AK Partili Tevfik Fuat Cebeci: "Amaç sorunlardan arınmış bir kent"

AK Parti Aksu İlçe Başkanı Tevfik Fuat Cebeci, Merkezi Hükümet ve Aksu Belediyesi olarak, kentin kangren olmuş sorunlarını çözmek için birçok özveriyi ortaya koyduklarını ifade etti. İl Başkanı Ethem Taş Başkanlığı’nda, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’le beraber sık sık Ankara’yla temas halinde olduklarını dile getiren Cebeci, amaç vatandaşlarımızın sorunlardan arınmış bir kentte yaşamasıdır” dedi. 

20 Haziran 2022 Pazartesi 11:28
AK Partili Tevfik Fuat Cebeci: "Amaç sorunlardan arınmış bir kent"

Seçime hazır bir partiyiz

Güneyhaberci TV’de yayınlanan Özgür Masa Programı’na konuk olan AK Parti Aksu İlçe Başkanı Tevfik Fuat Cebeci, parti içi çalışmalarından tutunda, Merkezi Hükümetin Aksu’ya yaptığı yatırımlar ve bu yatırımlarda önemli bir faktör olan Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’in çalışmalarıyla ilgili bilgiler paylaştı. Bugün seçim olacakmış gibi saha çalışması yaptıklarını ifade eden AK Partili Cebeci, “AK Parti olarak bir seçim bittiği zaman yeni bir seçime hazır olan bir partiyiz. 2019 yerel seçimleri bittikten sonra, 2023 yılının Haziran Ayında gerçekleşecek Genel Seçimler için o tarihten itibaren çalışmaya başladık. Teşkilatımızla birlikte Gençlik Kollarımız ve Kadın Kollarımızla sahada çalışmalarımızı yapıyoruz” dedi.

Bugün seçim olsa

Vatandaşlarla sürekli içe içe olduklarını da vurgu yapan AK Parti Aksu İlçe Başkanı Tevfik Fuat Cebeci, “Bugün seçim olsa AK Parti olarak seçim sandığında birinci parti olarak çıkarız. Genel Merkezimizdeki düşünce de aynı. Bizler sürekli sahadayız. Vatandaşın teveccühü ile 20 yıldır iktidardayız.  O yüzden dokunmadık vatandaş, çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmıyoruz. Bu nitelikte saha çalışmalarımızı yapıyoruz. Genel Merkezimiz de telkinleri bu yönde. AK Parti teşkilatlarının görevi, hükümetimizin politikalarını sahada ki vatandaşa anlatmak. Sahada ki almış olduğumuz sorunları da üstlerimize bildirmektir. Önümüzde bir genel seçim var. Şimdiden tüm teşkilatlarımızla seçime hazırız” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Vatandaşın sorunlarıyla dertlenen

Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’in kentin sorunlarını çözmek için oldukça özveride bulunduğuna da değinen AK Parti Aksu İlçe Başkanı Tevfik Fuat Cebeci, “Başkanımız için şunu söyleyebilirim. Uzun yıllardır siyaset yapıyoruz. En çok beğendiğim yönü vatandaşın derdiyle dertlenmesi. Vatandaşın sorununu çözmek için sonuna kadar mücadele etmek için uğraşır. Vatandaşımızın istemediği bir şeyi yapmaz. Belediye çalışmalarımıza gelirsek, geniş bir coğrafyamız var. 35 mahallenin kendine göre ihtiyaçları var. Bunların almış olduğu hizmetleri de sırayla değerlendirecek olursak her nokta da bir çalışması vardır. Burada sağlıkla alakalı poliklinik hizmetini devreye soktu. Alt ve üst yapı noktasında çözmesi gereken mülkiyet sorunlarını ele aldı ve bunları çözdü. Sahada ve masada bir olduğu zaman belediye sorunu hızla çözebiliyor. Örneğin Güzelyurt- Altıntaş bölgesi. O dönemin Büyükşehir Belediyesi, Merkezi Hükümet ayağıyla çözülmüş bir sorundur. Şimdi o bölgede bir değer artışı varsa, bu da orada doğru bir planlama ve doğru bir çözümün olduğunun göstergesidir. Atatürk mahallemizde ki mülkiyet sorunumuz vardı. Özel kanunla ve herkesin desteği ile vatandaşımız tapularını aldılar. Pınarlı bölgemizde bir sahamız var, onun da çalışmaları yapıldı. Belediyemiz vatandaşın tapularını alabilmesi için çaba sarf ediyor. Yeni oluşan bir yerde, iş yapmak kolay değil. Bunların hepsi bir bütçe gerektirir.  Belediyelerin gelirleri Ruhsat ve vergisel gelirler. Belediyemizin gelirleri de bellidir. Bölgemizde bu gelirlerin oluşması için çaba sarf ediliyor” şeklinde konuştu.

Devlet varlığını hissettirdi

Cebeci, “Tarımla uğraşan bir bölgeyiz. Pandemi sürecinde sokağa çıkma yasağı kararı alınınca, Valimizle görüşerek kentimizin üreten ve ürettiğini satan bir yer olduğunu ifade ettik. Pandemi koşullarında hiç bir zorluk çekmeden çiftçimiz işine devam etti. Hallerde sürecin açılması, pazarlar kapalıyken pazarlar açıldı. Üreten bir ülkeyiz. Gıdaya ulaşım konusunda hiçbir sıkıntımız olmadı. Ürettiğimizi satma konusunda da bir sorun yaşamadık. Dünyada oluşan ekonomik daralma, arz ve talep dengesinin bozulması ve bu süreç içinde fiyatların farklılaşması dünya genelinde yaşanan durumlar. Bunun etkileri oldu mu? Oldu.  Zamlardan dünyayla birlikte bizde etkilendik. Bu süreçte devletimiz elektriği, doğalgazı, akaryakıtı süspanse ederek vatandaşın uygun kullanımını sağladı. Hükümetimiz bu noktada asgari ücrette en büyük zam yaptı. Vatandaşımız bin TL' ilk desteklerini aldı. Kısa çalışma ödenekleri getirdi. Kira konusunda destek oldu.  2022 yılında pandeminin kalkmasıyla dünya genelinde bir ferah beklenirken, bu seferde savaşında çıkmasıyla dünyada ve ülkemizde ki olumsuz yansımasını gördük” dedi.  

Son Güncelleme: 20.06.2022 11:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.