Aksu Belediye Başkanı Şahin: "Halk bunlara prim vermiyor"

Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin Aksu’nun yıllardan bu yana süre gelen kronikleşen sorunlarını siyasi iradenin gücüyle çözmeye çalıştıklarını ve birçok konuda büyük başarı ortaya koymalarına rağmen, geçmişin izini taşıyan klasik ‘çamur atma’ zihniyetinin, karalama kampanyasıyla karşı karşıya kaldıklarını dile getirdi. Şahin, “Biz idareciyiz, bunlara kulak asmıyoruz. Dün ne isek bugünde oyuz. Sorumluluklarımız var, bunun da farkındayız. Zaten halkımız da bunlara prim vermiyor” dedi.

23 Ağustos 2021 Pazartesi 16:46
Aksu Belediye Başkanı Şahin: "Halk bunlara prim vermiyor"

Kısır döngü  ve çamur atma siyaseti

Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin hafta sonu basın toplantısı düzenledi. 7 yıllık görev süresince yaptığı çalışmalar ve kentin kronikleşen sorunlarının çözümü karşısında yaşadıkları zorlukları anlattı. Kentin Belediye Başkanı seçildiği günden bugüne sorunların çözümü için merkezi hükümetin kapılarını defalarca zorladığının altının çizen Halil Şahin, sorunların çözümünde AK Parti’nin Antalya milletvekilleri ve aynı zamanda bakanların büyük destek verdiğini ifade etti. Tüm bu özverili çalışmalar karşısında, geçmişin kısır döngü siyasetinin içerisinde yer alan kişilerin çamur atma siyaseti güttüklerini söyleyen Şahin, “Şükürler olsun ki, artık bu anlayışa halkımız artık prim vermiyor” dedi.

Özel yasal düzenlemelerle

2014 yılında gerçekleşen yerel seçimlerde Aksu halkının kendisine görev verdiğinin altını çizen Belediye Başkanı Halil Şahin,  “2019 yılında da güven tazeledik. Biz halkımıza hizmet vermeye çalışırken, bizi kavga ortamına çekmeye çalışanlar olacaktı. Bu kavga ortamına girmemiz büyük yanlışımız olacaktı. Gücümüzü zamanımızı ve enerjimizi bu kulvarlarda harcamış olsaydık, bizimde onlardan bir farkımız olmayacaktı.  Aksu yeni kurulan bir ilçe, insan ömrü sınırlı, bu süreyi çok iyi değerlendirmemiz ve zamanla da yarışmamız lazım dedik. Özellikle halkın beklentileri doğrultusunda çalışmalar sarf ettik. Yılların kronikleşen mülkiyet sorunlarının çözümü için adımlar attık. O dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile beraber, siyasi irade olan hükümetimizin kapısını çaldık. Özel yasal düzenlemelerle sorunları çözdük” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bazı kesimler algı peşinde

Mülkiyet sorunu olan bölgelerden birde Çalkaya ve Altıntaş bölgesi olduğunu ifade eden Başkan Şahin, “ Daha önce 80 bin TL’ye satılamayan bir arsa, şu an ticari arsa olarak 2 milyon TL’ye alıcı buluyor. Bu neyi gösteriyor?  Yaptığımız çalışmaların ne kadar doğru olduğunu gösteriyor. Şimdi  Pınarlı ve Cihadiye bölgesinde de çalışmalarımız var. Oralarda da imar çalışmalarında sona doğru geldik. Tüm bunlar yapılırken,  sokağa döktüğümüz vatandaşımız yok. Masada vatandaşımızın neyi istediğini biliyoruz. Onları temsil eden bir belediyenin olduğunu vatandaş artık biliyor. Bizler bunları yaparken, kentin yönetimine talip olan bazı kişiler hiçbir şey yapılmamış gibi algı peşindeler. Dar alanda geçmişin klasik siyasetini yapanlar çamur atarak yıpratmaya çalışıyorlar. Aksu halkı bunlara prim vermiyor, ama hala orada kafası olanlar var, bunları da görüyoruz” dedi.

Vatandaşın menfaati neyi gerektiriyorsa

Aksu’da geçmişte köy olup sonra mahalle olan yerlerin olduğuna da değinen Şahin, “Bilindiği üzere köy tüzel kişiliğinde olan yerler direkt belediyeye geçti. Biz buraları köylerin talepleri doğrultusunda değerlendiriyoruz. Buralarda ceviz bahçeleri kurduk. Limon, lavanta bahçesi kurduk. Oranın ihtiyacı neyse onu yapıyoruz. Bir kaç kişiye peşkeş çekme yağmalatma  gibi bir lüksümüz yok. İşgallere karşı dik duruşumuzu sergiledik, bunu yapmaya da devam edeceğiz. Doğru bildiğimiz ve vatandaşın menfaati olan yerde,  birilerine yağma yaptırmayacağız.

Mücadele ve sabır gösterdik

Aksu’da yapılan hükümet konağının Türkiye’de yapılan konaklar içerisinde en iyisi olduğuna da vurgu yapan Şahin, “ Bu çalışmamızı ancak 2 yılda kabullendirebildik. Bizim Aksu’da istediğimiz ne varsa,  yasal zeminde halkın beklentisi doğrultusunda olurunu aldık. Attığımız adımları yılmadan yorulmadan takip ettik. Ve sonunda başarılı olduk. Hükümetten ne istediysek, yasal zemine oturuyorsa ardını takip ediyoruz ve alıyoruz. Ama tüm bunlar ha demeyle olmadı. Bir sorunu çözerken, aynı alanda başka sorunlarla karşılaştık. Mücadele gösterdik. Sabır gösterdik. Sonuca ulaştık” dedi.

Kararı Aksulu’ya bırakıyorum

İsim vermeden muhalefet partilerine mensup olan bazı meclis üyelerini de eleştiren Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, “Birileri mikrofonu gördü mü başlıyor konuşmaya. En sonunda dönüp dolaşıyor,  hemen belediyeyi eleştiriyor. Sen de bu belediyenin içerisindesin. Sen buraya geldiğinde halk adına bir talebin ve önerin iyi yönde oldu da dikkate alınmadı mı? Veya en sonunda cümleyi hiçbir şey yapılmadı olarak sonlandırıyor. O şekilde bir konuşmayı duyunca, insan o kişiyi muhatap bile kabul etmek istemiyor. –Hiçbir şey yapılmadı demek söylenebilecek en basit laf. -Niye böyle konuşuyorsun- diye sorulduğunda da, - arkadaş ben muhalefet partisindenim. Sizin iyi şeyler yaptığınızı söyleyecek halim yok. Siyaset yapıyorum- diyor. Bu tip insanlarında Aksu’da ne derece kabul göreceğini de halkımıza bırakıyoruz. Aksu’da ne hizmetler yaptığımızı halkımız biliyor” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.