2014 yılı Aksu için bir milat

Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, 2014 yılının Aksu için bir milat olduğunun altını çizerek, “ Daha önceki yönetimleri Aksu’nun kangren olmuş sorunlarını çözmek için olumlu bir adım atamadı. Bundan dolayı da halk nezdinde belediye başkanlığının inandırıcılığı kalmamıştı. Halkımız 2014 yılında bizi seçti. Hizmet ürettik, sorunları çözdük. Ciddi mesafeler aldık. Ekip arkadaşlarımızın katkısı büyük” dedi.

21 Mart 2023 Salı 12:41
2014 yılı Aksu için bir milat

Halkımızla iç içeyiz

Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, Güneyhaberci TV’de katıldığı ‘Özgür Masa’ Programın da, bir taraftan bugüne kadar Aksu’da hizmet anlamında yaptığı çalışmaları anlatırken, öte yandan yüzyılının felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası, belediye olarak bölgeye gerçekleştirdikleri hem çalışmaları, hem de gönderdikleri yardımları anlattı. 1985 yılından bu yana esnaflık mesleğini yürüttüğünü ifade eden Şahin, “O günden bugüne halkla iç içeyiz. Halkımız teveccühünü bizden yana kullandı. Aksu’nun önceliklerini biliyoruz. Sorunları çözmek için canla başla mücadele sarf ettik. Ve gelinen süreçte kangren olmuş birçok sorunu çözdük. Ya bizden önceki ne yaptı” şeklinde konuştu. 

Ciddi mesafeler kat ettik

Şahin, “Belediyecilikte hedef hizmet etmektir. Şeffaf mısınız, bunlar önemli. Belediye’de açık kapı sistemiyle çalışıyoruz. Gelen herkes bunu görüyor. 2008’den sonra şehir oluşturmak adına mülkiyetle ilgili sıkıntıların çözülmesi gerekiyordu. Ama o dönemin mevcut yönetimi bunu yapmak yerine, hayırseverlerin yaptığı cami, okul gibi çalışmaları -ben yaptım- diyerek, vatandaşların kafasını karıştırmayı idarecilik olarak gördü.  Şimdi gelelim bize, ne yapmışız? Kentin mülkiyet sorununu çözmüşüz.  Önümüze hedef ve planlar koymuşuz. Bu hedeflerimizi başarıya ulaştırmışız.  Yaşanabilir bir ilçe de ciddi mesafe almışız. Herkesin katkısı var. Bundan dolayı 2014 bana göre Aksu’da bir milattır” dedi.

Herkes memnun kalacak

Aksu’da en büyük problemin mülkiyet sorunu olduğuna da değinen Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, “AK Parti’nin kurucu ilçe başkanı olarak, 2008 yılında beldelerin birleştirilerek İlçe olması anlamında adınlar attık. Önceki yönetimler tarafından yapılan yanlış imar planları ile kamusal alanların satılmasından dolayı belediyenin üzerinde 654 milyon TL bir borç yükü vardı. Bunların çözüm hesaplarını yaptık. 2009-2014 arası bir yol kazası yaşadık. Bizden önceki yönetim bu tür sıkıntılara yapıcı çözüm oluşturacağına, milletin kafasını karıştırmayı yönelik siyaset yaptığından dolayı boşa bir 5 yıl geçti. Ama biz 2014- 2019 yılında üçlü koordinasyonla sorunları çözdük. Borç kalmadığı gibi burada yeni bir şehir oluşuyor. Belediyenin o günkü şartlarda 40 milyon TL olan bütçesiyle sorunları çözdük. Ortak akılla çözüm ürettik. Belediye başkanı olarak çözüm üretmeye niyetiniz varsa, her türlü konuyu anlarsınız. Halkın mağduriyet yaşayacağı konularda sorunları çözüme kavuşturuyoruz. Ekip çalışmanız yoksa, yol almanız söz konusu değil. Atatürk Mahallesinin sorununun tamamını çözdük. Pınarlı bölgesinde çalışma yapıyoruz. İlk müracaatları Ankara’ya gönderdik. Vatandaş onları iyi temsil ettiğimizi görüyor. Pınarlıda fiyatlar vatandaşı memnun edecek.  Çalışmış, bir yer almış ve emekli maaşıyla geçinen vatandaşın mülkiyet sorununu çözdük. Onların alabileceği şekilde fiyat belirledik. Yakında herkes memnun olacak” açıklamalarında bulundu.

Hastane 9 ayda

Nisan ayının sonuna kadar Hükümet Konağının biteceğine de dikkat çeken Şahin, “Kent Meydan’ı bitti sayılır. Cami inşaatını hızlandırmaya çalışıyoruz. Hayırseverlerin katkısı önemli. Kaba inşaatı bitti. İnce işçiliği kaldı. 20 milyon daha bütçeyle biter. 1985 yılında eczanemizi açtığımız günden bugüne halkın istediği bir hastane. Yerleşim yerinin olmazsa olmazı hastane. Hastane ile ilgili sözü verdik. Bakanlıklarla görüştük. Hastane yeri hazır değildi, göreve geldiğimizde. Hastane isteniyor ama yer yok. Baktık ki hastane yeri ayrılmamış, hemen deprem risk analizi yaparak semt polikliniğini yaptık. 2 milyon masraf yaptık. Burada sağlık hizmeti verilmeye devam ediyor. Uzman doktorlarımız hizmet ediyor. Poliklinik 24 saat açık. Hastane için 250 dönüm yer tahsis ettik. Yatırım programına alındı. Pandemi sürecinde yüklenici firma tek taraflı fesih hakkını kullandı. Arkasını takip ediyoruz. İnşaat malzeme rakamları yükseldi. Yeniden fesih yaşandı. Şimdi beton şantiyesini kurdu, yüklenici firma. Çalışmaya başladı. Sismik izolatör çalışması yapılıyor. Hummalı bir çalışma başladı. Biraz gecikti. Bizde bunları anlatıyoruz. Yapamayanlar, hesap sormaya çalışıyor daha çok. Bize verilen süreyi boş geçirmedik. Müteahhit hastaneyi 9 ayda teslim edeceğim diyor. 

Tüm gerekenleri yaptık

Şahin, “Biz şuan Cumhur ittifakı olarak ekip halinde çalışıyoruz. Sahada aldığımız mesafe ortada. 40 milyon TL bütçeyle başlamışız, 460 milyon TL’ye yakın bütçeye çıkarmışız. Aksu’da 5 milyar üstünde yatırım yapmışız. Bunların yapımında Ankara’ya gidip gelerek takip ettik. -Ben yaptım- diyen babayiğitlerden hizmet hırsızlığından başka bir şey göremedik. Ekip başı önemlidir. Biz su kaçırırsak herkes su kaçırır. Basın olarak sizlere teşekkür ediyorum. Bir eksik olduğu zaman bizi uyarıyorsunuz. Biz başta kabul etmiyor gözükmekte en sonunda dönüp ne diyor arkadaşlar diyoruz. Niyet düzgün olduktan sonra sıkıntı yok. Merkez camisi 50 milyona mal oluyor. Belediyeden ciddi bir rakam çıkarmadık. Vatandaşların ve hayırseverlerin desteğiyle inşaat devam ediyor. Son 9 yıl ve kalan bir yılımızda ne yapılması gerekiyorsa hepsi yapıldı. Artık şunu yaptık demiyoruz. Vatandaş görüyor ve zaten ifade ediyor da” diye konuştu.

Aynı gün ekiplerimizi gönderdik

Yüzyılın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş depremi sonrası belediye olarak yaptıklarını da anlatan Şahin, “Öncelikle Ülkemizin başı sağ olsun diliyorum. Cumhuriyetimiz tarihinde böyle bir afet görmedi bu coğrafya. Dünyada da son bin yılda 3’üncü büyük deprem olarak gözüküyor. Bu kadar geniş alanı kapsayan felaket 11 ili kapsıyor ve nüfus 15 milyona yakın bir nüfusu etkiledi. Bu nüfus birçok Avrupa ülkesinden daha büyük. Bu kadar geniş bir alanda mücadele vermek, ancak bizim gibi bir ülkeye nasip olur. Halkımız, kurumlarımız, askerimiz, emniyetimiz herkes üzerine düşeni yaptı yapmaya da devam ediyor. Belediyelerimizin tamamı, hepimiz destek göstermeye devam ediyoruz. Deprem olduğu saatten itibaren bölgeye hemen yardımlarımızı yola çıkardık. Bir dakika bile beklemedik. Böyle bir çalışmayı özveriyi herkes gösterdi. Bir yıl içinde orada ki yaşantıyı normale döndürmek için çaba sarf ediyor hükümetimiz. Deprem oldu, iş makinası talep ettiler. Şu an bile çalışan iş makinalarımız var. Böyle bir afette koordinasyonu sağlamak kolay değil. Deprem sabah saat 04.17’de oldu bizim desteklerimiz bölgeye öğlen sonu ulaşmış oldu. Vatandaşlarımız ertesi gün elinde ne bulduysa getirdi. Bu işin başında AFAD var. Bu organizasyonu sağlamak yerli yerine getirmek öyle kolay değil. Ama bütün bunlara rağmen vatandaşımızla, bölgeye kurumların hemen müdahalesiyle gurur duyduk. İlk gün 6 TIR gönderdik. Hangi ili verdiyseler hemen ulaştık. Aksuda her ilden yaşayan insanlarımız var. Bölgenin insanı oldukları için, onların gözetiminde nokta atışlarıyla yardımlarımız yerine tek tek ulaştı. Hala tırlarımız gidiyor. Konteyner gitti bölgeye. Bölgemizde 5 bin üzerinde depremzede ailemiz var. Onların ihtiyaçlarını da karşılıyoruz. Buraya gelen depremzedelere yönlendirmeler yapıyoruz” açıklamalarında bulundu.

Vatandaşlarımız memnun

Şahin son olarak şunları söyledi: “Buraya yerleşen vatandaşların ev ve ev eşyalarını tamamladık. Vatandaşlar destek oldu. Gıda paketleri hazırlandı. Yeterince yardımcı olduğumuzu düşünüyorum. Orada insanlar yeniden normal hale gelmeden mücadele bitmez. Depremzedelerle iç içeyiz. Sürekli ziyaret halindeyiz. Deprem bölgesinden gelen vatandaşlarımız, afetin boyutunu biliyorlar. Ülkemizin kurumlarından, vatandaşlarımızdan oldukça memnunlar. Afetin boyutu ilk önce anlamamışlar her yanda iletişim kanalları koptuğundan dolayı. Anında destek istiyor vatandaş, ama 11 ilde felaket yaşandı. 2. Ordu da deprem bölgesinde kaldı. Bir saat sonra destek ve yardım bölgeye koştu. Hükümetin verdiği söze güveniyorlar. Daha önce bizim görmediğimiz her türlü yardım geldi diyorlar.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.