Hasret Gültekin'den (sevgi, saygı ve rahmetle anıyorum) severek dinlediğim bir şarkı vardı. "Sevgi Kuşun Kanadında

Sevgi gözümün bebeğinde

Sevgi soluk alışımda

Sevgi baş ucumda" 

Bu şarkıyı dinlerken acaba nasıl anlaşılır, diye sorduğum zamanları hatırlıyorum. Sonradan anladığımı düşünüyorum. Hissederek anlarsınız. Göremezsiniz.

Göremezsiniz konusunda yanıldığımı itiraf etmeliyim. Gördüm.

Antalya, Konyaaltı ilçesinde bir sitede oturuyoruz. Belki pek çoğunuzun evlerinizin yakınında alıştığınız bir manzara bizim sitenin çevresinde de var. Kediler. Evet sitenin kenarlarında site sakinleri tarafından beslenen sokak kedileri. Rengarenk, irili ufaklı, çok sayıda. 

Kedilerimizi arada ben de dahil olmak üzere çok sayıda site sakini besliyor. Yiyeceklerini koyuncaya kadar temkinli bir mesafeden sizi izliyorlar. Siz yiyeceğin yanından ayrılınca onlar geliyor ve beslenme işine girişiyorlar. 

Normal olan da bu değil mi, diye sorduğunuzu duyar gibi oluyorum. Evet bana göre de normal bir sokak kedisi davranışı. Zira herkes yemek vermiyor onlara, mutlaka zarar verenler de var. Bu durumda onlarda iç güdüsel olarak kendilerini tehlikelere karşı korumaya alıyorlar sanırım. 

Amaaa, bir teyze var sitemizde. Sanırım +70 yaşlarında vardır. Elinde bastonuyla yürüyor. Büyük olasılıkla eğilip kalkarken de sorun yaşıyordur. Bu yazıyı yazmadan önce teyze ile sohbet edebilir miyim diye beklettim yazmayı. Ama bir türlü fırsat bulamadım.

İşte o bastonlu teyze oturduğu bloktan çıktığında nerdeyse bütün kediler etrafını sarıyor. Belki inanmayacaksınız ama bunun nedeni o teyzenin vereceği mama değil bence. Kediler bastonun önüne yatmak için sarıyor teyzenin etrafını. Evet evet yanlış anlamadınız. Bastonun önüne yatmak için. Çünkü az önce de dedim ya eğilip kalkmakta zorluk yaşıyor teyze. Ve bastonuyla seviyor kedileri! Önüne resmen yatmış kedicikler, teyze bastonuyla okşuyor onları. Sohbet ettiğini de duyuyor ve görüyorsunuz. Kimbilir ne güzel sevgi cümleleri dökülüyor ağzından. 

Teyzenin yüzüne baktığınızda siz de adeta görüyorsunuz kalbinin güzelliğini. Yüzü gülümsüyor hep. İnanın bana kedileri bastonuyla okşayışını, yavaş adımlarla ilerledikçe kedilerin tekrar tekrar önüne yatışını gördükçe, sizin de bastonun ucuna yatasınız geliyor. Ta ki (kedicikler gibi) evinin kapısına kadar uğurlamak da istiyorsunuz. 

Ve yine Hasret Gültekin'i anmadan geçemiyor, bir dize daha eklemek istiyorsunuz şarkıya: Sevgi bastonun ucunda...

   İlerleyen zamanlarda teyzeyle sohbet etmek, onu yakından tanımak ve sizlere de tanıtmak isterim. Ben o teyzeyi çok sevdim. Çünkü sevgi onun bastonunun ucunda bile hissediliyor, görülüyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Fatma Senbene 2020-09-06 22:16:10

Tadını damağımda hissederek okudum. Devamını merakla bekliyorum.Kaleminize,emeginize,yüreğinize sağlık.

Avatar
Dilek yergök Bolat 2020-09-06 23:36:48

Tebrik ederim nasıl güzel yorumlamışsınız.Sevgi ancak bukadar güzel anlatılabilirdi sizi ayakta alkışlıyorum

Avatar
Fatma Alkan 2020-09-07 08:05:02

Sevgisiz bir çağdayız bir baston ucunda bize değse ve bizler bu sevgiyi etrafımıza dağıtabilsek inşAllah bazı güzel değerlerimizi tekrardan kazanıp birbirimize saygı ve sevgi besleyip gösterebiliriz sevgiyle haşrolun inşAllah

Avatar
Gülşah 2020-09-07 09:46:52

Gercek sevgi bu kadar guzel anlatilabilinir.süper ögretmenim.

Avatar
ehliman 2020-09-07 12:00:23

Harikasınız , kaleminize yüreğinize sağlık, devamını merakla bekliyorum .

Avatar
Sezai Düz 2020-09-07 16:46:09

Hepinize çok teşekkür ederim...

Avatar
Zeliha Elbeyoğlu 2024-02-09 21:00:50

yazdığınız teyze benim. Teşekkür ederim çok duygulandım okurken. Artık 81 yaşımdayım. Kendi kedim de var. Her canlı sevildiğini anlıyor. Sevgiler gönderiyorum kaleminize sağlık..