Bu seçimlerde her partiden Milletvekili A. Adayı çok mu fazla? Ne dersiniz?

Sağımızdan solumuzdan geliyorlar…

Önceki dönemler de sayılı ve daha çok listede yer alabilecekler bu uğurda yol alıyorlardı.

Bu dönem insanlar isimlerinin anılması yada bilinmesi için böyle bir yola mı başvurdular? Sizce?

Peki, o zaman 9 Nisan ola hayırlı ola inşallah …

Fark ettiniz mi bilmiyorum ama sahalara inen partilerin temsilcileri, ekranlara çıkanların, gazetelere röportaj verenlerin söyledikleri sözlerin en başında “Ülkemizi kurtaracağız” sözü yer alıyor.

Bana ilginç gelmeye başladı bu söz “Acaba neyden veya kimden kurtulacağız.” Bilen var mı?

Sonra arkadan ikinci söz, sorunlara çözüm üretmeye geliyoruz.

Ardından üçüncü söz, refah seviyesine çıkaracağız…

Doyduk, doyduk…

Vallahi de billahi de doyduk bunlara…

Siz doymadınız mı hala!

Altı boş sözlerden gına gelmedi mi?

Ülkemizin gerçekten neye ihtiyacı var, insanlar ne istiyor, gençliğin sorunu nedir, çocuklarımızı gelişen ve değişen dünyaya nasıl hazırlarız, evdeki anneyi TV başından nasıl alırız, çalışan babanın kazancını nasıl artırırız, tarlada ki eli nasırlı üreticinin ürününü nasıl israf etmeden ihraç ederiz, teknolojiyi ülkemizde gençlerle buluşturarak bunu dünyaya nasıl pazarlarız, nasıl satarız, her bireyi ve her çalışan beyni üretime nasıl ortak ederiz, insanlığın temel ihtiyacı; beslenme, eğitim ve barınma hakkını ücretsiz nasıl sağlarız diye dile getiren var mı?

İlk aklıma gelenler bunlar. Dahası vardır mutlaka.

Henüz göremedik...

Daha çok sen ben kavgası!

Sen kötü yönettin, ben iyi yöneteceğim. Artık maalesef klişe haline gelmiş sözleri duymaktan bıkmadı mı bu ülkenin insanı sizce de öyle değil mi?

Bugün Antalya'da daha geçen hafta iki aile ev sahibi tarafından sokağa terk edildi. Bu insanlar o soğukta geceyi sokakta geçirdiler. Görmek isterdik bir siyasi parti temsilcisi yada aday adayı onu görsün, sarsın, sıcak yuvaya kavuştursun. Yada başkanlardan bunu görmek isterdik açıkçası.

Göremedik.

Sadece bu insanların sokakta kaldıklarını gördük!

Hedef meclise gitmek yada iktidar olmak mı?

Bunun yolu birazda insani değerleri daha fazla görerek yola çıkmak olmalı diye düşünüyorum. İnsan olarak biri ötekinin elindekine özenmeden yol yürüyebilmeli. Üstelik sizde kendinizi daha faydalı işlerle yormuş olmaz mısınız?

O günleri görmek ve o günlerde yaşamak ümidiyle…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.