31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimlerle ilgili tam anlamıyla geri sayım başladı. Çünkü bir aydan daha az zaman dilimi kaldı. Tabi ki, merak edilen, adaylardan kimin kazanacağı. Haliyle Aksu seçmeni ve kamuoyunu ilgilendiren kısım ise Aksu’da kimin kazanacağı. Bu sorunun en net cevabı 31 Mart akşamı belli olacak. Ama “Görünen köy kılavuz istemez” misali saha da ki hava, yapılan çalışmalar ve gelecek ile ilgili beklentiler, az da olsa şimdiden bir tabloyu ortaya çıkarıyor.

Bilindiği üzere Aksu’da 16 partinin adayı yarışa girecek. Bu oldukça büyük bir rakam. Ama sahaya baktığımız zaman, AK Parti MHP’den oluşan Cumhur İttifakı’nın Adayı Durmuş Kaan Şahin başta olmak üzere, CHP Adayı İsa Yıldırım, BBP Adayı İsmail Metin ve İYİ Parti Adayı Deniz Karataş sahadalar. En azında diğer adayları ben tanımıyorum. Bu saydığım isimlerden 2’si, Durmuş Kaan Şahin ile İsa Yıldırım seçimin favorileri gözüküyor. Çünkü bu yarışın olmazsa olmazı var, o da partilerin taban oyu. Bu taban oyu her iki adayda da mevcut.  Ama Durmuş Kaan Şahin’in bura da bir ayrıcalığı ortaya çıkıyor. O da merkezi hükümetin desteğinin arkasında olması. Bunun yanı sıra 2014 ile 2019 yıları arası AK Parti Aksu İlçe Başkan olması.

Yine bilindiği üzere Aksu yeni gelişen bir İlçe. Yılların kanayan sorunları mevcuttu. Bu sorunların en başında mülkiyet sorunları geliyordu. Mülkiyet sorununun olduğu yerde imar olmaz. İmarın olmadığı yerde de modern bir kentleşme olmaz. Bu mülkiyet sorununun çoğu 10 yıldır belediye başkanlığı görevini yürüten AK Partili Halil Başkan tarafından çözüldü.

Deminde ifade ettiğim gibi merkezi hükümetin desteğini arkasına alarak çözüldü. Örneğin Altıntaş’ın 30-40 yıllık imar sorunu çözüldü. Öncesi Atatürk Mahallesi’nin yıllara yansıyan tapu sorunu çözüldü. 9 yıllık mücadelenin sonucunda Pınarlı, Cihadiye ve Çamköy mahallerinin tapuları veriliyor. Hem de vatandaşı zora sokmayacak bir ücret karşılığı, dönümü 65 bin TL’den. AK Partili Belediye Başkanı Halil Şahin, bu fiyata tapu verirken, Altıntaş’ta CHP’li Büyükşehir Belediyesi’nin ukdesinde olan Belediye arsalarının metre karesi, 10 ile 20 bin TL arası satılıyor. Yani dönüme vuracak olursak, 10 milyon ile 20 milyon TL arası. Aradaki fark her şeyin göstergesi.

Şimdi de AK Partili Halil Başkan Karaçalı Mahallesi’nin mülkiyet sorununu çözme aşamasına geldi. Tapular nerdeyse verilme aşamasında. Yine vatandaşın bütçesini sarsmayacak bir ücret karşılığı tapuların verilmesi düşünülüyor. Bunları anlatmam da ki maksat, bu sorunlar AK Partili yerel belediye ve merkezi hükümetin işbirliği olmamış olsaydı, gene çözülmeyecekti. Buna benzer birçok hizmetleri sıralayabiliriz.  Yapılan hizmetler Aksulu seçmenin hafıza belleğinde kayıtlı. 

Gelinen süreçte bir bayrak değişimi yaşandı. Bayrağı alan Cumhur İttifakı Adayı Durmuş Kaan Şahin yarışta. Sağduyulu Aksu seçmeni de, sorun yumağı olan Aksu’nun, daha iyi hizmeti merkezi hükümetin desteğiyle alabileceğinin farkında. Bu etken bile şu an için Cumhur İttifakı’nın Adayı Durmuş Kaan Şahin’in yarışı kazanacağının göstergesi.

Bunun yanı sıra, Aksu seçmeni gibi, CHP tabanı da oldukça tedirgin. Çünkü CHP’de aday gösterilen İsa Yıldırım’ın güven aşılamadığı kanısında. AK Parti Pınarlı Belde Belediye Başkanlığı serüveni ile başlayan siyasi yaşamında, kısa süreli CHP, oradan MHP, sonrası bağımsız Belediye başkanlığı hikayesi ortada. Ayrıca 2014 yerel seçimlerinde BBP’de, 2019 yerel seçimlerinde DSP’de aday olarak girdiği yarışlar. Şimdi ise CHP’den aday. Bunu bilen CHP tabanı Yıldırım’ın seçildikten sonra, CHP çatısında kalacağını garanti görmüyor. Ayrıca Yıldırım’ın aday gösterilmesiyle, CHP’de oluşan bir küskünler gurubu var. Bunların başında 10 yıl boyunca CHP’de ilçe Başkanlığı görevini yürüten Kenan Yıldız. Parti kulislerinde CHP’li Yıldız’ın, Yıldırım’ı desteklemeyeceği konuşuluyor. Etrafında nazı sözü geçen partililerinde aynı düşünce de olduğu ifade ediliyor.  Yine CHP’nin ağır toplarından şu an CHP Aksu Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Selahattin Öz’ün geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama hafızlarda hala sıcaklığını koruyor.

Partili olduğunun altını çizen Selahattin Öz, “ Yerel seçim ve genel seçimler farklıdır. Genel seçimlerde her daim partime oy veririm. Ama yerel seçimlerde aday faktörü oldukça önemlidir. Yaşadığımız kentte adayın kente koyacağı katkıya bakarım. Yararlı mıdır, değimidir? Bundan dolayı CHP’den aday gösterilen İsa Yıldırım’ın bir katkı koyacağına inanmıyorum. Doğru bir isim değildir. Durmuş Kaan Şahin’in katkı koyacağına inancım tamdır. Bu detaylardan dolayı Cumhur İttifakı adayı Durmuş Kaan Şahin’i destekleyeceğim” şeklinde açıklamaları olmuştu. Kulislerde buna benzer bir çok tepkiler mevcut.

İşte bu detaylar bir araya toplandığında bile Durmuş Kaan Şahin’in daha da şanslı olacağı kanısındayım. Kaldı ki partinin taban oyları da ayrı bir gerçek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.