20 yıldır aynı hikayeyi dinliyoruz

BBP Aksu Belediye Başkan Adayı İsmail Metin, CHP’nin Aksu Belediye Başkan Adayı İsa Yıldırım’ın 2 dönem bu kentte belediye başkanlığı yaptığının altını çizerek, “4 okul iki cami yapmış 20 yıldır aynı hikâyeyi dinliyoruz. Yeniden aday oldu. Hala şunu yapacağım bunu yapacağım diyor. Zamanında yapsaydın kardeşim, engel olan mı oldu?” şeklinde açıklamalarda bulundu.

26 Mart 2024 Salı 14:08
20 yıldır aynı hikayeyi dinliyoruz

Yeniden aday olmuş

BBP Aksu Belediye Başkan Adayı İsmail Metin, Güneyhaberci TV’de yayınlanan Özgür Masa Programı’nda bir taraftan Aksu’ya dair projelerini anlatırken, bir taraftan da mevcut adaylarla ilgili sert eleştirilerde bulundu.  20 yıldır bu ilçede yaşananlar ve halka verilen vaatlerin yılan hikayesine döndüğünü ifade eden Metin, “Bu ilçenin doğrularını, gerçeklerini, kanayan yarasını ve bildiklerimizi söylemeye devam edeceğiz. Kırk yıl önceki Cihadiye mahallemiz aynı.  CHP adayı İsa Yıldırım bu ilçede iki dönem belediye başkanlığı yaptı. Hizmet anlamında bu ilçenin sorunlarını bilmiyor muydu? Niçin yapmadı? Yaptı da biz mi engel olduk? Bugün çıkmış kazanırsak şunu yapacağız bunu yapacağız diyor. 4 okul iki cami yapmış 20 yıldır aynı hikâyeyi dinliyoruz. Yılan hikayesine döndü. Başarılı olsaydı devam ederdi. Yeniden aday olmuş. Hala şunu bunu yapacağım diyor” diye konuştu.

Cesaret ve yürek lazım

Metin, “CHP adayı başarılı oldu da biz mi takdir etmedik. Halkın iradesine saygı göstereceksin. Başarı beklemiyorum ondan. Bilgi ve birikim anlamında bu ilçeye çok bir şey koyamayacağını biliyoruz. Cumhur ittifakının adayı bizim rakibimiz. Bu kenti İki dönemdir mevcut cumhur ittifakının adayı yönetiyor. 10 yıldır görevdesiniz yapsaydınız. Sonuçta kendisi ilçe başkanıydı. İlçe başkanının yetki ve kapsamları vardır. Durmuş Kaan Şahin yeni bir aday değil. 5 yıl ilçe başkanlığı yaptı. Aynı parti istişare halinde bu ilçenin sorunlarını çözebilirdi. Aksu halkının verdiği yetki, ne İsa Yıldırım başkanlığı nede Durmuş Kaan Şahin’in ilçe başkanlığı döneminde doğru kullanılmadı. Halkın verdiği yetkiyi doğru kullanmadılar. Cesaret ve yürek lazım. Biz atamalı belediye başkan adayı değiliz” şeklinde konuştu.

Üretken gençliğimiz var

Aksu’ya dair 35 projelerinin olduğuna da değinen BBP Aksu Belediye Başkan Adayı İsmail Metin, “Önce yollardan, kaldırımlar, sokaklar ve caddelerden başlayacağız. İntizam ve düzen olmalı. Sokak Biz tarımcının, turizmcinin, esnafın, sanayicinin, emekçilerin sorunlarını biliyoruz. Güzelyurt ve Pınarlı bölgesinde sera da çalışan emekçilerimiz var. Bir simidi 15 TL ye alıyorlar. Halk ekmek fırınlarımız olmalı, bu insanlara uygun rakamlarla bunu sağlayacağız. Perge’ye ve Kurşunluya binlerce turist geliyor. İlçeye katkısı var mı? Yok. İlçe meydanına turisti indireceğiz. Buraya turizm pazarı şart. Coğrafyanın gençlerini köleleştirdiler. Bugün tarımda ciddi sorunlarımız var. Aksu gençliği üretken gençlik. Bunlar yeterli değil. Limon portakal dalında kaldı. 1930’lu yıllarda Atatürk limon, portakal parasıyla Sümerbank’ı,  Demir Çelik Fabrikasını kurdu. Biz ne yaptık, bir soğuk hava deposu, entegre tesisi yapabildik mi? Yapamadık” dedi.

Planlamamız olmalı

Metin, “Bugün narenciye çeşitleri ve nar değerli meyveler. Birini söküyoruz, diğerini söküyoruz. Bu şekilde tarımda ilerlemeyiz. Tarımda birçok planımızın olması lazım. Bio enerji ile çalışma bu coğrafyada şart. Basit işler bunlar. Belediye şirketi bünyesinde yapılabilecek işler. Biz bu şekilde bu topraklarda tarım yapmaya devam edersek, 20 yıl sonra burada değil ürün, çöp bile olmayacak. Bilinçsizce tarım yapıyoruz. Ben tarımın üretiminden, ziraisinden, ihracatına kadar, hatta ihraç ettiğim ülkelerde ürünlerin ne kadar rakamlara satıldığını bilen biriyim. İlaçla bu toprakları bilinçsizce zehirliyoruz. Dünya ihracatının yüzde 34’ünü karşılıyoruz. Bu bölgede tarıma dayalı hayvancılık yapmalıyız. Yurtpınar, Dumanlar, Solak, Karaöz gibi bölgeler hayvancılığa uygun. Köylüye hayvan vermek çözüm değil. Üniversitelerimize ve İl Tarım Müdürlüğüne ait binlerce dönüm arazi var. Arpa, buğday, yulafı ekip yem tesisi kurup, köylüye ucuz yem versek köylü kendi hayvanını alır. Süt, yoğurt tesisi kurabiliriz” açıklamalarında bulundu.

Son Güncelleme: 26.03.2024 14:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.