AK Parti İl Başkanı İbrahim Taş saygı duyduğum bir siyaset adamıdır. Kısa süreli Kepez İlçe Başkanlığından sonra İl kongresinde 5 adayın arasında sıyrılarak AK Parti İl Başkanı oldu. Ve böylelikle AK Parti ‘de ikinci bir Taş dönemini başlattı. Ama Babası Rahmetli Hamza Taş’ın siyasette ağırlığına gelmesi için bir hayli yol kat etmesi gerekiyor. Çünkü rahmetli Hamza Ağabey Antalya siyasetine damgasını vuran ender siyasetçilerden biridir. Mesleğim icabı İl başkanlığı döneminde, oldukça yakın mesaimiz olmuştur.  Buradan kendisine bir kez daha Allah’tan Rahmet diliyorum.

****

Bilindiği üzere seçimlerde bazı siyaset adamları mal varlıklarını kamuoyuna açıklarlar. Bunlardan biride Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel. Sayın Türel, geçen dönem CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Akaydın ile MHP’nin Adayı Kemal Çelik’e beraber mal varlıklarını açıklamışlardı. Aynı geleneği sürdüren Sayın Türel geçtiğimiz hafta mal varlığı açıkladı ve CHP’nin adayı Muhittin Böcek’ten açıklaması yönünde talepte bulundu. Sonrası AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş devreye girerek, o da Sayın Böcek’ten mal varlığını açıklaması talebinde bulundu.

Ve akabinde şu soruları sıraladı;  "Sayın Türel şeffaf siyaset adına her dönemde mal beyanını kamuoyuna açıklamasına rağmen, Muhittin Böcek mal beyanını açıklamaktan neden kaçıyor? Bu konuda niye sessizliğe bürünüyor? Sayın Böcek bir taraftan 'Tarla çocuğuyum, traktör kullandım, camekanın içerisinden geldim, dolmuş şoförlüğü yaptım' diyerek adeta fakir edebiyatı yapıyorken diğer taraftan nasıl emlak kralı olduğunun ortaya çıkmasından mı korkuyor? Sayın Böcek'in mal beyanını açıklamamasının arkasında yatan bilinmeyen nedenler mi var? Sayın Böcek'in kamuoyunun bilmesinden çekindiği bir şeyler mi var?"

Bu çağrılara yanıt veren Böcek, “20 yıldır belediye başkanıyım. Mal beyanım İçişleri Bakanlığı'nda, Büyükşehir Belediyesi'nde ve Konyaaltı Kaymakamlığı'nda var" şeklinde açıklamalarda bulundu. Malum bu polemikler, hepiniz tarafından bilinen şeyler. Günlerdir bununla ilgili çok sayıda haberler yapıldı.

Şimdi gelelim esas konumuza.  Aksu’muzda da bir yönetim var. Yani Belediye Başkanı Halil Şahin ve Başkan yardımcıları. Bugüne kadar ne başkan, nede başkan yardımcılarından mal varlıklarını açıkladıklarıyla ilgili kamuoyuyla paylaşılan bir açıklama kulağımıza gelmedi. Üstelik Aksu Belediyesi’nin yönetim kadrosunda yaklaşık 2 yıldır, yolsuzluk yapıldığıyla ilgili çeşitli iddialar konuşulmakta. Yine ihalelere şaibe karıştığıyla ilgili çok şey ileri sürülüyor. Ayrıca Aksu rantı yüksek olan bir bölge.

Hal böyle olunca seçimlere 3 gün kala, şeffaf siyaset adına AK Parti İl Başkanı Sayın İbrahim Ethem Taş, Aksulu yöneticiler “mal varlıklarınızı açıklayın” şeklinde bir çağrı yapsa daha da iyi olmaz mı?

En azında bizlerde vatandaşlar olarak, sevgili yöneticilerimizin 5 yıl önce ve şimdiki durumlarını öğrenmiş oluruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.