Aksu Meclisi gergin

Aksu Belediye Meclisi’nin Ekim Ayı oturumu gergin dakikalara neden oldu. Yaşanan tartışma sonucu Başkan Şahin, İYİ Parti Grup Sözcüsü Gökhan Kaplan’ı, belediyenin güvenlik personeli aracılığıyla oturum dışına almak istedi. Ancak bu karara başta İYİ Partili meclis üyeleri olmak üzere, diğer partilerden bazı meclis üyeleri de sert bir şekilde karşı çıktı. Bu tartışmalar gölgesinde oturma 10 dakika ara verildi.

05 Ekim 2020 Pazartesi 15:01
Aksu Meclisi gergin

Aksu Belediye Meclisi’nin Ekim Ayı oturumunda, Isparta yolu Fettahlı Mahallesi sınırları içerisinde kurulacak olan bir petrol istasyonunun plan tadilatlarıyla ilgili gündem maddesi, İYİ Partili Meclis üyeleriyle, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’i karşı karşıya getirdi. İçerisinde AK Partili Meclis üyelerinin de bulunduğu İmar Komisyon’unda, oy birliğiyle olumsuz görüş belirtilen maddenin oylaması, tartışmanın fitilini ateşledi. Oturumun ilerleyen dakikalarında Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’in, İYİ Parti’nin Grup Sözcüsü Gökhan Kaplan’ı Belediyenin güvenlik güçleri aracılığıyla meclisten atmak istemesi arbedeye neden oldu.

AK Partili Yaşar Sözen, Pınar Uğur, MHP’li Ali Bilge Alpay, İYİ Partili Gökhan Kaplan ile DSP’li Ahmet Okudan’dan oluşan İmar Komisyonu, ilgili madde için olumsuz görüş belirtmişlerdi. Bu rapor bu ayki meclis oturumunda oylamaya sunuldu. Komisyon raporu doğrultusunda oylamaya sunulması gereken gündem maddesi,  AK Parti Grup Sözcüsü Yaşar Sözen’in Plan Proje Müdürlüğü’ne gönderilmesi önerisi oylamaya sunuldu. Öneri oy çokluğuyla kabul edildi. İYİ Partili Kaplan, oylama sonucunun net alınması için, tekrar talebin oylamasını istedi. Ancak Başkan Şahin, “Saysaydın” diyerek, başka bir gündem maddesine geçti.

Derken, bu talep birkaç gündem maddesinde de devam etti. Bu durum gerginliği beraberinde getirdi. Gelinen noktada mecliste Kemerağzı, Barbaros, Soğucaksu ve İhsaniye Mahallelerinde yapılacak kadastro çalışmalarında kadastro ekipleri ile birlikte görev yapacak bilirkişilerin belirlenmesi için Mahalle muhtarlarının AK Parti grubuna verdiği isimler önerildi. İYİ Parti Grup Sözcüsü Gökhan Kaplan, AK Partili Mahalle temsilcilerini kastederek, “Gerçi sizin de çakma muhtarlarınız var” şeklinde bir söz sarf etmesi, gerginliğin alevlenmesine neden oldu. Devreye giren Başkan Şahin, “Seni Meclis’ten atarım” dedi. Yanıt veren Kaplan, “Atamazsın” deyince, belediyenin güvenlik görevlileri çağrıldı. Bu durum karşısında İYİ Partili meclis üyeleri bir bütün olarak tepki gösterdi. Oturuma 10 dakika ara verildi. 

   

Son Güncelleme: 05.10.2020 15:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.