Öğrenciler cuma günü karnelerini aldılar. Altıntaş Mahallesinde bulunan Nurcan Rüstem Cömertoğlu okulunda karne töreni yapıldı. Bir sınıfta öğrencilere karneleri verildi. Bu tören de “Değerler Eğitimi”ni başarıyla tamamlayan öğrenciler ayrıca ödüllendirildi. O öğrencilerden biri de Altıntaş Muhtarı Bilal Çelik Beyefendinin oğlu Alperen Çelik.

Değerler Eğitimi ülkemizde Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 2011- 2012 yıllarında pilot bölgeler seçilerek hayata geçmişti. Netice alınınca ülke genelinde her okulda zorunlu olarak uygulanmaya devam edildi. Okul ve ders başarısının önüne geçen bu eğitim, önce ailede başlıyor. Araştırma yaptığım kaynaklarda "Değerler eğitimi; bireylere etik, ilişkiler ve toplumsal değerler öğreten bir öğrenme sürecidir. Bu eğitim, karakter gelişimi, sorumluluk, dürüstlük, saygı gibi temel değerler vurgular, gerçekleştirilebilecek etik kararların alınmasına ve toplumsal sorumlulukların yerine getirilmesine katkıda bulunur." olarak tanımı yapılıyor.

Alperen Çelik, ailede anne ve babasından aldığı bu eğitimi okul yaşamındaysa layıkıyla yerine getirerek okulu tarafından belgelendirildi ve takdir topladı.

Tamda şu zamanda değerlerin unutulmaya başladığını düşündüğümüz, herkesin bu konuda mustarip olduğu anda Alperen yeniden değerlerin kıymetinin ne kadar önemli olduğunu hatırlattı hepimize bir kez daha. Yeşermesine ve yaşamasına sebep oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.