AK Parti'de temayül tamamlandı

Antalya’da il, ilçe teşkilat yöneticileri ve mahalle başkanlarının katılımıyla gerçekleşen AK Parti temayül yoklaması Kepez Belediyesi Kapalı Spor Salonu’nda başladı. Yoklamaya 3 binin üzerine AK Partili katıldı.

26 Ekim 2013 Cumartesi 15:54
AK Parti'de temayül tamamlandı
Antalya’da il, ilçe teşkilat yöneticileri ve mahalle başkanlarının katılımıyla gerçekleşen AK Parti temayül yoklaması Kepez Belediyesi Kapalı Spor Salonu’nda başladı. Yoklamaya 3 binin üzerine AK Partili katıldı.
 
AK Parti’nin yerel ve genel seçimler öncesinde uyguladığı ön seçim niteliğinde olan temayül yoklaması Antalya’da başladı. Yoklamaya AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, il, ilçe teşkilat yöneticileri ve mahalle başkanları olmak üzere yaklaşık 3 bin kişi katıldı.
 
Kepez Belediyesi Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşecek uygulama öncesi konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, her seçim öncesi temayül yoklaması yaptıklarını ve bu uygulamaya da büyük önem verdiklerini dile getirdi. Temayül yoklamasının bir ön seçim gibi düşünülebileceğini de belirten Ünal, “Temayül sonuçlarını alınca bunun toplumsal karşılığına bakıyoruz. Çıkan sonuçlar üst kurul tarafından değerlendiriliyor ve üst kurulda yapılan değerlendirme sonucunda aday belirlemeye gidiliyor. Her siyasi parti seçim kazanmak ister. Biz de bu yoklamayı yaparken seçim kazanmak için yapıyoruz” şeklinde konuştu.
 
16 BÜYÜK İLDE TEMAYÜL YOKLAMASI
Temayül yoklamasının Antalya ile birlikte 16 farklı ilde de yapıldığına dikkat çeken AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, “Büyükşehir belediyelerinin AK Parti’de olanları için ayrı bir yoklama, AK Parti’de olmayan büyükşehir belediyeleri içinde ayrı bir yoklama yapıyoruz. Sayımlar burada olmayacak. Sonuçlar burada belirlenmeyecek. Bunlar sadece Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık ettiği bir üst kurula sunulacak. Ankara’da özel bir komisyon sonuçları değerlendirip rapor halinde tekrardan başbakana sunulacak” dedi.
 
"BAŞBAKANIMIZ TEMAYÜLLERE SON DERECE ÖNEM VERİYOR"
AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, teşkilatlar açısından son derece önemli bir birliktelik olduğunu ifade etti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın temayül yoklamalarına son derece önem verdiğini de belirten Köse, “Başbakanımız temayüllere son derece önem veriyor. Her ne kadar en temel belirleyici kriter olmasa da teşkilatlarımızın dileği, arzusu, isteği, bakış açısını Başbakanımız önemsiyor. Herkesin iradesinin özgür bir şekilde tecelli ettiği bir netice ortaya çıksın” dedi.
19 ilçedeki teşkilat yöneticilerinin büyükşehirde kimi aday görmek istediklerini belirtecekleri uygulamada herhangi bir yönlendirme olmaması için önlem aldıklarını da ifade eden Köse, partililere en yakınlarına dahi kimse oy vereceklerini söylememesi konusunda uyarılarda bulundu.
 
SONUÇLAR ARALIKTA BELLİ OLACAK
Yapılan temayül yoklamasının sonuçlarının yıl sonuna doğru tamamlanmış olacağını belirten AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, 1 Kasım itibarıyla aday adaylığı uygulamasının sona ereceğini belirterek yoklama sonuçlarının ve adayların aralık ayına girmeden belirleneceğini söyledi.
Ak Parti temayül yoklaması Antalya’da saat 16.00’a kadar devam edecek olup, toplanan oylar Ankara’da başkanlığını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yönettiği üst kurulca incelenecek.
 


    

Son Güncelleme: 28.10.2013 11:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.