TÜRKİYE tarihinin belki de en önemli sandığı bu Pazar günü seçmenin önüne geliyor. Bu referandum, vesayet zincirlerinden kurtulmuş büyük Türkiye ile eskinin köhnemiş zihniyeti arasında net bir çizgi çekecek. Haftalar süren referandum maratonunda, milletimizin kaderini değiştirecek 18 maddelik Anayasa değişikliği kapsamlı bir şekilde izah edildi. Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım olmak üzere bütün liderler meydanlarda “Yeni Türkiye”nin hedeflerini vatandaşla paylaştılar.

Ve biz şimdi, bu zorlu maratonun sonunda Aksu’ya dönerek, AK Parti İlçe Başkanı Avukat Durmuş Kaan Şahin’den sandık öncesi son değerlendirmelerini almak istedik. Başkan Şahin, her şeyden önce, referandum süreci boyunca büyük bir olgunluk içinde hareket eden Aksulu vatandaşlara teşekkür etti. Şahin, “Önceki tüm sandık süreçlerinde olduğu gibi, referandum süreci boyunca da sağduyu içinde hareket eden Aksulu vatandaşlarımız büyük bir siyasi olgunluk örneği vermişlerdir” dedi.

16 Nisan’daki “Büyük Karar Günü” öncesinde, “Henüz kararını vermemiş” veya “Hayır oyu vermeyi düşünenlere" seslenen Başkan Şahin, mesajını çok net bir şekilde şu cümlelerle ifade etti:
Özellikle Milliyetçi kesimdeki Ülkücü kardeşlerime hitap etmek istiyorum. Sadece referandum sürecinde değil, 15 Temmuz’daki hain kalkışmadan bu yana, her defasında vurguladığımız önemli bir mesaj var. Bu ülkenin kalkınmasını, büyük hedeflere yönelmesini engellemek isteyen şer odakları FETÖ, PKK, yıkıcı ve bölücü bütün örgütler kol kola girerek karşımıza çıkmışlardır. Bunların iğrenç yüzünü referandum çalışmaları sırasında da gördük.
Son olarak İstanbul-Okmeydanı’nda yaşanan bir hadise, hainler cephesinin ilişkiler ağını da net şekilde gözler önüne serdi. Kahvehane basıp referandumda ‘Evet’ oyu verecek vatandaşları ölümle tehdit eden yakalanıyor ve kendisinin terörist olduğu ortaya çıkıyor. Yüzleri maskeli, elleri silahlı bu terörist acaba neden hayır oyu istiyor?  Bu sorunun yanıtını bizler kadar, referandumda ‘Hayır’ oyu vermeyi düşünen bazı Ülkücü kardeşlerim de merak etmelidir. Bu kardeşlerimin tertemiz milli hassasiyetlerinin elbette bilincindeyiz. Ancak onlar da, atılacak her ‘Hayır’ oyunun, “PKK-FETÖ” terör ittifakının işine geleceğini çok iyi bilmelidirler.  Bir tek bu olay değil bunun gibi birçok örnekler olduğunu çok iyi biliyoruz.”

AK Parti İlçe Başkanı Durmuş Kaan Şahin’e, “Yaşanan son olayların ardından Aksu’daki Ülkücü seçmenin kararsızlığı giderildi mi?” sorusunu da yönelttik. Şahin, bu soruya şu karşılığı verdi:
“Aksu’nun Milliyetçi seçmen tabanı zaten ‘Evet’ oyunda kararlı. Bunun yanında, henüz kararını vermemiş veya ‘Hayır’ oyu vermeyi düşünen Ülkücü kardeşlerimiz de var. Onlarla yaptığımız görüşmelerde, net bir şekilde ‘Bunlarla aynı safta mı yer alacaksınız?’ diye sorduk. Çünkü hayır oyu verilmesi bir anlamda bunlarla aynı safta olma anlamına geliyor. 
Milliyetçi bir terbiye almış hiçbir Ülkücünün maskeli teröristlerle birlikte yan yana olması elbette beklenemez. Bu arkadaşlarımızın, gerçekleri göreceklerine ve mevcut fotoğrafı çok iyi değerlendirerek sandığa gideceklerine yürekten inanıyorum.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.