsil anlamında Aksu meclisinde bu isimlerde yer almalı diye düşünüyoruz. Genel başkan yardımcımız Alaattin Çakır adaylığımız açıklandığı an tebrik etti. Yanımızda olduğunu söyledi. 35 mahalleye ziyaret ettiğimde tanınırlığım konusunda bir sıkıntı olmadı. Geçmiş yıllarda Meclis üyesi olan kimse yok listemizde. Tamamen yeni isimler ve yeni yüzler var. Genç, aktif, bilgi ve birikim anlamında Aksu'ya katkı sunacak kişiler var" dedi.

Karşımız da rakip görmüyoruz

Metin, "BBP 32 yıllık bir parti. Bu ülkenin çimentosudur. Aksu Yörük coğrafyasıdır. Burada siyaset yapmak kolay değil. Aksu halkı BBP'sine güvenerek oyunu kullanacaktır. Genel ile yerel seçimleri ayrı tutmak lazım. Milliyetçi bir partiyiz. Burada insanların yüzde 99'u milliyetçidir. Biz başarılı olacağımıza inanıyoruz. Karşımızda rakiplerimiz var ama hiçbirini rakip olarak görmüyoruz. Projeleri yok. Burada tarım, turizm konusunda önemli ilçe. Aksu dünyada ekol bir ilçe olmayı hak ediyor. İlçe olarak hak ettiğimiz payı alamıyoruz" diye belirtti.

Kendi mahallemden çalışmaya başlayacağız

Güzelyurt mahallesinden çalışmaya başlayacaklarını ifade eden Metin, " Biz Aksu'ya yabancı değiliz. 35 mahallede varız. İsmail Metin'e Aksu halkı istediği zaman ulaşabilir. Birçok mahallede ayrıca akrabalık bağlarım var. Aksu'ya yönelik projelerimiz var. Bunlara örnek vermek gerekirse belediye ait alanlara seralar kurmak istiyoruz. Aksu halkı tarıma hâkim. Bölge insanına iş gücü belediyeye de kaynak sağlayacağız. Köylünün ürünü tarlada kalmamalı. Aksu ovasında çürümeye terk edilen ürünlerimiz var. Bunu ekonomiye kazandıracağız. Turisti Aksu'nun meydanına indireceğiz ki ilçeye katkısı olsun istiyoruz" dedi.

Metin, " Aksu 1972 yılında kurulmuş bir belediyedir. O zamandan bu zaman kadar katkılarda bulunarak çalışan bütün başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Belediye başkanımız Halil Şahin'e son 10 yıldır yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Kendisi İlçenin idari amiridir. Partili partisiz herkese kapısı açıktır. Vatandaş istediği zaman kendisine ulaşabilir. Abimizdir. Aksu'muz için bir değerdir" şeklinde belirtti.


Metin ayrıca, "BBP genel merkezimiz 11 şehirde Cumhur ittifakına destek veriyor. İlçelerin kendi taktirine bırakıldı. İster ittifak olun ister kendi adayınızı çıkarın dediler. Bizde Aksu'da AK Partide sürecin iyi yönetilmediğini gördük. Bundan dolayı bağımsız çıkmaya karar verdik. Biz her seçmenden oy bekliyoruz. İsa Yıldırım CHP'li değil. Burada da bölünmeler olacak. İlla ki o seçmenlerden bize oy gelecek" dedi.


 

İsmail Metin Kimdir?

1975 Aksu doğumlu İsmail Metin, öğrenimini Aksu'da tamamladı. Ticarete küçük yaşlarda başlayan Metin, tarım, turizm ve birçok sektöründe görev aldı. Aksu'da ikamet ettiğini belirten Metin, MTN kimya olarak şirketlerinin ticarete devam ettiğini söyledi.

Son Güncelleme: 20.02.2024 10:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.