AK Parti İl Başkanı Çetin: 'Güzel bir ev sahipliği yaptık'

AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 ili etkileyen  ‘Asrın felaketi’ olarak nitelendirilen depremde, Antalya olarak depremzedelere  güzel bir ev sahipliği yaptıklarının altını çizerek, “Ayrıca bu yaraların sarılması için AK Antalya İl teşkilatı olarak, ilk haftada 644 tır yardım malzemesi temin ettik” dedi.

07 Mart 2023 Salı 16:24
AK Parti İl Başkanı Çetin: 'Güzel bir ev sahipliği yaptık'

YARALARI SARDIK 

Ülkemizi yasa boğan asrın felaketi üzerinden bir aylık zaman dilimi geçti. Felaketin hemen akabinde bölgeye Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurumları başta olmak üzere bir çok STK ile kurum ve kuruluşlar bölgeye yardım eli uzattı. Bu kuruluşlardan biride AK Parti Antalya İl Teşkilatı. Yapılan çalışmalar ile ilgili bilgiler veren AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, “Bu depremle alakalı bize düşen kısmı yaraların sarılmasıydı. Bu yaraların sarılmasına yönelik teşkilatlar olarak ilk hafta 644 tır yardım malzemesi temin ettik ve bölgeye hızla ulaştırdık” dedi.

VATANDAŞ DUYARLILIĞI 

Çetin, “Bu yardım malzemelerinin içerisinde battaniye, ısıtıcı, jeneratör, kıyafet, gıda ve orada ihtiyaç olabilecek her şeyi gönderdik. Bunun dışında muhtelif araçlarda gönderdik. Teşkilat olarak gönderdiğimiz yardımların dışında vesile olduğumuz 80 tır yardım malzemesi daha oluştu. Bunları da bölgeye gönderdik. Maddi destek olmak isteyen hayırseverlerimizi Kızılay ve AFAD’a yönlendirdik. Ciddi anlamda maddi yardımlar yapıldı, bize makbuzlarını gönderdiler. Vatandaşlarımız çok duyarlı davrandı. Yardım araçları durmak bilmedi” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Toplama merkezlerinde Z Kuşağı denilen 25 yaş altı gençlerle gece geç saatlere kadar çalıştıklarını ifade eden AK Parti İl Başkanı Ali Çetin, “Gelen erzakları ayırdılar, kolilediler. Emekleri çok oldu. Gelen tırlara koştular. Partili diye değil, yardım için geldiler. Tıpkı 15 Temmuz’da sokağa nasıl döküldüyse halkımız, gençlerde buraya yardıma koştu. Gençlerin telefon numaralarını aldım.  Çok değerli yardımları oldu. Bu gençlerle ilerleyen günlerde bir araya geleceğiz. Gençler kırk yıldır bu işi yapıyormuş gibi büyük özveriyle çalıştılar. Bu durum beni çok duygulandırdı. Başımıza bir iş geldiğinde beraber olmayı, kenetlenmeyi ve yeniden bir araya gelmek için, işin bir tarafından tutan gençleri görünce gururlandık” diye konuştu.

Türkiye’nin bir çok yerinden bölgeye oluk oluk yardım gittiğine de vurgu yapan Çetin, “Hemen akabinde ilimize intikal eden depremzede misafirlerimize ev sahipliği yaptık. Daha sonra gelen yardımları ilimize gelen misafirlere ulaştırmaya çalıştık. AFAD merkezlerine yardımları gönderdik. Evde kalanlara yönelik ev eşyası, gıda, halı, beyaz eşya tedarikini sağladık. 155 bine yakın misafirimiz var. Bunlar KYK yurdunda, oteller de ve devlet lojmanlarında kalıyorlar. Gelen talepler doğrultusunda ciddi desteklerde bulunuyoruz. Teşkilatlarımızla birlikte bir bütün olarak hareket ediyoruz. Kimse dışarda kalmasın diye gece gündüz Valilik, belediyeler, AFAD, kaymakamlıklar, Antalya’nın bütün unsurlarıyla koordineli hareket ettik. İyi bir ev sahipliği yaptığımızın kanaatindeyim. İnsanları kaldıkları yerlerde ziyaret ettik. Hepsi de son derece memnuniyetlerini ifade ettiler. -Devletimiz var olsun- diye dua ettiler. Turizm beldesi Antalya’da bu kadar insanı, acılı, yüreği yaralı, kalbi kırık yakınını kaybetmiş insanları en acılı zamanlarda yanlarında olmak çok güzel bir duyguydu. Bu acılarla feryat etmediler bu insanlar. İnsanlarımız aklıselim ve vakurca bir duruş sergilediler. Yardımların içinde toparlanma yaşanırken, tekrar ardından bir deprem yaşanması psikolojik olarak etkiledi. Bu işin 4 boyutu var. İnsani yardım ve psikolojik destek boyutunda tüm teşkilatlarımızla üzerimize düşen bu kısmı onların yanında yer almaya çalıştık ve devam ediyoruz” dedi.  

Çetin son olarak şunları söyledi: “Devletimiz hızlı bir şekilde e- devletten hasarlar tespit ediliyor, paralar hesaplara yatırılıyor. Yardım, kira destekleri yatırılıyor. 90 bin yatak kapasitesinde oteller kapılarını açtı. Bunlarında sınırsız bir gücü, sonsuz parası ve imkanı olan bir durum değil. Herkes bir yük alamaya çalıştı devletin üzerinden. Bu süreçte onlar ne yapacaklarına karar versinler istiyoruz. Geriye dönmek istiyorlarsa, bir seneye ihtiyaçları var. Cumhurbaşkanımız açıkladı -bir yıl içinde evinize, işinize yerleştireceğiz- dedi. Burada kalmak isterlerse başımızın üstünde yerleri var. Bir yıllık çalışmalarına yönelik planları oluşacaktır. Devletimiz maddi olarak vatandaşlarımızın yanında paraları hesaplarına yatmaya başladı. Tercihleri vatandaşımıza bırakıyoruz.”

Son Güncelleme: 07.03.2023 16:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.