Uzman Çavuşlar sosyal medya hesaplarından x. com’ da her gün  Türkiye’nin en çok konuşulan konuları arasında yerini alıyor. Uzman Çavuşların mesajlarına göz gezdirdiğinizde; sadece sosyal medyada değil uzun zamandır ulusal ve yerel gazetelerin gündeminden düşmeyen bir konu dikkatleri çekiyor. Uzman Çavuşlar bir mücadele veriyor ve bu mücadele de sözleşmeli göreve başlayıp kadroya alınmamaları söz konusu.

Sözleşmeyle başlayan ve gerekli eğitimlerden geçen uzman çavuşlar “ordumuzun bel kemiği” olarak tanımlanıyor.  Her biri seçilerek en ön safhada Libya’da, Suriye’de, Kuzey Irak’ta ve terörle mücadele kapsamında en ön safhada yer alıyor. Sosyal medyada x. com hesaplarında binlerce mesajlarıyla Türkiye’nin gündeminde en çok konuşulan konular arasında yer almaya devam ediyor uzman çavuşlar. Sözleşmenin uzman çavuşları görev sırasında bir çok özlük hakkından alı koyduğunu belirten Uzmanlar Federasyonu Başkanı Ali Tilkici, Sözleşmeyi bilerek mesleğe başlıyorlar doğrudur. Mobing  (mobbing: bezdirme, baskı) yapılacağını ve mesleğin 15-20 yılındayken bir amirin, ‘attım seni’ demesiyle, ‘meslekten atılacağını’ bilmiyorlar. Ki Libya’da görevdeyken atılan bu 56 uzman, bu duruma bir örnektir. Bu uzmanların hepsi, birliklerinden tek tek seçilmiş çocuklar. Bir dava olmadan, ceza olmadan bir amirin, ‘attım sizi’ demesiyle meslekten atılmışlar.” Dedi.

Başkan Ali Tilkici, uzman çavuşların istediği özlük haklarını madde madde açıkladı. - [ ] - [ ] Sağlık yönetmeliği, - [ ] Kıdemlerin rütbeden sayılması, - [ ] Çalışma yönetmeliği, - [ ] Nöbet yönetmeliği, - [ ] Mesleki güvence, - [ ] Atama yönetmeliği, - [ ] Sicil yönetmeliği. Bu 7 madde, ancak kadroya alınırlarsa sahip olabilecekleri haklar. Şu anda bu maddelerin hiç birinden  uzman çavuşların yararlanamadıklarını belirten Başkan Ali Tilkici, “park, bahçe ekene, geçici işçiye, vekil imama dahi kadro var; toprağa can ekenlere kadro yok.” dedi. Uzman Çavuşları sosyal medyada Türkiye’nin en çok konuşulan konuları arasına taşıyan mesajlarından bir kaçını haberimize iliştiriyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Muharrem yıldız 2023-12-09 15:22:52

Nice kahramanlıklar
Nice fedakarlıklar
Nice cefalar
Ve onca Mağduriyetler.
37 yıldır el atılmamış sorunlar.

Uzman Çavuşlar Kadro bekliyor