AK Parti Aksu Belediye Başkan A. Adayı Durmuş Kaan Şahin: "Vicdanen rahatım"

AK Parti Aksu Belediye Başkan Aday Adaylarından Durmuş Kaan Şahin, Vatandaşlarda mevcut siyasilerin dışında yeni bir yüz beklentisi olduğunu fark ettiğinin altını çizerek, “Gittiğimiz her yerde aday adayı olduğumuza sevindiklerini, yeni bir vizyona ihtiyaç olduğu anlamında söylemler oluyor. Bu bizi mutlu ediyor. İyi ki aday adayı olmuşsun diyorlar. Vicdanen rahatız. Top vatandaşımızda ve partimizde”  açıklamalarında bulundu.

07 Aralık 2023 Perşembe 12:31
AK Parti Aksu Belediye Başkan A. Adayı Durmuş Kaan Şahin: "Vicdanen rahatım"

Duruşumu bozmadım

2014 ile 2019 yılları arası AK Parti Aksu İlçe Başkanlığı görevini yürüten ve 2024 yerel seçimleri öncesi AK Partiden Aksu Belediye Başkan Aday Adayı olan Durmuş Kaan Şahin, Güneyhaberci TV’de yayınlan “Özgür Masa” Programının konuğu oldu. Yerel seçimlere yönelik değerlendirmelerde bulunan AK Partili Durmuş Kaan Şahin, çeşitli istişareler sonucu aday adayı olduğunu ifade etti. Şahin, bu güne kadar bir parti üyesi olarak yolumuza devam ettik. Çizgimizi asla bozmadık. Duruşumuz her zaman sabit olmuştur. Bundan sonra da böyle olacak” dedi.

Karara uydum

Şahin, “2008 yılında Aksu'nun ilçe olmasıyla birlikte büyüklerimiz siyasete girmem yönünde talepte bulundular. AK partimizin kurucu ilçe Başkan yardımcısı olarak siyasete giriş yaptık. Ogün bugün partimiz ve Aksu’muzla ilgili üzerimize düşen her şeyi yapmaya başladık. 2008’den 2013 yılına kadar ilçe başkan yardımcılığı görevinde bulundum. 2014 yele seçimleri öncesinde ilçe başkanlığı görevim başladı. Önümüzde yerel seçim vardı onun üzerinde aday adaylığım vardı. Mevcut belediye başkanımız aday gösterildi. Birlikte çalıştık. Belediyeyi AK Partili yaptık. 2014-2019 arasında aktif ilçe başkanlığı görevini yaptım. O dönem 6 seçim atlattık. 5 yılda 2 tane olur normalde seçim. 2016 darbe girişiminde de teşkilatın başındaydık. 2019 yerel seçim öncesi belediye başkan aday adayı olmam konusunda parti büyüklerinden istifa etmem istendi. Talimata uyduk istifa ettik, görev mevcut belediye başkanımıza verildi. Bizde karara uyduk” açıklamalarında bulundu.

Kimin karşılığı varsa o gösterilecek

2019 yılında gerçekleşen yerel seçimlerde Belediye Başkan aday adayı olduğunu dile getiren Şahin. “AK Parti belediyeciliği Aksu'da devam ediyor. O dönem adaylık nasip olmadı. Biz parti üyesi olarak işimize gücümüze baktık. Aksu'da yaşıyoruz. Burada iş yapıyoruz. Geçmişte yaptığım görevlerden dolayı çok insana dokunduk. Siyaset makamlar gelir geçer, ilçe başkanlığını bıraktıktan sonra üzerimize düşen işleri yapmışız ki, arkasından kötü konuşulmayan itibarı bırakmışız. Ve her zaman insanlardan saygı gördük. Vatandaşımızla etkileşim halinde olduk. Şimdi yerel seçim yaklaştı. Son 3 aylık süreçte nedense üzerimde baskı oluştu. Tekrar aktif siyasete dönme konusunda ailemin görüşünü aldım. 31 Mart sonrası insanlara karşı vebale ortak olmamak adına aday adaylığına başvuruda bulundum. Vatandaşın talepleri doğrultusunda, halkta karşılığımız varsa partimiz onu gösterecektir” dedi.

Top vatandaşta ve partimiz de

Şahin, “Öncelikle belediye başkanımıza saygı duyarak bizde üzerimize düşeni yaparak aday adayı olma gereksinimi hissettik. Hiç aday adayı olamadan bu süreci geçirebilirdik. Adayı adayı olamadan da aday belirlenebilir. Son gün başvurumuzu yaptık. Siyasetin kuralına uygun hareket ederek partimize seçenek sunduk. Partimizin 5 seçeneği var. Aday adaylarımızın hepsine teşekkür ediyoruz. Bu takdir edilmesi gereken bir durum. 22 Kasım’da başvuru yaptık. Normal ziyaretlerimi o sürece kadar paylaşmadım. Resmî olarak başvurduktan sonra sosyal medyadan paylaşmaya başladık. Ziyaretlerimiz devam edecek. Şu kısa sürede şunu fark ettim, insanlarda partimize teveccüh var. Memlekete hizmet yapılacaksa, yerel seçim de hizmet istiyorsak, önce iktidar, sonra adaya bakmamız gerekiyor, diyor vatandaş. Yerel seçimlere iktidar partili bir belediye başkanının alması çok önemli. Vatandaşımızda mevcut siyasilerin dışında yeni bir yüz beklentisi olduğunu fark ettim.  Gittiğimiz her yerde aday adayı olduğumuza sevindiklerini yeni bir vizyona ihtiyaç olduğu anlamında söylemler oluyor. Bu bizi mutlu ediyor. İyi ki aday adayı olmuşsun diyorlar. Vicdanen rahatız. Top vatandaşımızda ve partimizde”  açıklamalarında bulundu.

Gereğini yerine getirdik

AK Parti’nin 22 yıldır iktidarda kalmasının nedeni vatandaşın beklentilerine cevap vermesinden kaynaklı olduğunu dile getiren AK Parti Aksu Belediye Başkan Aday adayı Durmuş Kaan Şahin, “Önümüzde ki yerel seçimde de, vatandaşımızın beklentisine hangi adayın halkta karşılığı varsa, hangi aday daha çok oy alacaksa, hangi adaya daha çok teveccüh gösteriliyorsa, partimiz bu anlam da  mutlaka bir araştırma yapıyor. Biz de parti büyüklerimizle bunları istişare ettik. Mevcut il başkanımız ben ilçe başkanıyken Aksu koordinatörlüğümüzü yaptı. 2019 da Büyükşehir Meclis üyesi oldu. Aksu'yu bizlerden daha iyi biliyor. Bizlerde il başkanımız olsun, parti büyüklerimiz olsun istişare yaptık. Asıl istişareyi vatandaşlarımızla yaptık. Bu durumu parti büyüklerimize ilettik. Bunun sonucunda bir kanaate oluştu. Bizde onun gereğini yerine getirdik” dedi.

Anketlerde ismim geçti

Kendisinin şahsi olarak yaptırdığı bir anket çalışmasının olmadığına da vurgu yapan Şahin, “Aksu ölçeğinde birkaç anket yapıldığının farkındayım. Bu anlamda bizi de aradılar anket için. Mevcut yapılan anketlerden ulaşabildiğimiz oldu. Bir kaç ankette benim de ismim geçiyordu. O anketler benimde fikrimi almak istendi” şeklinde konuştu.

Çözüm noktasında gayretlerimiz oldu

AK Parti’nin kendisiyle beraber Aksu’da 5 aday adayının olduğunu ve hepsinin kendine göre özelliğinin olduğunu aynı zamanda değerli olduğunu kaydeden Şahin, “Mevcut belediye başkanımız 10 yıldır belediye başkanlığı yapıyor. Müthiş bir özveriyle çalışma yapıyor. Onun dışında 4 aday adayı olarak  ayrı ayrı profilleriz. Durmuş Kaan Şahin'i öne çıkaran, burada ilçe başkanlığı yapmasıdır. 2014 yılında belediyeyi aldığımızda o zaman, Halil'i başkanımızla bu kadar sorunun üstesinden nasıl geliriz, konuşmalarını yaptık. Bu sorunlara vakıf bir başkanlık yaptı. İktidar partisi çok önemli. Mesela Atatürk mahallesi için 10 yıl önce başka şeyler konuşuyordu. Oraya giden her siyasetçiden tapu isteniyordu. İktidar partisi olmanın verdiği avantajla, o bölgeye ilişkin TBMM' den yasa çıkartıldı. Bizde bu çözüm noktası içinde emeklerimiz ve gayretlerimiz var” açıklamalarında bulundu

Sorunlar çözüldü

İlçe başkanlığı yaptığından dolayı hangi mahallede ne tür sorunların olduğunu bildiğini ifade eden AK Partili Şahin, “Altıntaş’ta büyük sorun vardı. Mevcut belediye başkanımız ile o dönem ki Büyükşehir belediye başkanımız ve iktidarla 30 yıllık sorun çözüldü. Orada bir şehir kuruluyor. O sorun kentsel dönüşüm yasasından yararlanarak bir protokol dahilinde meclis kararıyla büyükşehir belediyesine yetki verilmişti. Çünkü ilçe belediyelerinin öyle bir yetkisi yoktu. Aksu'da bazı siyasetçiler bunu konuşuyor, ama mevcut yasa buna izin vermedi. Sorun çözüldü. 2019 seçimlerinde büyükşehir iktidarda olmayan bir belediye kazandı. Geçici olarak kendilerine verilen yetkiyi ilçe belediyesine devretmesi gerekiyordu. Etmedi, büyükşehir belediyesi bölgenin gelirlerini almasına rağmen, hiçbir hizmet üretmiyor. İktidar yanlısı bir belediye başkanı olsaydı şu an Altıntaş bu durumda olmazdı” diye konuştu.

Arkasında dururuz

Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’le çalışmalarının teşkilatın kurulmasına dayandığını ifade eden Şahin, “Çok fazla birlikte seçim geçirdik. Çok fazla mesaimiz oldu. İlişkilerimiz kuvvetlidir. Takım arkadaşıyız. Biz rakip değiliz. Bayrak yarışındayız. Kime nasip olursa, bayrağı o taşıyacak. Mevcut belediye başkanımızın Ak Partili olmamasından dolayı, aday adayı olmayı dahi saygısızlık düşünülür diye son güne kadar düşünmedim. Son gün dediğim gibi siyasetin kuralı bunu gerektirdiği için aday adayı oldum. Aksu'da görünür görünmez çok hizmetler 10 yıl içerisin de belediye başkanımız tarafından yapıldı. Kendisi şu an şu süreçte doğal aday adayımız. Tekrar görev verilmesi halinde arkasında durmamız ve destek olmamız gerekiyor. Aynı şekilde diğer aday adayları içinde geçerli. 2019yılında adaylık verilmedi, hiç alnımız kırışmadı. Kime adaylık verilirse onun arkasında dururuz” açıklamasında bulundu.  

Son Güncelleme: 07.12.2023 12:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.