Toplumu yönetenlerin her attığı adım merak içerir, hele ki bu birey siyasetçiyse. Bu merak ve irdeleme bir de seçim sürecine denk gelmişse, kafalarda çeşitli soru işaretlerinin açılmasına daha fazla neden olur.

Örneğin Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün İlçe ziyaretleri. Bir bakmışsınız, Kaş İlçesi’nde, bir bakmışsınız Gazipaşa’da esnaf ziyaretinde. Buna benzer birçok ziyaretlerde bulabilirsiniz Sayın Tütüncü’yü.

Hal böyle olunca bu ziyaretlerin nedeni sık sık Tütüncü’ye arka planda Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı hesabının olup, olmadığı sorulur. Kendisi de, “Önümüzde bir genel seçim süreci var, amacımız ittifak olarak genel seçimleri kazanmak. Ben de bir belediye başkanı olarak, partimin yaptığı çalışmaları anlatmak için geziyorum. Hele bir Genel Seçimi kazanlım. Sonra Yerel seçime bakarız” şeklinde açıklama yapsa da, herkes bilir ki, Tütüncü’nün yerel seçimlerde olmazsa olmazı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı.

Tabi ki bu hedefinin yerine gelmesi için Genel seçimler oldukça önemlidir. Genel seçimleri kazanmayan bir ittifakın, yerel seçimlerde söz sahibi olamayacağını herkes bilir. O yüzden Tütüncü, bu ziyaretleriyle bir taşla iki kuş vurma peşinde. Bence de en doğrusunu yapıyor.

Şimdi gelelim esas konumuza, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’e. Sayın Şahin’i de, bir haftadır İlçe Belediye Başkanlarını ziyaret ettiğini sosyal medyada görüyoruz. Bu ilçeler Serik, Kepez ve Kumluca. Haliyle bu ziyaretler kafamızda ister istemez soru oluşturmasına neden oldu. “Sayın Şahin’in de mi Büyükşehir’e yönelik bir hesabı var?” sorusunun cevabı Şahin’de olduğu için, kendisine Aksu Girişimci İş Adamları (AKGİAD)’ın toplantısın da sorduk.

Kendisinin bir haftadır İlçe Belediye başkanlarını ziyaret ettiğini ve bunun nedenin ne olduğunu sorduk. Soru da ki detayı yakalayan Sayın Şahin esprili şekilde, “Belki de Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı düşüncem vardır. Bununla ilgili kamuoyu oluşturuyorum” şeklinde yanıt verdi.

Bu yanıt başta kendisi olmak üzere toplantı da bulunan herkeste kahkahaya neden oldu. Sonra ziyaretlerinin esas nedenini şöyle anlattı: “Geçen hafta 3 ilçeyi ziyarette bulundum. Bilindiği üzere Kumluca’da bir sel felaketi yaşandı. Oradaki ziyaretimizin amacı geçmiş olsun dileklerimizi iletmekti. Diğer ziyaretlerim de Serik ve Kepez İlçe Belediye Başkanlarına oldu. Bu iki ilçe bizim sınır komşularımız. Bilindiği üzere yaptığımız çalışmalar sonucu mülkiyet sorununu çözdüğüm Pınarlı bölgesinde vatandaşlarımıza tapularını vereceğiz. Bu tapuları belirleyeceğimiz uygun rayiç bedellerle dağıtacağız. Bunun olması için emsallerle kıyaslandırma yapmamız gerekir. Bundan dolayıdır ki Serik ve Kepez İlçe Belediye Başkanlarını ziyaret ederek, bilgi aldık.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.