AK Parti’nin aday adayları belli oldu

AK Parti'nin Aday adayları belli oldu. Büyükşehir'e 4 isim başvururken, Aksu'da ise rekor başvuru yapıldı

02 Kasım 2013 Cumartesi 11:30
AK Parti’nin aday adayları belli oldu

AK Parti’de Antalya Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı sayısı 4’e çıktı. Muharrem Certel ve Yaşar Tabur’un ardından İsmail Durukan ve Sami Baysal, son dakikada aday adaylığına müracaat etti. Muratpaşa’da Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi Cihan Bulut aday adayı olarak çıkarken Ak Parti’de sürprizi ise Alanya yaptı. Tüm Ak Partili belediye başkanların yeniden aday adayı olduğu partide Alanya Belediye Başkanı Hasan Siphaioğlu aday adaylık için müracaat etmedi.


AK Parti’de belediye başkan adaylıkları için tanınan süre 1 Kasım mesai saatinin bitimi itibariyle doldu. Belediye meclis üyelikleri için başvuru süresi 1 Aralık’a kadar uzatıldı.


BÜYÜKŞEHİR’E 4 İSİM


AK Parti’de Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 4 isim aday adaylık başvurusunda bulundu. Akdeniz Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Muharrem Certel, müracaat dosyasının ilk teslim eden isim olurken onu partinin Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Yaşar Tabur takip etti. Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığının son dakikacıları İsmail Durukan ve Sami Baysal oldu.


CİHAN BULUT SON DAKİKADA


Muratpaşa’da 3 isim partinin 30 Mart 2014 seçimlerinde belediye başkan adayı olabilmek için başvuruda bulundu. Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Cihan Bulut, müracaat süresinin dolmasına saatler kala dosyasını İlçe Başkanı Abdullah Işıkhan’a teslim etti.


Türkiye’nin en büyük ilk 500 şirketi arasında yer alan Yörükoğlu Süt ve Ürünleri’nin Genel Müdürü Bulut, 2009 seçimlerinde partisinden Muratpaşa Belediye Başkan aday adayı olmuştu. O gün aday adaylık dosyasını eşi Mukaddes Bulut ve dedesi Ali Yörükoğlu’yla birlikte gelerek teslim eden Cihan Bulut, bu kez farklı bir yol tercih etti, ilçe başkanlığına dosyasını tek başına bırakıp ayrıldı. AK Parti Muratpaşa’da Bulut haricinde Fikret Akbaş ve Doruk Soydan da adaylık için müracaat eden isimler oldu.


TÜTÜNCÜ’YE TEK RAKİP


AK Parti’nin Kepez’deki belediye başkan aday adaylarını ise İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar, mevcut Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve Osman Ülker olarak açıkladı. Kepez’de belediye meclisi üyeliği için 85 isim ise aday adaylık dosyasının ilçe başkanlığına teslim etti.


KONYAALTI’NA ÜÇ İSİM


Konyaaltı’nda ise üç isim müracaatların son gününde AK Parti Konyaaltı Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusu yaptı. AK Parti’nin Konyaaltı Belediye Başkan aday adayları Cafer Hadimoğlu, Osman Göster, Cengiz Tozlu oldu.


ESKİ BAŞKANLAR KARŞI KARŞIYA


Döşemealtı’nda ise 2009 seçimlerinin rakipleri yine karşı karşıya geldi. Aday gösterilmediği için CHP’ye katılan ve belediye başkanı seçilerek eski partisine, AK Parti’ye geri dönenen Belediye Başkanı Nurettin Tursun ve AK Parti’nin 2009 tercihi Yeşilbayır eski Belediye Başkanı Hasan Akalın aday adayı oldu. 5 ismin aday adaylığını açıkladığı Döşemealtı’nda diğer isimler Mustafa Say ve Kadir Sarı, Cemil Türker oldu.


AKSU’YA REKOR TALEP


Aksu ise 8 aday adayıyla rekor kırdı. AK Parti’nin aday adayları arasında iki eski belediye başkanı da var. Aksu’yu oluşturan eski beldelerden Çalkaya’nın eski belediye başkanı Süleyman Yılmaz ve aynı statüde bulunan Yurtpınar eski Belediye Başkanı Ali Akcan 2014’te AK Parti’nin Aksu Belediye Başkan adayı olmak için müracaat eden isimler arasında yer aldı. Aksu’da ayrıca Ferdi Akkaya, Zeki Acun, Emin Bal, Hakkı Coşkun, Halil Şahin, Zeki Koyun da belediye başkanlığı için aday adaylığını açıklayan isimler oldu.


ALANYA’DA SÜRPRİZ


AK Parti’de aday adaylık sürecinin sürprizi ise Alanya’dan geldi. Antalya’nın AK Partili belediye başkanları Kepez Belediye Başkanı Tütüncü, Döşemealtı Belediye Başkanı Tursun, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Finike Belediye Başkanı Nail Dülgeroğlu, Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu, Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, İbradı Belediye Başkanı Muharrem Kaya aday adaylık müracaatı yaparken Alanya Belediye Başkanı Hasan Siphaioğlu müracaat etmedi. Alanya’da Mustafa Başak ve Kuddisi Müftüoğlu partinin Alanya Belediye Başkan aday adayları oldu.
 

Son Güncelleme: 02.11.2013 11:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.