Açık ara 7 puan farkla öndeyiz

Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Durmuş Kaan Şahin, son günlerde bir anket çalışması yaptırdıklarının altını çizerek, “En yakın rakibimizle aramızda 7 puan var.  7 puan önde gözüküyoruz.  Bu anket çalışması proje kitapçığımız açıklanmadan önceydi. Şimdi projelerimizi anlatmaya çalışıyoruz. Biz inanıyoruz ki, seçim gününe kadar açık ara fark katarak, seçimi kazanacağız” dedi.

13 Mart 2024 Çarşamba 14:07
Açık ara 7 puan farkla öndeyiz

Haber Merkezi- 

Bilimsel veriye dayalı anket

Cumhur İttifakı Adayı Av. Durmuş Kaan Şahin Güneyhaberci TV’de Ergin Çevik’in hazırlayıp sunduğu Özgür Masa Programının konuğu oldu. Aksu’ya dair projelerin konuşulduğu programda Durmuş Kaan Şahin, yapılan bir anket çalışmasının sonucunu açıkladı. Şahin, “Yakın zamanda bilimsel verilere dayalı bir anket çalışmamız oldu. Gayet güzel neticeler aldık. En yakın rakibimizle aramızda aşağı yukarı 7 puan bir fark var. 7 puan önde görünüyoruz. Bu anket proje kitapçığımız açıklanmadan önce yapılan bir anketti. Şimdi projelerimizi anlatmaya başladık. Biz inanıyoruz ki seçim gününe kadar çok daha üstüne katarak açık ara bu seçimi alacağımızı düşünüyoruz. Bu anlamda kesinlikle seçimle ilgili bir sorun olmayacak. Görünen bu. Önümüzdeki günlerde yine anket yapıp nabzını tutmak gerekiyor” açıklamalarında bulundu .

Aksu’da altın çağ

Aksu’da yapılması öncelikli gördükleri 70 proje üzerinde çalışma yaptıklarına dikkat çeken Cumhur İttifakı Aksu Belediye Başkan Adayı Durmuş Kaan Şahin, “Seçilmemiz halinde hepsini de önümüzdeki 5 yıl sürecinde yapacağız. Nasıl ve ne şekilde yapılacağı hepsi hazır vaziyette. Hemşerilerimiz teveccüh gösterip bizi bu göreve layık görürlerse bu projeleri tek tek ve hızlı bir şekilde hayata geçireceğiz. Aksu’yu vizyon ve bam başka belediyecilikle tanıştırmak istiyoruz.  Hizmetlerin üzerine hizmet katarak yolumuza devam edeceğiz. Aksu altın çağını yaşayacak.  Emin olun Aksu’da yeni bir çağ başlatacağız. Bu görev bize nasip olursa hep birlikte göreceğiz ve yaşayacağız” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Gerçek vaatler

Aksu'da genel olarak siyasetçilere vatandaştan gelen talebin iş konusu olduğuna da vurgu yapan Şahin, “Bunu ilçe başkanlığı görevimde de gördüm. Belediyeye işe girmek istiyor insanlar. Bunun içinde insanların çalışabileceği alanların oluşması gerekiyor. Belediyenin finansının ve bütçesinin buna göre ayarlanması gerekiyor. Buna dikkat ettik. Kadınlarımız, gençlerimiz ve çocuklarımız için neler yapabiliriz dedik ve buna baktık. Yaşlılarımız ve düşkünlerimiz için neler yapabiliriz, bunlarla ilgili ayrıca bir çalışma yaptık. Önceliklimiz iş, aş ve ekmek konusu. Bununla ilgili alt yapı çalışmalarımız var. Bazı siyasetçiler konuşuyor, -Aksuda iş problemini çözeceğim- diyorlar. -Nasıl çözeceksin- dediğimiz de elle tutulur bir cevapları yok. Ama bizim bütün cevaplarımız proje kitapçığımız da. Projeleri hayata geçirirken, İnsan gücüne ihtiyacımız olacak. Bizim bütün vaatlerimiz gerçek. Bilimsel verilerle ortada” diye konuştu.

İktidardan aldığımız güçle

Bu kentin öncelikle tapu ve imar sorununun olduğunu ve Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, döneminde çoğunun çözüldüğünü ifade eden Şahin,  “Ama hala çözülemeyen yerler var. Bunları çözeceğiz. Tapu verme işi bizim işimiz. Vatandaşlarımız müsterih olsun. Karaçalı tapu verme aşamasında Halil Başkanımız o işi yürütüyor.  Bizde aynı şekilde buraları çözeceğiz ve imar çalışmalarına hız vereceğiz. Yönetim değişikliğinde vatandaşlarımız müsterih olsunlar, Pınarlı bölgesinde şu anki rakamlar neyse bir lira dahi fazlaya almayacaklar. Şu anki rakamlar neyse aynı rakamlarla Halil Başkanımızın usulü ve tarzıyla belediye çağırıp tapularını aynı fiyattan vereceğiz. Bunu net bir şekilde söylüyoruz. Halil Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Bu güne kadar kendine has bir tarzı oluştu, vatandaşımızı memnun eden tarzı var. Kapı açık sonuna kadar herkes anında ulaşabiliyor başkanımıza bizde aynı şekilde devam ettireceğiz. Halka kapıyı da sökmeyi düşünüyoruz. Kapı olmasın kapısız belediyecilik yaşasın istiyoruz. Belediyeye gelen vatandaşımız bizi bulacak. Onun dışında telefon veya başka yollarla vatandaşlarımızla birlikte olacağız. Mahallelerimde sürekli toplantılarımız olacak. Başkanım yanımda projemiz olacak. Biz her hafta kendimiz mahallelerimize gideceğiz. Haftada iki mahalle planladık. Sorunları yerinde çözeceğiz. Güzelyurt mahallemizde Büyükşehir Belediyesi tarafında hisse satışı var. AK Parti belediyeciliği farkı burada işte. Yolun sol tarafı, yani havalimanından gelirken sol tarafı 64 bin liraya tapu alıyor, yolun sağ tarafı aynı yol aynı eş değerde 15 milyona alıyorlar dönümünü. Arada inanılmaz uçurum var. İşte AK Parti Belediyeliği farkı bu. Samimiyet dediğimiz, vatandaşın derdiyle dertlendiğimiz olay bu. Alım gücünü değerlendirip ona göre iş yapmak lazım. Aynısını Atatürk mahallesinde de ki vatandaşlarımız 40 bin liraya aldı tapularını aldı. Özel yasa çıkardık, ülkede bir ilk oldu. Önümüzde pınarlı ve Karaçalı var. Başka mahallelerimiz var. İktidarımızdan aldığımız güçle bunu başaracağız” dedi.

Vatandaş ne istiyorsa

“Aksu’ya iş yapmaya geliyoruz ”Tapu dağıldı her şey bitti anlamına gelmiyor. Hemşerilerimizin aldığı yerlerini değerlendirmemiz lazım. İmarla değerlendirme olur. İstediği şekilde tasarrufta bulunur. Artık imarlı alanları çoğaltıp kent görünümüne kavuşturmak istiyoruz. Aksu belediye olduğu ilk 5 yolda bu mümkün olmamıştı. Vatandaşlarımız ciddi sorun yaşamıştı. Halil Başkanımızın aldığı inisiyatifle 10 yıllık dönemde yapı yapmak anlamında, hemşerilerimiz yapılarını yapabildi. Halil Başkanın idareciliği döneminde hiç kimsenin evi yıkılmadı, deposu yıkılmadı aynı şekilde devam edecek. Biz kimseye zarar vererek, vatandaşın istediğinin aksine hizmet yapmadık.  Tam aksine onlar ne istiyorsa onu yaptık”

Vatandaş odaklı projeler

Satın alacağımız hizmetlere ödeyeceğimiz parayla kendi tesisimizi kuracağız diyen Cumhur İttifakı Adayı Durmuş Kaan Şahin, “Sıcak asfalt üretim tesisi projemiz var. Fazla ödeme yapmadan kendi tesisimizden ürettiğimiz asfaltla yollarımız yenileyeceğiz. Peyzaj bitkileri üretim merkeziyle her yeri güzelleştirmek istiyoruz. Bunların yanında; Doğalgaz sıkıntılarını, kanalizasyon sorunu, kuzey çevre yolu inşaatı, ilçemize otogar, Yurtpınar ve Karaöz’e ek hizmet binası, cadde refüj yenileme, cadde ve üst geçit ışıklandırma, yürüyüş ve bisiklet yolları, sanayi sitemizi genişletiyoruz, belediye kendi elektriğini üretecek, sera atıklarından gübre ve elektrik üretimi, dron ilaçlama ekibi, kapalı devre sulama sistemi, evde bakım, aile ve toplum sağlık merkezi, yatağa bağlı hasta bakım merkezi, sağlık tırı, diyetisyenlik hizmeti, yeni spor tesisleri, drag ve drıft pistleri gençlerimize, spor kulübüne yeni spor dalları, bayanlara özel spor merkezleri, kapalı yüzme havuzu, atış poligonu, kültür merkezi, belediye oteli, seyir terası, beyaz masa, Ramazan şenlikleri, başkanım yanında projesiyle mahalle ziyaretleri, düğün salonları, modern halk plajları, taziye evleri, belediye aş evi, emekli kahveleri, kapalı pazar yeri, hayvan barınağı, belediye hamamı, amatör balıkçı barınağı, halk ekmek, macera parkı ve oyuncak müzesi, tarım ve turizm festivali, kültür turları, Yörük parkı, personel yemekhanesi, gezici çorba çeşmesi, muhtar evleri, taksi durakları, açık hava sineması, dere ve kanal ıslahı, kurban kesim yeri, yeni okullar ve meslek liseleri, belediye restoranı, mesleki eğitim ve al sanatları merkezi, etüt merkezi, eğitim ve öğretim otobüsü, başarılı öğrencilere tatil hediyesi, kırtasiye desteği, üniversite öğrencilerine burs desteği, yeni kreşler, yaz kampları, okul bahçeleri restoresi, ulaşım sorunu çözeceğiz” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.